Skampi na nacin "debeloguzi" By: Hauba Date: 26 Septembar 2008, 08:42:53
Ovo je za naseg velikog gurmana i kuvara, experta za morskke ribe i morskih plodova

Lagano i prosto jelo. Nije za prezderavanje ali je ukusno. To je druzabno jelo, gde ljudi caskaju, srkcu rakove i pijuckaju pijacu.
Za predjelo malko bakalara, slanih fileja incuna sa kaprama i sir. Vince crno-jako, a moze i pivica, hi,hi,hi.....

Odg: Skampi na nacin "debeloguzi" By: Hauba Date: 26 Septembar 2008, 08:44:50
Treba nam samo malo zrelih-sladkih pelata-moze i konzerva kad nema friskih, luka, belog luka, soli, bibera, mediteranskih zacina, maslinca i crnoga vina. Luk isjeces, preprzis, dosas bjeli luk-da zamirise, ubacis paradajz i zacine, zalijes sa malo vina i kuvas.
U medjuvremenu skuvas u slanoj vodi testenine-moraju bit aldente OBAVEZNO!!!

Odg: Skampi na nacin "debeloguzi" By: Hauba Date: 26 Septembar 2008, 08:45:39
Kad se umak lagano kuva, ocistimo skampe. Ja im pocepam nogice i brkove, jer mi smetaju ako su u jelu. Ubacimo u umak koju kilicu ili dve-po zelji!!!


Odg: Skampi na nacin "debeloguzi" By: Hauba Date: 26 Septembar 2008, 08:46:27
Skampi su kuvani od 8 do 15 minuta maximum. Nemojte ih prekuvat, jer necete moc vadit repova-mesa. Umak prelijte po testeninama a na vrh poslozite par rakova. Ostale servirajte posebno na tasni. Testenine mozete posut sjeckanim persinom, ali to je samo radi estetike. Posluzite i Parmezan!!!



Odg: Skampi na nacin "debeloguzi" By: Hauba Date: 26 Septembar 2008, 08:47:18
Po zelji se sluzi i salata. U ovo zimsko vreme koji vitamincic ne fali!!!
Ova salata je od radica i rukule, bogato zacinjena bjelim lukom te maslinovim uljem.

Odg: Skampi na nacin "debeloguzi" By: Hauba Date: 26 Septembar 2008, 08:48:03
Posle testenina je ljepo ako se gostima servira i nesto sladko. E, ako niste bili skrti, pa ste kupili koju kilicu rakova vise, mozete napravit skampove na zaru. Za mene nema nista sladje od te sladice. Zar ce nam bit u pecnici-to jest grill, jer vreme ne dozvoljava vanjskih aktivnosti. Vazno je da rakove samo malo posolite i ljepo namastite sas maslinac. Nista drugo, jer gube svoj specifican sladkast ukus....


Odg: Skampi na nacin "debeloguzi" By: Bigash Date: 26 Septembar 2008, 08:54:48
E neka je recept dobio moje ime, pa makar Debeloguzi

E ovo bi vec zderao bez razmisljanja

Odg: Skampi na nacin "debeloguzi" By: BOJANK Date: 26 Septembar 2008, 08:59:09
Njih obožavam jesti, kako god da su spremljene, a na oko mi izgleda čista 5

!
Odg: Skampi na nacin "debeloguzi" By: Hauba Date: 26 Septembar 2008, 09:25:48
Pa tako velik majstor kuhinje i ZASLUZUJE, da se neka klopica naziva po njemu.

Bojank, skampi su za mene "sladica" i ja ih obozavam. To su skoro i jedini rakovi, pored
kozica-garnela koji se mogu stavljat u zamrzivac.
Odg: Skampi na nacin "debeloguzi" By: Bigash Date: 26 Septembar 2008, 09:31:56
Joj kad nam uvedu belu Shengensku, pa kad ti banem na Zbulje, ima sve ovo da mi spremas natenane

Odg: Skampi na nacin "debeloguzi" By: Hauba Date: 26 Septembar 2008, 13:47:24
Ponesi sapunjare a ja tebi skampe

Odg: Skampi na nacin "debeloguzi" By: Bigash Date: 26 Septembar 2008, 14:14:22
Dogovoreno, dobices i cverglane da poribimo Zbulje

Odg: Skampi na nacin "debeloguzi" By: Hauba Date: 26 Septembar 2008, 16:09:36
Nemoj da te vezanih ociju teram da jedes klencuge

Odg: Skampi na nacin "debeloguzi" By: Bigash Date: 29 Septembar 2008, 07:25:46
Iznenadio bi se sta sve mogu da radim vezanih ociju

Odg: Skampi na nacin "debeloguzi" By: Hemingway Date: 23 Januar 2010, 22:18:52
Hauba ......................nemam rijeci ....................................

............
udaj se za mene ........ili ja za tebe ...........
