Vukovi sa DUNAVA Reke
Pages: 1234567891011121314
Odg: Tamiš - Sakule By: ady Date: 05 Avgust 2011, 00:44:21
 :lol: :lol: :lol:  mogu da zamislim scenu!
A jeste provalili foru da isti ti matorani (barem većina njih) kada sami idu na mesto ili se vraćaju, dok prolaze pored vas opiče po gasu i boli ih ona stvar a kad to neko njima uradi ne da umeju da dignu dževu...k'o babe na pijaci  :cheesy:
Odg: Tamiš - Sakule By: na kanalu Date: 06 Avgust 2011, 12:39:46
evo nekih slikica sa skorasnjeg pecanja na tom delu,prelepo mesto sa dosta hlada{i komaraca}od ribe radila lepa babura ujutro[od 500 gr pa navise}i na plovak i na dubinku na secerac,od drugih riba iznenadili se imali cetiri smudja oko kile  :cheesy: na kedera i imali smo jedno kidanje strahovito na kedera grrrrr jos ne mozemo da verujemo da se nije uhvatila a bilo bogami jurnjave za stapom.....
Odg: Tamiš - Sakule By: ladikimre Date: 06 Avgust 2011, 14:06:56
lepo izgleda  :takoje:
još je i untrašnja krivina ... :ok:
al ste nabili karika na onaj prvi štap{ mislim da je daiwa} umesto svingera  :rolleyes:


tu će vodiš brata da peca  :takoje:


da izvadim onog što vam katapultirao štap  :smiley:
Odg: Tamiš - Sakule By: na kanalu Date: 06 Avgust 2011, 20:14:03
 :cheesy:  dobro si to primetio brat moj a idemo tu garant al prvo na jocu,cujem tamo krenula riba kao blesava  smiley033 ....sto se tice tih karika,na taj se desio udarac a posle toga nijednu nismo nasli...znaci,tu te postavljam da nas osvetis grrrrr  :tongue: inace mesto je jedno od najboljih na kojima sam bio na tamishu a bio sam na dosta,idealno je kad krene socivica kombinovano sa vrucinom,znaci ovih dana...
Odg: Tamiš - Sakule By: UDARNA RUPA Date: 08 Avgust 2011, 17:20:30
Sakule, juče skoro kao na takmičenju, puno pecaroša i kampera (porodično sa sve ženama i decom). Pecali u šumi, na ravnom delu, pre velikog suženja (ne pitajte tačno gde, s obzirom da ne vozim i ne pamtim tačna mesta). Šaran, štuka niks. Dva protfiša od po kilo, petnaestak babuški k*o dlan i većih, nešto bele (sve na dubinku, uglavnom na šećerac i kombinaciju sa crvićima). Tamiš brz, mutnjikav ali sa malo trave, mnogo vruće beše.
Odg: Tamiš - Sakule By: ady Date: 08 Avgust 2011, 17:56:23
Eh, nije to to još uvek!
Odg: Tamiš - Sakule By: shonebg82 Date: 18 Avgust 2011, 14:44:52
Bio sam juce ,voda je opala bar za metar. Imao par sitnih babuski i deverika i sarance od mozda 500-600 gr. Stuka juri po povrsini ali nece da pipne ,probao na kedera i blinkerisao.
Odg: Tamiš - Sakule By: stevanristic Date: 23 Avgust 2011, 21:30:11
Cao,interesuju me vasa iskustva za pecanje soma u Sakulama, dali je neko imao neki veci komad i koji mamac je najbolji sa pecanje soma u Sakulama.
Odg: Tamiš - Sakule By: Mr.Stuka Date: 15 Septembar 2011, 22:18:26
Cuo sam da jednog coveka da u Sakulama ima ribljak ulaz je 500dinara. e sad mene zanima dali ima ribe dali se nosi  kako da dodjem do tamo autobusaom sta ima od ribe koji sistem? plovak ili dubinjak? pozdrav i molim vas da mi sto pre odgovorite u subotu izlazim na vodu. Hvala unapred! pozdrav :cool: :cool: :cool:
Odg: Tamiš - Sakule By: ady Date: 16 Septembar 2011, 00:40:57
U Sakulama? Misliš u Barandi?
U sakulama je pre desetak godina postojao ribnjak ali on više ne postoji. To je sada močvara koja se puni vodom (a i ribom) naproleće i bilo bi izuzetno mrestilište kada Homo Balcanisimus ne bi povazdan išao protiv sebe samog indirekktno, preko prirode, i svake godine nanovo i nanovo svim mogućim i nemogućim sredstvima skupljao sve što ima krljušt a došlo je tu da se izmresti!
A ono u Barandi ti je klasična šarandžijska komercijala. C & R ili plati pa nosi. U obodnom kanalu ima babaje i štuje a u centralnom samo šarko. Parabolici, fideri, dubinke... Kukuruz, boile, orasi, tripodi, rod podovi, dipovi, soukovi i sva ona fensi sranja.
Nema prirode (kao uglavnom svuda na tim i takvim vodama) nego neke sklepanuše oblika seoskog poljskog WC-a koje čine hlad i "mesto za pecanje" sa sve platformom za one šljašteće džidžabidže.


Odg: Tamiš - Sakule By: UDARNA RUPA Date: 16 Septembar 2011, 09:48:32
Ima ribnjak i u Sakulama (to je ta močvara koju Ady spominje). Nedavno su bagerima prokopavali (izmuljavali) priobalni pojas, tako da sam posledna dva meseca vidjao gomilu kola na nasipu koji vodi od kraja sela ka Truntalju. Plaća se dnevna dozvola (nisam siguran kolika je cena), a od ribe peca se krupna baba i bodorka (kažu da ima i šarana, pa čak i štuke i soma). Riba se može nositi. Da se razumemo, ja nisam pecao ali jesu neki moji drugari i na plovak su se ubili od babuške, jedino što 'lada nema ni od korova.
Odg: Tamiš - Sakule By: ady Date: 16 Septembar 2011, 10:02:31
Sta, onaj drzavni, propali ribnjak privatizovalo, sredilo i dalo na upotrebu ribicima? O tempora, o mores!
Jaaako me interesuje kako se to cuva, odrzava...
Eto, ne odes 2-3 meseca i vidi sta se sve promeni! (ili 5-6???)
Odg: Tamiš - Sakule By: emissary Date: 16 Septembar 2011, 10:38:21
Pa aj da ga posetimo jednom...da vidimo šta su napravili...naravno ako može da se nosi riba...
Odg: Tamiš - Sakule By: ady Date: 16 Septembar 2011, 10:51:30
Valjalo bi! Ili sada, najesen, ili naprolece, kada vodostaj na otvorenim vodama ode u PM!
Sto kaze UdarnaRupa - ima stuje. Kapiram da ima sve tamiske ribe, posto je to (nekad barem) bilo povezano sa zivim Tamisem (nizvodno od skakaonice jedno kilometar ili nesto manje).
Za soma nesto i ne verujem narocito, ali za babaju znam da je bilo i kada je bilo plitko i movvarno, A li i cverglaaaaaana. Vidjao sam pre 1 ili 2 leta tamo prave "oblake" mladji tog zla z priobalju. Tipa "masna fleka" velicine cca 2 metra u precniku., Pa u krugu od 20-30 metara po 5-6 takvih jata. Eko je i 20% od toga prezivelo dajem toj vodi 10 god. max. do potpunog opustosenja od strane cverglana!
Odg: Tamiš - Sakule By: Блок_64 Date: 18 Septembar 2011, 13:10:56
Petak i subotu bio u sakulama.Voda i dalje niska (mada bi se reklo da je kao pocela malo da nadolazi) trave ima dosta.Riba ne radi.Na kukuruz jedan mali sarancic na glistu tri babure i dve deverike (šaran reguralno  vracen u vodu) a nocu na glistu od cverglana ne moze da se zivi  :eek:

Djubreta na obali ima bas mnogo izgleda da dosta kolega ribolovaca ne zeli da odnese djubre sa sobom.

Juce malo bolje sto se tice pecanja u odnosu na prosli vikend.Poneka babura i deverika i dva manja sarancica.Oba vracena naravno.Evo i pra slika sakula.

%20%20Uploaded%20with%20ImageShack.us]  Uploaded with ImageShack.us


%20%20Uploaded%20with%20ImageShack.us]  Uploaded with ImageShack.us

Evo ga i borbeno vozilo za ovaj teren.

%20%20Uploaded%20with%20ImageShack.us]  Uploaded with ImageShack.us