Vukovi sa DUNAVA Kulinarstvo
Pages: 1234
Riblja pašteta By: dovla Date: 12 Oktobar 2009, 12:31:47
Neki dan sam probao riblju paštetu, od babuški, jedan frend napravio.
Do sada sam probao masu ribljih pašteta, ali vjerujte mi , ova mi je okusom i aromom najbolje pasala :ok:, tako da ovih dana
nabavljam recept od njega i sam se bacam na posao. Siguran sam da kulinari poput Bigasha, Haube, Panonca i ostalih
imaju nekih svojih recepata, pa bih molio ako je neko voljan da podijeli iskustva i poput Steve Karapandže nam to prezentira i pojasni! smiley033
Odg: Riblja pašteta! By: Bigash Date: 12 Oktobar 2009, 12:47:13
Nijesam neki ljubitelj preradjevina od ribe, tako da cu da preskocim ovaj put  smiley033

Samo jedan tip: ne stavljati majonez u pastetu, jer za nekoliko dana dobijes EXTRA DELUXE SIROTINJSKA PATE !  :rlol:

Odnio stricu jednu teglu spomenute, za neki dan stric mi javlja "Je li bre kakva ti je ovo pasteta, koliko god da pojedemo danas , sutra tegla opet puna "  :rlol: :rlol:
Odg: Riblja pašteta! By: Hauba Date: 12 Oktobar 2009, 13:16:28
Imam recept za pastetu i to vrlo dobar. Normalno koristim i majonezu, jer majoneza daje neki blagi i meki ukus.
Bez nje dodje pasteta vlo pusta i suva.
Nista nije naopako ako se koristi majenozu, jer inace niko nebih smeo da jede francusku salatu, ili krumpirevu salatu.........
Pasteta se pojede za 2-3 dana a hrani se u hladnjaku.
Pitaj boga sta je Debeloguzi radio i posle koliko mjeseci je odnio tu teglu "otrova" stricu :rlol: :rolleyes: :rolleyes:
Kod njega su i lignje zatrovane :eek: :help: :tongue: :lol: :lol:
Odg: Riblja pašteta! By: Bigash Date: 12 Oktobar 2009, 13:25:00
Pa nemamo mi odje Tomy majonezu, ovi nasi imaju rok trajanja 1 dan  :rlol:
Odg: Riblja pašteta! By: Hauba Date: 12 Oktobar 2009, 13:27:27
Auuuuuuuuuuuuuuuuuuu :rlol: :rlol: :rlol: :rlol:
Mora da je pravljena od specijalnih jaja :rolleyes: :lol: :lol:
Odg: Riblja pašteta! By: Bigash Date: 12 Oktobar 2009, 13:31:30
Petlovih  :rlol:

Ajd sad ozbiljno, majonez je najkvarljivija komponenta, tako da eventualno sto kaze Haubica, pravis da se pojede za 2,3 dana smiley033

A ne ko ja, survao 10 kila bele ribe, komsiluk se ojadu zabavio od pastete  :rlol: :rlol:
Odg: Riblja pašteta! By: Hauba Date: 12 Oktobar 2009, 13:55:07
Pa normalno, sas majonezom nema zajebancije, mada ima toliko konzervansa unutra, da joj je rok trajanja skoro mesec dana.
Pogledat cu danas u trgovini, bas me zanima.
Ali moramo znat nesto. Fabricki majonez je daleko od domaceg.
Kilo fabrickog majoneza se napravi od jednog jajeta i litar ulja.
Majonez je zaista otrov :help: :help: :sad:
Pitaj Mamiju, on je u stanju da za 2 dana pojede kilo majoneze :shocked: :shocked: :rolleyes:
Odg: Riblja pašteta! By: Bigash Date: 12 Oktobar 2009, 14:01:33
Mislis njegova pantljichara  :cheesy:
Odg: Riblja pašteta! By: PANONSKI MORNAR_1 Date: 12 Oktobar 2009, 14:01:50
Neznam recept za riblju paštetu jedino znam da se služi kao hladno predjelo najbolja je namazana na prženi kruh i treba ju upotrijebiti što prije to bolje jer je to poluproizvod bez konzervansa i bilo kakvih dodatnih kemija koje sprečavaju kvarenje
Odg: Riblja pašteta! By: Djole Date: 12 Oktobar 2009, 14:52:33
Citat: Hauba poslato 12 Oktobar 2009, 13:16:28
Imam recept za pastetu i to vrlo dobar. Normalno koristim i majonezu, jer majoneza daje neki blagi i meki ukus.
Bez nje dodje pasteta vlo pusta i suva.
Nista nije naopako ako se koristi majenozu, jer inace niko nebih smeo da jede francusku salatu, ili krumpirevu salatu.........
Pasteta se pojede za 2-3 dana a hrani se u hladnjaku.
Pitaj boga sta je Debeloguzi radio i posle koliko mjeseci je odnio tu teglu "otrova" stricu :rlol: :rolleyes: :rolleyes:
Kod njega su i lignje zatrovane :eek: :help: :tongue: :lol: :lol:

Hauba, pa daj taj recept, majkumu  :cheesy:, počela je da mi curi voda iz usta.  smiley112
Odg: Riblja pašteta! By: dovla Date: 12 Oktobar 2009, 15:00:57
E moj Djole, Haubica i Bigi se raspisali vezano sos majoneza a od recepta ni R...
Odg: Riblja pašteta! By: Hauba Date: 12 Oktobar 2009, 17:47:22
Danas sam proverio u trgovini sta je sa Thomy majonezom.
Evo, rok upotrebe joj je skoro 1 godinu dana. :eek:
Zatvorenu mozemo hranit u prostorijama do 20 stepeni celzijusa. :eek:
Otvorenu hranimo na hladnome, znaci u hladnjaku, rok upotrebe isti. :eek:
A poslednja fora, na njoj pise da nema u njoj nikakvih konzervansa, znaci bez konzervansa. :eek:

Znaci, da je Debeloguzi odneo stricu pastetu staru najmanje godinu dana, a hranio ju je u otvorenoj tegli u basti :rlol: :lol: :rlol:

Momci, kat safatam vreme, napisacu taj recept smiley033
Odg: Riblja pašteta! By: budens72 Date: 12 Oktobar 2009, 18:05:11
ajde,ajde da vidimo taj recept  :takoje: :takoje: :takoje:
Odg: Riblja pašteta! By: PANONSKI MORNAR_1 Date: 12 Oktobar 2009, 18:08:02
Citat: Hauba poslato 12 Oktobar 2009, 17:47:22
Danas sam proverio u trgovini sta je sa Thomy majonezom.
Evo, rok upotrebe joj je skoro 1 godinu dana. :eek:
Zatvorenu mozemo hranit u prostorijama do 20 stepeni celzijusa. :eek:
Otvorenu hranimo na hladnome, znaci u hladnjaku, rok upotrebe isti. :eek:
A poslednja fora, na njoj pise da nema u njoj nikakvih konzervansa, znaci bez konzervansa. :eek:

Znaci, da je Debeloguzi odneo stricu pastetu staru najmanje godinu dana, a hranio ju je u otvorenoj tegli u basti :rlol: :lol: :rlol:

Momci, kat safatam vreme, napisacu taj recept smiley033
Pa njemu se i crvi ucrvaju a kamoli pašteta šta je čudno tu  :takoje:
Odg: Riblja pašteta! By: kico Date: 13 Oktobar 2009, 02:11:30
Citat: dovla poslato 12 Oktobar 2009, 12:31:47
Neki dan sam probao riblju paštetu, od babuški, jedan frend napravio.
Do sada sam probao masu ribljih pašteta, ali vjerujte mi , ova mi je okusom i aromom najbolje pasala :ok:, tako da ovih dana
nabavljam recept od njega i sam se bacam na posao. Siguran sam da kulinari poput Bigasha, Haube, Panonca i ostalih
imaju nekih svojih recepata, pa bih molio ako je neko voljan da podijeli iskustva i poput Steve Karapandže nam to prezentira i pojasni! smiley033
uz malu doradu bice mu jos bolja smiley111 smiley114 smiley113