Za Koleta gljivoljubca By: Hauba Date: 07 Oktobar 2009, 17:00:09
Znaci, ustajes rano i picis u sumu po gljive. Sto vise razlicitih, to bolje.
Pozoves drustvo na papicu i zamolis ih, da donesu sto vise pica sa sobom, hi,hi,hi......
Osnovni sastojki za Gobanju......gljive, govedje meso "bocnik" i crveni luk.
Sitno nasjeces lukce i lagano ga dinstas. Ja ga posolim, da se ljepse raspusti....
onda ubacis mrkvu i cesnjak, te zalijes crnim vinom......
Kad je zdinstano, dodas meso....
kad meso ufati boju, dodajes polako ostalo........persin, celer, paradajz sos, crvena paprika, biber u zrnu, lovor, fant, koju govedju kocku, vino i zalijes vodom........
Znaci, sad ima samo da kotlic krcka laganini jedno 3 sata. Svake tolko premesas, probas i dodajes jos koje zacine, naprimer: sol, secer, vino, biber, koji feferon itd.........
Jedno pola sata pre kraja ubacis malo susenih pecurki i ostale gljive.....
Odg: Za Koleta gljivoljubca By: pikeman Date: 07 Oktobar 2009, 17:14:48
Uh Haubice ovo izgleda odlično!
Odg: Za Koleta gljivoljubca By: kole Date: 07 Oktobar 2009, 18:11:31
Čitajući tvoje recepte i opise izleta u šumu sa decom, više puta sam poželeo da znam da razlikujem gljive i da znam da ih berem. Al' jbg kad nije imao ko da me nauči. Ja po pečurke znam da odem samo u Maxi supermarket
Odg: Za Koleta gljivoljubca By: budens72 Date: 07 Oktobar 2009, 19:06:43
uf...odoh da večeram...ne mogu da gledam više...
Odg: Za Koleta gljivoljubca By: ravucobir Date: 07 Oktobar 2009, 19:43:57
Eto sad moram i ja,ali sa vrbovacom!
Odg: Za Koleta gljivoljubca By: Hauba Date: 08 Oktobar 2009, 08:32:35
Jaoooo Kole moj, ja se ivinjavam
Ja sam htio napisat Za Djoleta
Nema veze, bit ce bolje
Odg: Za Koleta gljivoljubca By: kole Date: 08 Oktobar 2009, 08:38:24
Ma znam, video sam odmah
Mogu da ispravim, ako hoćeš.
Odg: Za Koleta gljivoljubca By: Hauba Date: 08 Oktobar 2009, 09:02:53
Netreba care, nista nije naopako ako i ti skuvas jednu takvu corbicu
Moze sa lakocom i od gljiva iz trgovine
Odg: Za Koleta gljivoljubca By: Damir Date: 08 Oktobar 2009, 11:03:54
ima li još koji recept dosad svi
Odg: Za Koleta gljivoljubca By: Hauba Date: 09 Oktobar 2009, 17:49:30
Ima recepta ali nema vremena da se pise.
Bas danas sam spremio vrlo ukusno jelo, koju cu predstavit pod nov topic
Odg: Za Koleta gljivoljubca By: Debeli Date: 24 Oktobar 2010, 17:27:25
Hauba koje su ti ovo pecurke?
Prepoznao sam vrganje!
Njih sam jeo i odlicni su, pravo sumsko meso!
AAli za ove ostale nisam siguran!
Kakvog su ukusa mislim ove ostale pecurke?
Predpostavljam da se radi o zekicama, koje nikad nisam imao hrabrosti da probam jer lice na pupavke!
Vredi li rizikovati?
Odg: Za Koleta gljivoljubca By: DYNABLASTER Date: 25 Oktobar 2010, 11:57:04
fotke i jelo su remek delo
Odg: Za Koleta gljivoljubca By: tićo Date: 25 Oktobar 2010, 12:18:50
Ovo jelo strava izgleda, a tek ukus