Odg: Smudj na dubinku By: Vladimir Date: 07 Jun 2011, 14:36:03
Onda kedere u kantu, izdržaće za toliko.
Odg: Smudj na dubinku By: Lomnica_city Date: 07 Jun 2011, 20:40:06
Uzmes flasu sa sirokim grlicem i ubacis par komada koje ces setkati sa sobom, ako nemas onda uzmes obicnu sa uskim ali je iseces otprilike 2/3 oko vrha (10-ak cm od cepa), ili joj sa strane napravis rupu velicine jajeta kroz koju bi izvlacio kedere (opet 10-ak cm od cepa), ostali nek se baskare i zive u cuvarci, ja cesto na muvanje imam udarac kad mi je u prvih nekoliko zabacaja keder jos ziv!
Pozdrav

Odg: Smudj na dubinku By: Plut Date: 07 Jun 2011, 23:36:13
Nakon duže pauze što se tiče dubinke prvi rezultati...

meni osobno 90 % ulova na komadić ribice ovako izgleda,

u jednjaku skroz,a bilo je i ometanja u iščekivanju smuđa.

Odg: Smudj na dubinku By: crni labud Date: 09 Jun 2011, 19:17:28
Bravo Zvone....

Odg: Smudj na dubinku By: Zmaj Strasni Date: 09 Jun 2011, 20:37:15
Prosle nedelje na klasican dubinski sistem sa predvezom i sajlom. 2kg

Odg: Smudj na dubinku By: zivko_89 Date: 16 Jun 2011, 22:57:39
Plut a da li si probao na zivog kedera ili je ipak parce na toj vodi dalo bolje rezultate...

Odg: Smudj na dubinku By: Plut Date: 17 Jun 2011, 10:17:31
Meni osobno na većini mjesta kada sam lovio dubinkom
se pokazalo bolje komad ribice od žive.
Odg: Smudj na dubinku By: limovac74 Date: 17 Jun 2011, 11:08:56
Ima dana kad radi na sve ,nekad samo na kedera,nekad na parče,filet.Prekjuče sam forsirao seckano meso i iščupao samo jednog u meri a kolega na živuljka četiri komada.Više volim na seckano meso da ga pecam ,jer kedera hoće da skine ,pa nekad i prilikom daljeg zabačaja otpadne sa udice ,a njegovo je šta će tog dana radije na meniju

Odg: Smudj na dubinku By: zivko_89 Date: 17 Jun 2011, 14:38:48
Ne znam kao bi se filet pokazao u stajacoj vodi...ne znam da li bi lelujao kao u vodi koja tece...
Odg: Smudj na dubinku By: Lomnica_city Date: 17 Jun 2011, 16:18:14
Filet ce lelujati ako voda o kojoj je rec nije bas neka barica, i jezera imaju svoj tok, nije nesto jak ali uz malo vetra postaje kao na nekom kanalu, ima ga dovoljno da zaleluja filet bar povremeno!
Pozdrav

Odg: Smudj na dubinku By: zivko_89 Date: 17 Jun 2011, 21:18:28
Da znas da si u pravu...samo sto mne muci sugestija da ce mi udariti samo na zivog kedera...

Odg: Smudj na dubinku By: limovac74 Date: 17 Jun 2011, 21:34:53
Kad ga pecaš probaj na jedan na parče a drugi na kedera, pa nećeš brinuti.Ali kad pecaš na parče nije to samo zabaciš jedan komad mesa od ribe i stoji ceo dan u vodi.Parče-filet bi trebao da bude svež,da ima sveže krvi na sebi da bi vodenim tokom privukao smuđa do udice.Keder ga privuče vibracijom,a parče spiranjem krvi,krljušti i sokova.Sve je to teže kod stajaćih voda , verovatno je tamo i uspešniji keder,al ima situacija kada si prinuđen da pecaš na mesiku(ostao si bez živih kedera,imaš samo krupnije kederce,ostao si sa samo par kedera...)
Odg: Smudj na dubinku By: zivko_89 Date: 17 Jun 2011, 21:38:24
Pa mene bas to i muci...tesko se hvata keder...dok deverike mozes loviti koliko ti dusa iste...
Odg: Smudj na dubinku By: limovac74 Date: 17 Jun 2011, 21:46:44
Bolje parče deverike na udici nego keder na grani (stara narodna )

Odg: Smudj na dubinku By: zivko_89 Date: 17 Jun 2011, 21:53:39

....pa jest... kad vec cekas smudja bolje imati zabacene stapove na filet nego ocajavati sto nema kedera...Limovac sta se tebi bolje pokazalo...filet , parce , ziv keder...
