Vukovi sa DUNAVA Kulinarstvo
Pages: 123
Juneći paprikaš By: Hauba Date: 03 Septembar 2008, 20:21:29
U subotu imam festu. Pored ostale klope sam mislio napravit jedan kotlic
za kasne, to jest rane sate :rlol: :rlol: :rlol:
U glavi imam paprikas, ali ne od piletine. Kad se ovo podgreva, sve se raspadne.
Mislio sam od govedine.
Molim vas za preporuke, VI ste carevi kotlica :takoje: :takoje: :takoje: :takoje:
Odg: Juneći paprikaš By: Chaki Date: 03 Septembar 2008, 21:02:22
hauba imas onaj recept za srnetinu sto sam postavio na ribolovcima. Probao sam i sa junetinom i fenomenalno je. Jeste da se sprema u rerni ali moze i u kotlicu jer sam i to probao. Gledaj samo da ti vatra ne bude jaka i neka se krcka jedno 3 sata i malo jace taman da se drustvo opusti uz nesto zestoko
Odg: Juneći paprikaš By: Ervin Date: 04 Septembar 2008, 08:02:14
Eve ti jos jedan recepat, koji moze proizvoljno da se odradjuje.

Treba ti 1 kg SVINJSKOG VRATA secenog na kockice, 1 kg junetine isto na kockice! :cheesy:
2 kg luka, 1/2 kg svezeg paradajza, 3-4 slatke paprike, 1-2 ljute paprike, 2 kasike aleve paprike, malo ulja ili masti, so i biber. Ako hoces vecu dozu, povecaj sve sastojke u isto srazmeri.


Iseckas luk, paradajz i slatku papriku(moze i na krupnije komade) i prodinstas to sve zajedno na ulju ili masti, oko 15 minuta. Dodas meso i dinstas na laganoj vatri 2-3 sata(zavisi koliko je mlada junetina), uz dodavanje malo vode, ali samo ako vidis da ce da zagori(ako su isparili sokovi od povrca). Na kraju dodas vode, ali samo toliko da malo prelije meso. Sacekas da provri, dodas alevu papriku, so, biber i ljutu papriku. Kuvas jos sat vremena i na kraju dobijes polu corbasti, gulas-paprikas. Sluzis sa testom ili knedlama! :bye:

P.S. Cinija ti je posuda, kao dubok tanjir, ali jos malo dublja! :wink:
Odg: Juneći paprikaš By: Hauba Date: 10 Septembar 2008, 19:30:49
Papras je bio odlican.  :smiley: :smiley:






Odg: Juneći paprikaš By: PEGULA Date: 14 Septembar 2008, 22:47:01
A ovo je za nas koji smo htjeli nešto ljuće




Odg: Juneći paprikaš By: Damir Date: 15 Septembar 2008, 09:52:30
Paprikaš čobanac ili fiš bez vatre nije to to.............
Odg: Juneći paprikaš By: pikeman Date: 11 Maj 2014, 22:02:36
2 kg junetine i 1/2 kg svinjskih papaka...



1,5 kg junetine i 1/2 svinjskog repa...



smiley116 :ok:
Odg: Juneći paprikaš By: kviskons Date: 12 Maj 2014, 00:57:12
Oho, prešli smo na jaču hranu.  :tongue: :tongue:
Odg: Juneći paprikaš By: pikeman Date: 12 Maj 2014, 10:15:05
Dok se šaran ne izmresti... :cheesy:
Odg: Juneći paprikaš By: ellesar Date: 12 Maj 2014, 19:31:15
Jes' preživeo? Znaš da nije jaka rana za tebe :lol:

Послато са GT-S6500D користећи Тапаток 2


Odg: Juneći paprikaš By: pikeman Date: 26 Oktobar 2014, 21:06:18
Od ovoga može da se rikne! :cheesy: :ok:




Odg: Juneći paprikaš By: CostaK Date: 26 Oktobar 2014, 21:13:37
Moze...ali ja zelim da riknem od toga...zato nikada i nisam ispod 5-7 tanjira...
Odg: Juneći paprikaš By: pkv-pecaroš Date: 28 Oktobar 2014, 16:21:12
ja bi pojeo i onaj komad lubenice sa stola koliko sam gladan čim sam vidio sliku
Odg: Juneći paprikaš By: WoodooSale Date: 26 Jul 2015, 23:01:26
Da oživimo malo ovu temu, da nisam bez veze kuvao juče po onoj paklenoj vrućini  smiley111



i na kraju nije ispalo uopšte loše  :ok:


Odg: Juneći paprikaš By: ellesar Date: 26 Jul 2015, 23:13:38
Kako će ispasti loše,  sa tako dobrim materijalom :cheesy: