Vukovi sa DUNAVA Dubinka & feeder
Pages: 123
Odg: Kada pravite primamu? By: laki22 Date: 22 Februar 2016, 01:32:29
pa sta je tesko prosejati jos jednom... jos ako mora da se dovlazi, opet mora i da se proseje
Odg: Kada pravite primamu? By: Zmaj Strasni Date: 22 Februar 2016, 11:31:38
Dovoljno je samo protresti i bice kao nova
Odg: Kada pravite primamu? By: laki22 Date: 22 Februar 2016, 11:32:50
tako je  :cheesy: ali ipak volim i da je propustim jos jednom kroz sake :D
Odg: Kada pravite primamu? By: Milan berkut Date: 22 Februar 2016, 13:02:46
Kod mene je u torbi za čuvarku i glavu meredova uvek i sito . . . i uvek dobro dodje kad dodajem neke komponente ili douvlažnjavam . . .
Odg: Kada pravite primamu? By: tomislav34 Date: 22 Februar 2016, 13:12:01
Prošle godine sam najbolje prolazio sa hranom koja mi je ostala  od prijašnjih ribolova koja je bila zamrznuta u zamrzivaču.  :huh: Ne znam da li to ima kakve veze ili se jednostavno tako slučajno potrefilo. Ali zanimljivo.
Odg: Kada pravite primamu? By: srdjanp Date: 22 Februar 2016, 13:15:41
Drago mi je da je Tomislav spomenuo, ja imam isti osećaj. Nemam nikakvih argumenata, ali stara iz zamrzivača bolje radi  :huh:
Odg: Kada pravite primamu? By: tomislav34 Date: 22 Februar 2016, 13:20:23
Baš mi je drago da je to još neko primjetio. Ove godine još nisam išao u ribolov, ali ću baš probati ciljano to napraviti.
Odg: Kada pravite primamu? By: Milan berkut Date: 22 Februar 2016, 13:28:29
Pa ima puno logike u tome da takva prihrana bolje radi, izjednači se, ravnomerno i dovoljno uvlažne sve čestice a samim tim i rasporede arome, prihrana postane malo inertnija što je u 80% slučajeva to što treba od mehanike iste. Dobija se tako mnogo manje plivajućih čestica ali zato mnogo više neutralnih s vodom koje odlično liftuju na "stolu".
Odg: Kada pravite primamu? By: Zmaj Strasni Date: 22 Februar 2016, 13:36:35
Meni se redovno desava da mi ostane visak primame posto napravim odjednom 5 kg pa ostavljam u zamrzivač i uzimam ponovo kad idem na vodu
Odg: Kada pravite primamu? By: Zoran Date: 22 Februar 2016, 13:48:24
Meni se takođe dogodilo nekoliko puta da mi preostane primama pa je ponesem kući i zamrznem. Međuti, na sledećem pecanju se ništa bitno ne promeni kod nje. Mislim, ništa spektakularno u odnosu na primamu koju pripremam na licu mesta. Više pozitivnog efekta mi daje to što po dolasku na vodu prvo pripremim primamu i, dok raspremim pribor i postavim sve na svoje mesto, tu i ona ''odleži'' 15-20 minuta. To ''odležavanje'' mi uvek daje bolje rezultate nego kada žurim i upotrebljavam ''neodležanu'' primamu. Po mom nekom iskustvu, neophodno je da primama odleži tih 15-20 minuta najmanje pre upotrebe. Takođe, bar u mom slučaju, povećanje vremena ''odležavanja'' se ne odražava na efikasnost. Jedino još može da prokisne ako je toplo vreme  :smiley:
Odg: Kada pravite primamu? By: tomislav34 Date: 22 Februar 2016, 13:55:03
Meni isto nema logike da je zamrznuta hrana bolja, jer izgubi onaj miris, a ni boja više nije ista. Ne kazem da je miris i boja jedino što je presudno za dobar ulov, ali mi se dogodilo da imam bolji ulov na zamrznutu hranu. Možda je slučajnost.
Odg: Kada pravite primamu? By: laki22 Date: 22 Februar 2016, 13:57:45
15-20 min nije nistaza vlazenje primame. Tek posle 2-3 sata ona poprimi vecinu vlaznosti. Zato je najbolje noc pre toga da se navlazi, da ona upije sta ima
Odg: Kada pravite primamu? By: Zoran Date: 22 Februar 2016, 14:05:58
Nije mi nikakav problem da to probam da uradim. Šta više, bilo bi mi i lakše i jednostavnije. Jedino što u tom slučaju nemam tu vodu na kojoj pecam, za ovlaživanje. Najviše zbog toga i činim to na licu mesta
Odg: Kada pravite primamu? By: NEBO Date: 22 Februar 2016, 14:24:29
Citat: laki22 poslato 28 Januar 2016, 16:14:52
od prosle godine mesam hranu u 10 uvece, noc pre pecanja. pogotovo saranske hrane koje imaju krupnije partikle. navlazim jednom, prosejem, ostavim 15-20 min, dovlazim opet, promesam i prosejem drugi put. to leti drzim u podrumu do pecanja. kad stignem na vodu, jedan stap je uvek namesten, stavlja se predvez, crv, hranaje vec spremna i stap je u vodi.

dok ostalo spremim i uredim, pecanje je odavno krenulo. mnogo vremena se ustedi, a i energije
Laki, kao da sam ja napisao, jedino umesto u podrum stavim  je u frižider, ma sve isto i sve radi super  :clap2:
Odg: Kada pravite primamu? By: dragan2006 Date: 22 Februar 2016, 18:34:53
2 sata je dovoljno da se navlaži kako treba,voda je vrv 6-7% primame i ne vidim razliku ma sa kojom vodom je pravio.Ako neko dokaže da ima razlike,kupovaću Evijan za primu,nije problem.Mislim da je preterano praviti primamu 24h ranije jer se gubi aroma,kao i kad se zamrzne.Sve što ste primetili je "možda",kao i ovo što sam ja napisao,ko će znati...Kad je riba aktivna,svaka valja i obrnuto.