Vukovi sa DUNAVA Varalice
Pages: 123
Varalica - najveće razočarenje By: rajko tehnium Date: 26 Decembar 2015, 10:59:57
Došli ste u posed varalice posle mnogo peripetija, od koje ste očekivali da će loviti maltene kada je samo zabacite u vodu, međutim i posle dugotrajnog forsiranja pri različitim vremenskim i hidrološkim uslovima ona vas je svojim (ne)ulovima razočarala tako da ste je izbacili iz opreme koju nosite svaki put kada idete u ribolov.
Koja je to varalica?
Odg: Varalica - najveće razočarenje By: Milan berkut Date: 26 Decembar 2015, 11:21:06
Cotton Cordell Jointed Wally DiverОтправлено с моего iPad используя Tapatalk
Odg: Varalica - najveće razočarenje By: ibanezi Date: 26 Decembar 2015, 12:09:44
 Uh, meni je CC waley diver u jednodelnoj varijanti jedna od omiljenih varki!  Razočaran sam u CC Big O. Mnogi se kunu u tu varku. Imam nekoliko u razl. dekorima, i forsirao sam na ušću Drine loveći somče, ali ne samo somče, već mi se nikad nije zaletio usput ni smuđ ni bucov. Ali ne odustajem. Toliko puta je krštena kod drugih, da jednom mora prokinuti i kod mene.
Odg: Varalica - najveće razočarenje By: Mangup Date: 26 Decembar 2015, 13:08:23
Meni je najvece razocarenje smuki trudi 8cm iz razloga sto znam da je varka vrhunska i svidja mi se kako radi, mnogo sam je forsirao i nisam imao ni udarca, ne znam da li sam ja negde gresio, ali i dalje pokusavam da dobijem ribu na istu i nikako...
Odg: Varalica - najveće razočarenje By: orka Date: 26 Decembar 2015, 14:19:18
Na ovo pitanje nemam odgovor..Svaka varalica je lovna onoliko koliko znamo da je upotrebimo..Vibracija,način vođenja,dekor,velična,dužina,brzina vođenja,pa onda vrsta grabljivice koja se lovi,godišnje doba,temperatura vode,dubina,stajaća-tekuća voda,tajming..itd..Mnogo toga ima..Postoje varalice na koje sam lošije prolazio,ali baš iz pobrojanih razloga ih neću navesti da ne bi neko pomislio kako su to loše varke.. :smiley:
Odg: Varalica - najveće razočarenje By: Isa Date: 26 Decembar 2015, 15:56:58
Moje najvece razocarenje su orkini silikonci. Svi love na njih, nekima je izbor broj 1 a kod mene corak. Dao sam im prilicnu minutazu, isli su u najgori krs, nisam ih trunke stedeo. Ma dzabe, stukao sam par kila njegovih silikonaca, ali ribe video nisam. Na sve ostale varalice koje posedujem ili sam posedovao sam se bar upisao cak mi je stuja i na feederu udarila na hranilicu pod nogama al na orku se ni okrenule nisu. Tako da njih ni za poklon ne zelim da vidim.
Odg: Varalica - najveće razočarenje By: Milan berkut Date: 26 Decembar 2015, 16:47:37
Iso brate, par kila orkinih silikonaca i bez ribe ??! . . . ma šališ se!


Отправлено с моего iPad используя Tapatalk
Odg: Varalica - najveće razočarenje By: Zmaj Strasni Date: 26 Decembar 2015, 17:34:36
Kod mene je to slucaj sa idrinim misem. Toliko bacanja i samo 1 stuka. A na druge varke isti dan po nekoliko. Bedak.
Odg: Varalica - najveće razočarenje By: PerfectAngler Date: 26 Decembar 2015, 17:58:30
rapala shad rap shalow runner jedno somce i nista nikad vise,mislim da je vaznije mesto,vreme i prezentacija donekle i vibracija nego varalica...bezbroj puta sam se u to uverio,meps hvata smudja ali na pravom mestu u pravo vreme i uz faktor zvani sreca koji je neizbezan :cheesy:
Odg: Varalica - najveće razočarenje By: mrjr Date: 26 Decembar 2015, 21:36:45
Kao što reče Orka, svaka varalica je lovna,ako znaš da da je upotrebiš na pravi način.Medjutim, mene je svojevremeno razočarao relax kopyto šed,a načitao sam se bajki o njemu protiv smudja.Nisam ga nijednom upisao,ali ,ruku na srce, nisam ga ni forsirao dovoljno.Odavno sam ga izbacio iz svake kombinacije.Sada znam kakav "rukopis" mu paše,ali nemam volje da se bakćem dalje sa njim,...
Odg: Varalica - najveće razočarenje By: marina1983 Date: 26 Decembar 2015, 22:35:00
Ove godine Rapalina nezakačiva kašika sa zvečkom .Probao na bari punoj štuke i ni čvak , kako stavim običnu effzett udarac za udarcem .
Odg: Varalica - najveće razočarenje By: Isa Date: 27 Decembar 2015, 01:26:37
joj voleo bih i ja da je sala, al nije. Znaci na gomili, puna kesa silikona, ribe video nisam. Dok rodjaku dam najobicniji zeleni tvister, namontira mu neku glavudzu, vodi polako u srednjem sloju sa cimkanjem bez lerovanaja i vadi stuku za stukom. Za mojom ni da se okrene, jednostavno mi je maler taj orkin silikoN. Inace varalice su mu vrhunske, da me neko ne skonta pogresno kako ih pljujem. Jednostavno meni su maler ne mogu da se upisem dok dosta mojih prijatelja ga koristi uspesno. Al zato one njegove glave za peseve su nesto najbolje sto sam probao na zatravljenim terenima.
Odg: Varalica - najveće razočarenje By: mrjr Date: 27 Decembar 2015, 09:19:09
Orku ne koristim uopšte.Nisam razočaran,ali još dalje sam od oduševljenja.Ima mnogo boljih za slične pare.Prevazidjena ,jednostavno.Šedovi su zastali negde u vremenu i prostoru.
Odg: Varalica - najveće razočarenje By: Mangup Date: 27 Decembar 2015, 09:28:09
Ne slazem se sa tobom kolega da su shedovi zastareli u vremenu i prostoru, svaki shad ima namenu pa tako i ovaj, svojim mlitavim radom repa daje itekako dobre rezultate, ali opet sve zavisi kako se kome pokazao, moj drugar je za nedelju dana imao oko 10'ak somova na 7cu pes boje, somovi su bili izmedju 4 i 12 kg ali opet naglasavam sve su to subjektivna misljenja, zato smo ovde i da ih razmenimo :)
Odg: Varalica - najveće razočarenje By: mrjr Date: 27 Decembar 2015, 09:35:58
Ne lovi samo varalica,već i "ruka,teren,lokacija"...ja samo navodim svoje iskustvo.Orka ne u moju torbu iz više razloga.Recimo, cannibal je šed pojam za orka šed,a mogao bi još da nabrajam.