Odg: Zamrznuti crvi By: laki22 Date: 17 Septembar 2015, 04:10:43
u principu , treba celu opateku da nosimo za 5 riba vise?
Odg: Zamrznuti crvi By: ellesar Date: 17 Septembar 2015, 08:03:30
Paaa, ako ce to znaciti da imas 5 riba vise od 0....vredi

Probacu mozda zimi u ekstremnim uslovima, kad svaka sitnica znaci.
Moram samo dobro sakriti crvice u zamrzivacu, da nebude frke

Odg: Zamrznuti crvi By: vradojicic Date: 17 Septembar 2015, 09:06:48
Nema frke kada su u zamrzivacu jer ne mrdaju ali kada u frizideru izadju iz cantrice, belaj...:)
Odg: Zamrznuti crvi By: VooDoo_CHEtnik Date: 17 Septembar 2015, 10:22:09
Milane, probaj da ih držiš u malo vode nakon odmrzavanja. Mnogo duže će zadržati prvobitno stanje i boju. Hoće ih riba nekad i kad ovako pocrne, ali po mom iskustvu (i gomile drugih takmičara) su neuporedivo bolji kad se drže u "svežijem" stanju. ;)
Odg: Zamrznuti crvi By: Milan berkut Date: 17 Septembar 2015, 14:08:02
Saglasan u potpunosti! Meni se zaista retko dešava da mi crvići odstoje dva meseca . . . tj, dočekaju tako "duboku" starost :) pa makar i u zamrzivaču. I kad sam ih video na šta liče (da sam i' na ulici naš'o ćušn'o bi i' nogom u stranu he he he) a kad sam se prijatno iznenadio kaako dobro ribice reaguju na njih takve nikakve reših da proverim šta svi Vi dobri momci imate da kažete na tu temu.
To naduvavanje i dipovanje crvića je stara takmičarska fora i to praktikujem odavno . . . to je samo jedan od načina da impresioniraš/zadiviš ribu . . . a i princip mi je da ne koristim "gradjevinske materijale" kao podizač
Zamrzavao sam crve koje vratim sa pecanja, kao Zgodni, (ne volim da ih mešam sa onima već rashladjenim odakle uzimam koliko mi treba) pa ih, kao Žeks, u hranilicu kao sendvič, dok nisam shvatio da mi je lakše/brže da naduvavam mrtvog crva nego živog . . . a onda sam ispitivao kako ribe reaguju na zamrznutog, kako na oparenog u odnosu na žive i u kombinaciji sa živim . . . i tako od jednog mamca lako dobiješ tri i par "prokleto" dobrih kombinacija . . .
I, ko god se zapita nije li jednostavnije crva samo umočiti u dip? a ne ubrizgavati ga u njega . . . meni se potvrdilo u praksi da je razlika "drastiĆna" . . .
Отправлено с моего iPad используя Tapatalk
Odg: Zamrznuti crvi By: dragan2006 Date: 17 Septembar 2015, 15:22:49
Siguran sam da je efekat kad ga "napumpaš" daleko bolji nego kada ga samo na kratko dipuješ.Ali...
Meni nije ni bitno da li ću upecati nešto ribe više, u trenutnoj fazi života imam jako malo vremena za ovu našu opsesiju pa stoga mi je jedino bitno da pobegnem na vodu kad god
mogu.To mi je odušak i melem za dušu i tih par sati nedeljno kraj vode odmaram i uživam, čak sve manje pratećeg pribora nosim.Da imam više vremena verovatno bih probavao svakakve fore a ovako mogu samo da zavidim ljudima koji taj "luksuz" mogu sebi da
priušte.Za par sati pecanja uzmem kilo kvalitetne primame, crvića, partikli po nahođenju i nekoliko vrsta
mamaca.Za reku se doda i prosejane zemlje, živih i zamrznutih crva (obavezno).
Rokajte za sve pare i uživajte kraj vode, i ja ću kada to budem mogao u većoj meri!
