Vukovi sa DUNAVA Meteo
Pages: 123
Nevreme na vodi - šta raditi? By: pikeman Date: 26 Jul 2015, 12:18:48
Pravi letnji dan... sunce sija, nema ni jednog oblačića... :cheesy:Koji sat kasnije stigli su tamni oblaci... grmi, seva, kiša pljušti, bilo je i leda...Trenutak kada munje sevaju... :rolleyes:Evo i kratkog video snimka kako je to izgledalo...
Šta radite kada Vas uhvati nevreme na vodi? Mi smo sačekali da prođe najgori deo, proveli ga u vodi jer je u njoj bilo toplije, spakovali se i krenuli nazad. Kažu grom ne udara u vodu :cheesy: , ipak u jednom trenutku smo osetili priličnu količinu elektriciteta... :rolleyes: U povratku ponovo počinje jaka kiša i vetar koji nas je urnisao, talasi su bacakali čamce ko orahove ljuske... Nekako smo do marine stigli bez posledica.
Odg: Nevreme na vodi - šta raditi? By: dushann Date: 26 Jul 2015, 12:32:53
Koji haos,  da mi je neko pričao da će nas stresti grom u Dunavu...  Eto još jedno novo iskustvo sa čvorugama na glavi od leda :))
Super je bilo,  ja bih ponovo hehehhe
Послато са ALCATEL ONE TOUCH 6040X


Odg: Nevreme na vodi - šta raditi? By: bajro025 Date: 26 Jul 2015, 12:35:25
Mene je taj elektricitet dobro prodrmo,posle svega mi je crklo i bosovo palenje na T10,zivo me zanima  dali je to posledica od udara groma u blizini ili samo slucajnost.
Odg: Nevreme na vodi - šta raditi? By: CostaK Date: 26 Jul 2015, 13:19:52
Oce to kad se pravis pametan pa ne pratis prognozu...nece grom u koprive a ne vidim sto ne bi u vodu    :rolleyes:
Odg: Nevreme na vodi - šta raditi? By: ellesar Date: 26 Jul 2015, 13:34:25
Što,  baš je bilo dobro... Ko na rolerkosteru.  Malo se zase.eš,  malo vrištiš,  al'  uglavnom se smeješ k'o ludak.  Žao mi je što nema snimak kad dushann trči po pesku i vrišti dok ga led šiba,  a mi mu vičemo " cico lezi!!! " :lol:  :lol: :lol:
Pivo je bilo 'ladno,  roštilj je bio dobar(malo je rskao :lol: ), a oluja je zaokružila nezaboravan dan.
To treba preživeti…. Ovaj doživeti :cheesy:
Jedino mi žao Bajrine 10ke .

Odg: Nevreme na vodi - šta raditi? By: orka Date: 26 Jul 2015, 13:45:05
Bogami lep doživljaj.. :cheesy:  Nije baš prijatno kada okolo sevaju munje i kada pada jaka kiša i grad.. :no:
Pribor ne treba nikako držati u rukama(pogotovo štap) i treba izaći na neku čistinu ako je ima..Bolje i pokisnuti do gole kože nego biti u šumi ili pod nekim drvetom..
Za boravak u vodi nisam siguran koliko je pametan izbor,ali još nisam čuo da je neko stradao od udara groma u vodi..,a ni ribe nikada ne stradaju..Voda jeste dobar provodnik struje,ali sta se tu tačno događa ne bi znao reći..
Baš vam zavidim na tim prelepim Dunavskim plažama.. :smiley:
Odg: Nevreme na vodi - šta raditi? By: bajro025 Date: 26 Jul 2015, 13:51:59
 Moje 10ke,darkove lagune i dusanovog tableta,u darkovoj limuzini vode bilo vise nego u camcu  :lol: samo nek smo mi zivi i zdravi stigli  :takoje:
Odg: Nevreme na vodi - šta raditi? By: ellesar Date: 26 Jul 2015, 13:59:38
Bar su te leđa prošla od šok terapije :lol:
A izbor je bio jednostavan,  pošto je to ostrvo u sred Dunava,  ravno ko tepsija,  mogli smo štrčati na njemu,  na hladnoj kiši i temperaturi vazduha od oko 15 stepeni ,ili biti u vodi na ugodnih 27 stepeni. 
Odg: Nevreme na vodi - šta raditi? By: dark Date: 26 Jul 2015, 15:10:50
Ma sve ćemo srediti i bosova pumpa i osusicemo Lagunu i dušanov tablet samo da mi to opet ponovimo :-)
A da i primamo goste ko je avanturistickog duha :-D

Odg: Nevreme na vodi - šta raditi? By: pkv-pecaroš Date: 26 Jul 2015, 16:07:54
 Kada nabavim opremu od hokejaškog golmana eto mene kod vas na kupanje :lol:
Odg: Nevreme na vodi - šta raditi? By: b.jovica Date: 26 Jul 2015, 16:18:38
Vazno je preziveti..  :wink: Nevreme znaci vetar, kisu i munje. Sto se vetra tice on ce dici talase pa zato usmerite camac da sece talase, talasi vam ne smeju udarati u bok camca vec u pramac! I naravno, gledajte da sto pre dodjete do obale! Kisa nije strasna ali moze da vam sjebe mobilni ako ga negde ne sakrijete ili moze da napada u camac i da ga dodatno oteza i destabilizije. Valja imati ispolac (posuda kojom se izbacuje voda) stalno u camcu da bi se visak vode izbacio na vreme. Sto se tice munja one bi mogle biti opasne ako ne sklonite grafitne stapove u horizontalan polozaj.. Ja bih iskljucio i mobilni za svaki slucaj. Nekako mislim da je ipak bolje pristati negde uz obalu nego ostati na otvorenoj vodi.. Normalno ne pristajati bas uz neko visoko drvo ali ima grmlja uz obalu po kojemu je popletena divlja loza i ispod nje se moze skloniti od kise na neko vreme.  smiley033
Odg: Nevreme na vodi - šta raditi? By: Zmaj Strasni Date: 27 Jul 2015, 08:13:01
Neko je postavio nedavno snimak kako grom udara u vodu. Opasno je igrati se s tim. Ova oluja je bas iznenada dosla
Odg: Nevreme na vodi - šta raditi? By: pkv-pecaroš Date: 27 Jul 2015, 11:33:44
 Po nevremenu bi trebali ostaviti sve i otići na otvoreni prostor bez metala na sebi,znači na pola otoka,livade ili već gdje se nađete pecajući. Znači što dalje od pecaljki,metalnih čuvarica i sličnog jer munja traži najbži i najlakši put prema zemlji a to su metalne stvari koje vučemo na pecanje i grafitni štapovi. Po narodnom riječniku "bacaj štapove i gologuz bježi na pola livade".
Odg: Nevreme na vodi - šta raditi? By: ellesar Date: 27 Jul 2015, 14:18:02
Jednim delom to jeste tačno, drugi deo je,  da će munja udariti u najviši deo te livade,  bio on metalan,  drven ili zemljan.  Najopasnije je stajati na takvom brisanom prostoru za vreme oluje,  opasnije čak i nego biti pod drvetom.  Treba leći ili barem sesti.
Odg: Nevreme na vodi - šta raditi? By: pkv-pecaroš Date: 27 Jul 2015, 17:54:59
 Ma legneš dok čekaš da oluja prođe. Lako je sada pametovati dok ne udara oko nas,da jedan otrese blizu dok smo na otvorenom bilo bi panike :lol: