Kvrguša By: ellesar Date: 01 Februar 2015, 14:43:22
Tradicionalno jelo izbosne
Spremaju je na dosta mesta, negde ovako, negde drugačije....ovo je moja verzija, malko izmenjen kozarački recept
Jelo jednostavno za pripremu, koliko i ukusno.
Dakle idemo.....pile isecite na komade po želji i posolite, pobiberite i stavite kašikicu vegete. Širu tepsiju obilno namastite, ja sam ovde koristio pileću mast, a vi po volji....ulje, mast, puter.
Poslažite piletinu i pecite 20 minuta na 220, a za to vreme....
...pripremićemo testo za preliv. 4 jaja, 200 gr brašna, 200ml mleka, so i biber. Umutite jaja, dodajte mleko, pa brašno, posolite i pobiberite.... treba da je malo gušće nego za palačinke....
.....I preliv.....pola litre jogurta malo posolite, i dodajte 3 sitno seckana čena belog luka. To će biti preliv i tu je najveće moje odstupanje od original recepta, u originalu ide mleko i pavlaka za kuvanje, bez belog luka. Bolje je sa jogurtom....verujte
Ok, piletina je pečena, mast je vrela, okrenite piletinu, pa je prelijte testom, vratite u rernu. Testo će se naduvati....ne brinite, pašće kad ga.....
....prelijemo sa mešavinom jogurta i belog luka. Vratićemo ga u rernu još 10ak minuta da se to sve prožme.
I evo ga...Dobro izgleda, a??? E pa 1000x je ukusnije
Prijatno!
Odg: Kvrguša By: laki22 Date: 01 Februar 2015, 14:52:49
eno mi pile u friideru, i lupam glavu vec sat vremena sta da napravim, a da nije pohovano. hvala za recept, odma ide da se proba!!! cak imam i mast od matore koke
slike kasnije
Spojene poruke: 01 Februar 2015, 16:55:02Evo ga! Stvarno je super, jogurt i beli luk daju posebnu draz. Sve preporuke
Odg: Kvrguša By: Duško58 Date: 01 Februar 2015, 18:01:21
Moracu ovo da probam, primamljujuce deluje. Ova standardna piletina dosadila. Kada probam.....slikam i javljam utiske.
Odg: Kvrguša By: Zoran Date: 01 Februar 2015, 18:04:17
Laki22, nije mas' od matore koke no od patke, piše na teglici
Ne marim baš 'tice na jedovniku, ali ovo deluje interesantno. Mislim da ću angažovati ''malu od kuhinje'' da se pozabavi ovim slučajem
Odg: Kvrguša By: laki22 Date: 01 Februar 2015, 18:06:38
nije mast od koke. dok sam rovario da je nadjem u frizideru, ovo mi zapalo za oko, pa reko da je upotrebim.
ja bih ovde dodao malo narendanog sira u jogurt, i malo piva u smesu. probajte obavezno.
Odg: Kvrguša By: ellesar Date: 01 Februar 2015, 20:58:05
Dobra ideja za pivo
Odg: Kvrguša By: dragan2006 Date: 03 Februar 2015, 16:23:52
Pivo smo posuli preko pečenog testa i piletine,pre dodavanja jogurta, i vratili u rernu na 10-tak minuta.
Stvarno je gurmanluk, piletina+testo sa ukusom belog luka i jogurta +krompir pire = već druga flaša piva da se dobro natopi u stomaku.Odličan recept, bravo majstore.
Odg: Kvrguša By: Goachild Date: 03 Februar 2015, 19:31:42
Mljac.
Odg: Kvrguša By: DuleN Date: 03 Februar 2015, 19:34:14
Lepo, lepo, lepo....
Cim mi proradi furuna pravim ovo al sa svinjkim vratom
Odg: Kvrguša By: Zoran Date: 03 Februar 2015, 19:59:25
To će onda da bidne ''Kvr
atuša''
Odg: Kvrguša By: ellesar Date: 03 Februar 2015, 20:35:01
E da, zaboravi reći....more i bez mesa, ispadne sasvim pristojna pita. Možda nekog nakiselog sira dodati
Odg: Kvrguša By: DuleN Date: 03 Februar 2015, 21:11:45
Nemoj da miniras temu, de moze bilo sta za jelo bez mesa????
Odg: Kvrguša By: ellesar Date: 03 Februar 2015, 21:50:28
I to što kažeš....odo da se kaznim jednim sendvičem