Vukovi sa DUNAVA Kulinarstvo
Pages: 1
Kvrguša By: ellesar Date: 01 Februar 2015, 14:43:22
Tradicionalno jelo izbosne :cheesy:
Spremaju je na dosta mesta, negde ovako, negde drugačije....ovo je moja verzija, malko izmenjen kozarački recept :takoje:

Jelo jednostavno za pripremu, koliko i ukusno.
Dakle idemo.....pile isecite na komade po želji i posolite, pobiberite i stavite kašikicu vegete. Širu tepsiju obilno namastite, ja sam ovde koristio pileću mast, a vi po volji....ulje, mast, puter.
Poslažite piletinu i pecite 20 minuta na 220, a za to vreme....



...pripremićemo testo za preliv. 4 jaja, 200 gr brašna, 200ml mleka, so i biber. Umutite jaja, dodajte mleko, pa brašno, posolite i pobiberite.... treba da je malo gušće nego za palačinke....



.....I preliv.....pola litre jogurta malo posolite, i dodajte 3 sitno seckana čena belog luka. To će biti preliv i tu je najveće moje odstupanje od original recepta, u originalu ide mleko i pavlaka za kuvanje, bez belog luka. Bolje je sa jogurtom....verujte :thumbup:



Ok, piletina je pečena, mast je vrela, okrenite piletinu, pa je prelijte testom, vratite u rernu. Testo će se naduvati....ne brinite, pašće kad ga.....



....prelijemo sa mešavinom jogurta i belog luka. Vratićemo ga u rernu još 10ak minuta da se to sve prožme.



I evo ga...Dobro izgleda, a??? E pa 1000x je ukusnije :cheesy:



Prijatno!

Odg: Kvrguša By: laki22 Date: 01 Februar 2015, 14:52:49
eno mi pile u friideru, i lupam glavu vec sat vremena sta da napravim, a da nije pohovano. hvala za recept, odma ide da se proba!!! cak imam i mast od matore koke   :tongue: :thumbup: slike kasnije

Spojene poruke: 01 Februar 2015, 16:55:02

Evo ga! Stvarno je super, jogurt i beli luk daju posebnu draz. Sve preporuke :ok:






Odg: Kvrguša By: Duško58 Date: 01 Februar 2015, 18:01:21
Moracu ovo da probam, primamljujuce deluje. Ova standardna piletina dosadila. Kada probam.....slikam i javljam utiske. :cheesy:
Odg: Kvrguša By: Zoran Date: 01 Februar 2015, 18:04:17
Laki22, nije mas' od matore koke no od patke, piše na teglici  :wink:

Ne marim baš 'tice na jedovniku, ali ovo deluje interesantno. Mislim da ću angažovati ''malu od kuhinje'' da se pozabavi ovim slučajem  :cheesy:
Odg: Kvrguša By: laki22 Date: 01 Februar 2015, 18:06:38
nije mast od koke. dok sam rovario da je nadjem u frizideru, ovo mi zapalo za oko, pa reko da je upotrebim.
ja bih ovde dodao malo narendanog sira u jogurt, i malo piva u smesu. probajte obavezno.
Odg: Kvrguša By: ellesar Date: 01 Februar 2015, 20:58:05
Dobra ideja za pivo :thumbup:
Odg: Kvrguša By: dragan2006 Date: 03 Februar 2015, 16:23:52
Pivo smo posuli preko pečenog testa i piletine,pre dodavanja jogurta, i vratili u rernu na 10-tak minuta.
Stvarno je gurmanluk, piletina+testo sa ukusom belog luka i jogurta +krompir pire = već druga flaša piva da se dobro natopi u stomaku.Odličan recept, bravo majstore.




Odg: Kvrguša By: Goachild Date: 03 Februar 2015, 19:31:42
 smiley114 Mljac.
Odg: Kvrguša By: DuleN Date: 03 Februar 2015, 19:34:14
Lepo, lepo, lepo....
Cim mi proradi furuna pravim ovo al sa svinjkim vratom  :rolleyes:
Odg: Kvrguša By: Zoran Date: 03 Februar 2015, 19:59:25
To će onda da bidne ''Kvratuša''  :wink:
Odg: Kvrguša By: ellesar Date: 03 Februar 2015, 20:35:01
E da, zaboravi reći....more i bez mesa, ispadne sasvim pristojna pita. Možda nekog nakiselog sira dodati :takoje:


Odg: Kvrguša By: DuleN Date: 03 Februar 2015, 21:11:45
Nemoj da miniras temu, de moze bilo sta za jelo bez mesa????
Odg: Kvrguša By: ellesar Date: 03 Februar 2015, 21:50:28
 smiley077 smiley153
I to što kažeš....odo da se kaznim jednim sendvičem :cheesy: