Vukovi sa DUNAVA Kulinarstvo
Pages: 1
Šajot By: arsa Date: 09 Novembar 2014, 17:21:53
Uštipci od šajota.

Šajot je bodljikava vrsta tikvica koja se u poslednje vreme odomaćila i kod nas.

Elem, evo prostog recepta.

Šajot oljuštimo kao šargarepu.

Obzirom da ovo povrće ima bodlje, problem se rešava navlačenjem čistih rukavica.

Kada odstranimo koru, izvadimo semenku koja se nalazi u sredini ploda.

Plod se narenda, posoli, i ostavi da odstoji u frižideru oko sat vremena. Potom se masa izvadi, i rukama iscedi.  Izađe baš puno tečnosti.

Doda se heljdino (može i obično belo) brašno, biber, vegeta i kesica praška za pecivo.

Masa se dobro promeša, ostavi da još malo odstoji i potom se kašikom zahvata i prži u vrelom ulju.

Ukus je stvaaaarno dobar.