Vukovi sa DUNAVA Kulinarstvo
Pages: 1
Krilca "ala" ja By: dragan2006 Date: 15 Februar 2014, 19:04:24


Ovih 6-7 komada ostalo od 2 kg. posle klinca,žene i mene.
Recept za 2 kg.
Oprati krilca i iseći krajeve,dodati soli (minimum pola kašičice),bibera,2 supene kašike
senfa,2-3 prstohvata belog luka u granulama,malo maslinovog ulja, prstohvat vegete i najvažnije oko pola čaše piva.
Ko voli ljuto može se dodati i tucana ljuta paprika, ja je obavezno ubacim ali oprezno zbog klinje
koji obožava da "roka"ova krilca.
Krilca dobro izmešati u ovoj smesi,prekriti sa folijom,celofanom ili poklopiti posudu pa u frižider na bar dva sata da pokupe arome.
Ugrejati ulje ili mast pa prethodno uvaljana krilca u prezle ubaciti u tiganj.Potrebno je da bar pola krilca bude u ulju da bi pekli sa dve strane po 6-7 minuta svaku.Nakon "rokanja" dobro ide pivčuga!
Probajte i prijatno! :bye:
Odg: Krilca "ala" ja By: ellesar Date: 15 Februar 2014, 19:16:27
Slično radim i ja, maltene isto, samo što dodam i malo brašna da bolje zalepi korica. Beli luk mi nije dosada padao na pamet, ali se čini solidna ideja, probaću sledeći put :ok: 
Započnem ih u tiganju dok ne dobiju bojicu i onda ih prebacim u tepsiju i završim u rerni. Nekako nemam dosta veliki tiganj da sva stanu, pa se bojim da će dobiti boju i ostati neispečena. A i manje ulja trošim.

Pivo i krilca, k*o pčele i cvet :cheesy:
Odg: Krilca "ala" ja By: dragan2006 Date: 15 Februar 2014, 19:23:33
Pošto ih i velemajstor Ellesar sprema na sličan način,recept je 100% dobar i za svačiji ukus !
I da napomenem da ova klopa košta oko 500 - 600 dinara.

Odg: Krilca "ala" ja By: ellesar Date: 15 Februar 2014, 19:38:33
Baš tako! Jeftino, a nema bolje. Trenutno čak i krilca domaćih pilića na pijaci idu za 220 din. kila. Nemoš jeftinije, pošto u kilu sigurno ide 10 - 15 komada, zavisi koliki su pilići. Inače krilca obožavam u svakoj kombinaciji, a ovaj način mi je posle roštiljanih najbolji.

poslato iz mog kotlića


Odg: Krilca "ala" ja By: Goachild Date: 15 Februar 2014, 20:45:53
"Lepljiva krilca" i pivo - neprocenjivo.

Volim sa ćumura, ploče, omiljena su mi iz tanjirače.
Jedan kuvar mi je pokazao foru još pre kako da sklopim krilca u trougao i od tada ih tako spremam.

Brza marinada:
Ulje, limunov sok, so, biber, beli luk, kečap...
Zagrejem mas' i magija počinje.  Obavezno servirati 10 piva sa strane.


Odg: Krilca "ala" ja By: goran1977 Date: 15 Februar 2014, 22:28:49
Krilca boli glava posle obilnog rostiljea jedno pivo tri krilca i tako u nedogled
Odg: Krilca "ala" ja By: Sax Date: 17 Februar 2014, 21:06:02
Goachild,kako mislis u trougao?
Evo i jedan moj recept,probajte,nećete pogrešiti:

U tepsiju stavite 1kg krilaca ali krilca razdvojte na dva dela,batačić i krilce.
U jednu posudu napravite sledeći preliv:
1.Oko 50ml soja sosa (može i više.procenite kako ko voli)
2.2-3 kašike maslinovog ulja
3.Kašika senfa
4.Kašičica sirćeta
5.Kašika majoneza
6.Kašika meda
Ovu smesu sjedinite i prelite preko krilaca i slobodno rukama utrljajte u krilca.Ostavite minimum sat vremena da odstoji a moze i dan pre da se napravi,tad je još bolje.
U rerni pecite na 180-200 stepeni. Jedno 15 minuta pred kraj,izvadite i poprskajte sa još malo soja sosa i isto tako sa medom da ostane preko krilaca i vratite u rernu.Na samom kraju pojačajte na 250 da se zapeče korica sa medom ili upalite gril na rerni ali onda budite pored rerne jer se tad brzo zapeče.
NAPOMENA: Krilca ne treba soliti jer je soja sos slan ali ako neko voli slanije,nek malo posoli.
Ukus ovih krilaca je fantastičan,nije slatko od meda nego ima neki opasan šmek koji ne mogu opisati.
Ovako mogu i bataci da se spremaju. Može i na tanjirači ili roštilju,ništa manje ukusno nije.
Odg: Krilca "ala" ja By: Goachild Date: 18 Februar 2014, 13:35:56
Špic prebaciš preko koske. Formiraš trougao.  :wink:

Ovako:


Odg: Krilca "ala" ja By: dragan2006 Date: 18 Februar 2014, 14:42:43
Balavim na ova krilca... smiley038 smiley038 smiley038
Odg: Krilca "ala" ja By: mi-ne Date: 18 Februar 2014, 19:00:56
Jos uvek se nisam odlucio dali da pileca krilca svrstam u grupu glavno jelo ili desert.   :ok:
Odg: Krilca "ala" ja By: pikeman Date: 24 Avgust 2015, 12:52:07
Krilca sa krompirićima... smiley112




Odg: Krilca "ala" ja By: Milan.M Date: 24 Avgust 2015, 22:14:37
#SAX
Najaci recept, samo ona sto sam ja jeo isti recept kao tvoj samo jos malo ruzmarina. smiley112 smiley112 smiley112