Škarpina na razne načine By: kviskons Date: 14 Februar 2014, 14:42:18
Spremao sam neki dan škarpinu.
Volim je lešo, a može i ovakoČ
- škarpina
- krompir
- jedna glavica luka
- malo praziluka
- dva tri češnja belog luka
- list lovora
- malo ruzmarina
- deci belog
- malo maslinovog ulja
Škarpinu nakapati limunom i malo posoliti, ostaviti pola sata da odmori.
Dotle pripremiti povrće, i sve u tepsiju, malo soli i bibera, pokriti folijom,
i 40 minuta na oko 180-200 stepeni.
Otvoriti foliju i kratko zapeći.
Vino može razno, ja sam uz ovo točio nekad malvaziju, a sad može i neki dobar rajnski rizling ili ako ima Alzaški sivi pino.
(perverzije malo

)
Evo slika pre konzumacije.

Odg: Škarpina na razne načine By: ellesar Date: 14 Februar 2014, 15:35:08
Moj kum je majstorski sprema na roštilju.
Vrlo jednostavno, što je i ključ svakog ukusnog jela

Prvo napravi remuladu, znači- beli luk, peršun, ulje, vegeta i malo belog vina. Usoli škarpinu i namaže je remuladom, pa je zavije u duplu alu foliju, pa na roštilj. Jednostavno i ubitačno.
Odg: Škarpina na razne načine By: NEBO Date: 14 Februar 2014, 16:13:55
Dođe žena jedan dan sa škarpinom i strpa je čorbu, a mene duša zabole od pomisli kako bi bilo to na roštilj baciti. Elesar kolko minuta na roštilju otprilike , pošto je umotana u foliju pa neverujem da bih mogao od prve da ocenim. Mada škarpina je ukusna tolko da bi je i živu smazao

Odg: Škarpina na razne načine By: ellesar Date: 14 Februar 2014, 18:08:41
Za čudo, nikad se nisam petljao u kumov roštilj

.
Ne trpi čovek da mu se neko meša. Mo'š samo da stojiš i piješ pivo i ćutiš

poslato iz mog kotlića