Vukovi sa DUNAVA Kulinarstvo
Pages: 1
Francuska supa od luka By: ellesar Date: 08 Februar 2014, 14:59:55
Ovaj recept me svrbi već neko vreme. Danas dođe vreme da se počešem :cheesy:
Za početak očistite i na rebarca isecite 4 veeelika luka, protisnite ih kroz ruke u nauljenu tepsiju. Pospite sa kašikom šećera i čašom vina, pa stavite u rernu da se peče. Pazite da ne zagori, promešajte povremeno. Kad je ovako lepo pečen.....



.....prebacite ga u šerpu i nastavite još malo da dinstate.



Dodajte kašiku brašna i promešajte. Onda litar supe, ili može i vode, pa dve kockice za supu. Jedan lovorov list, malo kima i ako treba soli. Kuvajte dok ne dobijete gušću čorbicu.



Za to vreme, nasečete parčad hleba malo deblje, presečete na četvrtine i stavite u rernu da se istostiraju. Supu podelite na činije, stavite hleb na nju i ribani sir odgore :ok:



Jedna je dobra, ali dve su dve :cool: Ajd u rernu :wink:



Sačekajte da se malo hladne, nenormalno je vruće.



Aj, pa prijatno. Mene čeka ona druga porcija :bye:




Odg: Francuska supa od luka By: pikeman Date: 08 Februar 2014, 17:07:11
Onion soup, all they ever give me is onion soup! Not the onion soup! :cheesy:


Probaćemo da je skrčkamo uskoro... :takoje: