Deverika na pirinču By: zex.raseta Date: 08 Oktobar 2013, 16:02:53
Danas sam imao nameru da spremim deveriku ali da to ne bude uobičajeno....pečenjem na talandari. I nisam se prevario
.
U tepsiju stavite pirinač uz ulje i vodu + vegeta (začin C ). Unapred zasečenu deveriku i dobro usoljenu stavite preko pirinča i stavite u dobro zagrejanu rernu. Pošto pirinču ne treba mnogo vremena vi dolivajte vodu koliko treba.Ribu sam s vremena na vreme četkicom mazao maslinovim uljem
. Ja sam pravio "natur" varijantu ali možete dati mašti na volju i deveriku recimo puniti ili prekriti slaninom ili nekim nadevom napuniti unutra. Riba je bila sočna a pirinač ( iako raskuvan dobrano ) više nego odličan. Nacedite limuna i prijatno....
Dobro vino posle ovoga upotpunjuje ceo doživljaj
Odg: Deverika na pirinču By: limovac74 Date: 08 Oktobar 2013, 16:39:08
Deluje primamljivo
.
PS. Ovo je porcija za jednu osobu, a ostali ukućani pаte ili ...
Odg: Deverika na pirinču By: Ekran Date: 08 Oktobar 2013, 16:43:06
jos deveriku da upecamo
ps.
je ispalo
Odg: Deverika na pirinču By: zex.raseta Date: 08 Oktobar 2013, 17:05:05
Citat: limovac74 poslato 08 Oktobar 2013, 16:39:08
Deluje primamljivo .
PS. Ovo je porcija za jednu osobu, a ostali ukućani pаte ili ...
Deverika je bila preko kilo....Tiska ....
Odg: Deverika na pirinču By: kviskons Date: 08 Oktobar 2013, 19:59:17
Ja u pirinac naseckam vecu glavicu luka, a moze i 2-3 cena belog.