Vukovi sa DUNAVA Kulinarstvo
Pages: 1
Bosanski lonac By: ellesar Date: 16 Septembar 2013, 21:57:06
Bosno moja jabuko u cvetu :cheesy:

Sjajan način da počistite frizider od svih i svakakvih ostataka svačega :cheesy:
Ono sto mora unutra je kupus, isečen na četvrtine, luk, meso (bilo koje, najbolje mešavina dimljeno i sveže), krompir i kombinacija mrkva, zelen, celer. Ja sam raspalio unutra još i .....paprike sveže, ljute i mlevene, paradajzle par komata, boraniju, vegetu, lovor, biber, so i kim..... ma sve sto imate od povrća može unutra.



Počnete sa uljem, pa na njega luk, pa meso, pa kupus i krompir, paradajz,paprika, pa rupe popunite sa sitno seckanom mrkvom,  persunom i celerom. Kad dodjete do vrha, začinite....kašika vegete, kašika soli, bibera po ukusu, 2-3 lista lovora, kašika paprike (ovo i nemorate, ali meni je bolje), prstohvat kima. Nalijte vode jedno 3/4 lonca, jer povrće i meso će pustiti vodu. Ako imate zemljani lonac, stavljate ga u hladnu rernu, jer će pući ako ga stavite u vruću i onda belaja do ja....



Polako krčkati 2-3 sata, recimo na 180c.....  u rangu sarme.....pola sata pre kraja, možete ubaciti glatku zapršku, ako volite gušću čorbu :thumbup:



Bujrum :cheesy:
Odg: Bosanski lonac By: Pecaros Date: 16 Septembar 2013, 22:41:43
Pa covece ti si master za kuhinju :)  smiley033
Odg: Bosanski lonac By: djmisha77 Date: 16 Septembar 2013, 23:22:41
Jel bi moglo samo ovo meso da se extraktuje? ;D

Sent from my GT-I9300 using Tapatalk 2


Odg: Bosanski lonac By: ellesar Date: 17 Septembar 2013, 00:35:01
meso jedes, kupus gledas :lol:
Odg: Bosanski lonac By: Harry_59 Date: 18 Septembar 2013, 12:25:27
Ti si moj IDOL :ok:
Odg: Bosanski lonac By: badbunny Date: 30 Septembar 2013, 16:25:44
ja volim bosanski lonac