Vukovi sa DUNAVA Kulinarstvo
Pages: 1
Merak mi je.... By: ellesar Date: 25 Maj 2013, 16:20:10
....ovo !!!! Obožavam sir. Redom ovo je dimljeni koziji sir, dimljeni kravlji sir sa biljem i semenkama, šajt mladi i šajt zreli. I naravno domaći ražani hleb :ok:



+

ovo.....i dobro belo ili crveno vino uz to smiley171



Šta vi kažete.....
Odg: Merak mi je.... By: zex.raseta Date: 25 Maj 2013, 16:51:52
+ Opinel nož.....ti znaš da živiš... :cheesy:  :thumbup:
Odg: Merak mi je.... By: heheo Date: 25 Maj 2013, 16:57:55
Ha, šta kažemo?! "Šta reći, koju posluku porati?"
Kolači s tavana su dozreli, sada će i povrće, pa sir i eto kombinacija više nego za sedmicu!
Stari mi je uvek pričao hvalospeve o nekom "siru u papriki", a onda (baš ove godine) odemo u svatove južno od bg-a, i shvatim šta je ćale hteo reći. Sveža paprika, punjena sirom -VRH!.
Odg: Merak mi je.... By: meda Date: 25 Maj 2013, 23:10:17

  Kazemo, neka nesto smo zauzeti, ne mozemo da stignemo, hvala na pozivu  :lol:
Odg: Merak mi je.... By: tomislav34 Date: 26 Maj 2013, 13:12:25
Travnički sir
slika nije moja, ali sir je  :ok:
Odg: Merak mi je.... By: ellesar Date: 14 Jun 2013, 09:35:19
Merak mi je dobra, vocna, sladoled torta na vruc letnji dan :ok:




Ako ce neko recepat :cool: ......
Odg: Merak mi je.... By: pikeman Date: 14 Jun 2013, 10:18:00
Hoću parče! :rolleyes:
Odg: Merak mi je.... By: kviskons Date: 14 Jun 2013, 10:28:22
Ubaci recept.  smiley116 smiley114
Odg: Merak mi je.... By: ellesar Date: 14 Jun 2013, 14:37:18

Potreban materijal:
    Piskote, more i plazma keks, ili bevita sa eurokremom.
    malo mleka
    500 gr  bilo kog sezonskog voca, sem kivija i ananasa jer njihov sok neda zelatinu da se stisne.Ova je bila od jagoda i malina :ok:
    100 gr secera
    10 gr zelatina
    500 gr mascarpone sira ili sitnog sira po izboru.
    500 ml slatke pavlake
    100 gr bele cokolade
    4 vanil secera
    1 slag pjena
    voce za dekoraciju.

Priprema:

U kalup po zeljenom obliku poredajte po dnu piskote koje ste predhodno namocili u mleko.

 Voce i secer staviti da prokuva. Ohladiti i ispasirati. Zelatin otopiti prema uputstvu i dodati u voce.Ostaviti u frizider da se stegne.

Umutiti slatku pavlaku sa vanil secerom. Dodati sir. Sjediniti i popoloviti masu.

U polovinu mase dodati voce, a u drugu polovinu dodati naribanu belu cokoladu.

Preko piskota staviti masu sa vocem, a zatim sa belom cokoladom.

Ukrasiti sa slagom, cokoladom ,svjezim vocem…

Obavezno drzati u frizideru :takoje:

Prijatno!