Vukovi sa DUNAVA Plovkarenje
Pages: 12345
Odg: Direktašem na DTD-u By: zex.raseta Date: 23 Jul 2014, 22:21:09
Imam vrv dosta godina više pa gledam drugačije. Desilo mi se tako da što pre zabacim , prihranim pa zapalim pljugu. A glava meredova ( još gore od tebe ) stoji u torbi a drška u futroli sa štapovima.....nema se kad  :no: . Neću da te tešim ali zamisli kad ti je meredov na 2m a imaš takvu vožnju i prođeš identično  :takoje:. Sad meredov ušrafim i spustim pored sebe pre nego montiram štap. Vreme valjda svoje napravi  :wink: . Bistro ti želim
Odg: Direktašem na DTD-u By: no names Date: 23 Jul 2014, 22:25:39
Na udicama i najlonu se ne stedi,pogotovo sto su u pitanju direktasi i i izuzetno tanki najloni....Knezevic76 je upravu,nekosta dzaba Trabuco tri puta skuplje od tog Formaxa.
Odg: Direktašem na DTD-u By: skvrl Date: 24 Jul 2014, 17:19:16
Shvatio sam poentu :). Uzeo sam danas Owner Broad Blue Eye. 0.14 i 0.12.
Odg: Direktašem na DTD-u By: vradojicic Date: 24 Jul 2014, 19:44:56
Odlican izbor.
Pazi, ako ti dugo stoji na motalici a ona je malo losijeg kvaliteta zna da pukne najlon, bilo koji, na mestima presavijanja preko motalice.
meni se desavalo, cuduio se, trazio i na kraju nasao...
Odg: Direktašem na DTD-u By: skvrl Date: 04 Avgust 2014, 23:11:48
Veličina udice izgleda baš ume da napravi razliku.

Danas opet odem posle posla, nahranim i krenem da pecam. Pipka ali nikako da se upeca, sporadično po neka sitna se zakači na šećerac, proguta celu udicu. Već ne znam šta ću, reko aj da probam da stavim manju udicu, možda te sitne ne mogu da progutaju br. 14 ( na 14tku i 12tku pecam u većini slučajeva ). Inače koristim neke Owner udice i razlika između 14 i 16 nije mala. Stavim br. 16 kad ono sve lepe babuške ( melezi ). Nikad ih toliko nisam upecao. Jedan za drugim.Ta mala razlika u veličini udice je izgleda značila sve iako su im usta dovoljno velika da bez problema progutaju i 8 ili 10.
Odg: Direktašem na DTD-u By: tomislav34 Date: 04 Avgust 2014, 23:36:33
Veličina i oblik udice puno znaći, više nego vrsta prihrane
Odg: Direktašem na DTD-u By: skvrl Date: 06 Avgust 2014, 22:03:32
Danas je pao jedan šarančić divljak od 750 g, to mi je najveći dosad kog sam izvadio. Pri ovakvim "borbama" onaj prethodni najlon mi je pucao a ovaj Ownerov evo nije. 4 m štap, najlon 0.14 + 0.12, udica 16. Bilo je pravo uživanje s tim što mi se čini da mi je štap krut, Gold Star Viking ( mislim da nov košta 500 dinara  :smiley: ) pa je i to doprinelo kidanjima do sada, ne amortizuje baš begove kako treba čini mi se, previše najlon trpi. Piše na njemu da je 15 - 30 g. 4 - 1 za šarana do sad s tim što su kidanja bila s onim formaksovim najlonom ali i moja procena je da su bar 2 bila dosta veća pošto nisam imao nikakve šanse, samo zabije u dubinu i krene brzo u strano i gotovo.

Da li bi vredelo da uzmem ovo ? Da li bi to nešto promenilo ?

http://plovakplus.rs/index.php?page=shop.product_details&flypage=garden_flypage.tpl&product_id=11399&category_id=505&option=com_virtuemart&Itemid=1

4m


Odg: Direktašem na DTD-u By: vradojicic Date: 07 Avgust 2014, 08:43:43
To je fiber stap, od tog mekse ne postoji. Karbonski stapovi su mnogo ostriji, brzi i kruci a ovaj DAM koji si naveo je karbonac. Ovaj tvoj od fibera je i jaci.
Odg: Direktašem na DTD-u By: orka Date: 07 Avgust 2014, 09:26:16
Ako uzimas stap,moj savet je da uzmes peticu (5m).,imaces bolju manipulaciju i amortizaciju ribe nego sa stapom od 4m..,i vece sanse za uspesan zavrsetak borbe sa krupnijom ribom.. :ok:
Odg: Direktašem na DTD-u By: kavaca Date: 12 Avgust 2014, 20:53:08
Skvrl ako može samo pitanje, vidim da si iz Novog Sada pa me interesuje na kom delu kanala DTD pecaš ako nije tajna?
Odg: Direktašem na DTD-u By: skvrl Date: 13 Avgust 2014, 07:18:07
Na "gornjem" delu. Sa uzvodne strane prevodnice

Spojene poruke: 09 Decembar 2014, 21:48:27

Da li je neko pecao ovih dana na plovak ( takmičarcem ) na kanalu ? Ima li smisla uopšte plovkariti u decembru ?

Od četvrtka najavljuju lepo vreme ( bez kiše i jakog vetra, čak i sunčano ) pa bih u nedelju najverovatnije otišao malo da probam ali iskreno nemam predstavu u šta se upuštam i šta da očekujem. Pecao sam kedere ( beovice ) na dunavcu, u februaru čini mi se, i bodorke na kanalu u rano proleće a u zimskom plovkarenju nemam nikakvo iskustvo.

Počitao sam par tekstova koji se tiču mamaca i izbora mesta pa odmah da kažem da ne znam gde su zimovnici, pecao bih na svom regularnom mestu, u trsci, na šećerac i crviće. Postoje li neka pravila koja bih mogao da pratim čime bi eventualno povećao šanse za ulov ? Idete li neko od vas redovno zimi da plovkari na DTD-u ?


Odg: Direktašem na DTD-u By: orka Date: 10 Decembar 2014, 10:30:28
Naravno da moze i zimi da se peca i upeca bela riba na DtD-u.Kanal je bas velliki,tj dugacak,ima preko 1000km kanalske mreze koja se zove DtD..
Nisu svugde uslovi isti a ni riblji fond..Riba je sada uglavnom dalje i dublje,pogotovo krupnija.,a takmicarcem si ogranicen za daljinu..
Ja sam pre dve godine lepo pecao zimi belu ribu i babusku na DtD-u kod Tomasevca,ali na bolonjez i metch i vegler..,moglo je da se peca i sa takmicarcem blize,ali je riba bila sitnija..
Veoma je bitan odabir mesta.,"mesto" treba da ima sto vecu dubinu i eventualno neke prepreke..Prihrana se podrazumeva,ali umereno i dozirano..
Odg: Direktašem na DTD-u By: skvrl Date: 14 Decembar 2014, 17:42:12
Bio sam, nisam ništa upecao. Juče sam otišao posle posla i nahranio mesto kuvanim žitom i šećercem a danas sam pecao i dohranjivao po malo. Dan je bio baš lep, sunčan, topao a ni vetra nije bilo. Probao sam i na crviće ali posle tri peša za redom sam odustao i vratio sam se na šećerac i žito. Moje mesto izgleda nije zimsko tako da plovkaroški pribor nažalost ipak odlažem do proleća...


Odg: Direktašem na DTD-u By: ladikimre Date: 01 Februar 2015, 21:34:23
Eto,poštio imaš problema sa kidanjem najlona zbog krupnije ribe, pročitaj ovu temu, možda i pomogne  :wink:

http://vukovisadunava.com/plovkarenje/guma-za-petljas-ili-takmicharac/15/#top
Odg: Direktašem na DTD-u By: skvrl Date: 15 Maj 2016, 18:15:32
Juče svratih do prodavnice i nađoh neku gotovu noklu koju proizvodi Plovak Plus iz Pančeva, ne prah nego baš gotovu noklu, upakovano kao salama ili pašteta. Ima da se bira i nekoliko aroma, jeftino je, 50 dinara košta, zanimljiva je varijanta kad se nema vremena da se sprema već treba što pre otići na vodu, deluje mi interesantno za DTD.

Sastav je sledeći:
-Riblje brašno 20 %
-Pšenično, kukuruzno, sojino brašno
-Kasein
-Aroma

Da li neko ima iskustva sa ovim mamcem ?