Pite By: Zeljkoru Date: 26 Mart 2013, 21:21:50
Primetio sam da nemamo na forumu temu o pitama

Vrlo zanimljivo jelo na milion nacina. Pokazacu vam moj danasnji rad. Naravno,rastezane kore .
Sa sirom:
Sa krompirom:
A ovako izgleda kora
Odg: Pite By: alexdja Date: 26 Mart 2013, 21:42:35
Svaka čast!
Ja sam kao klinac stalno jeo takve babine đakonije...

Jedino što je uvek razvlačila na čaršafu, mušemi ili sličnom, pa posle filovanja, kad treba da je zarola, samo podigne čaršav i kora se sama zamota...
Odg: Pite By: pedja81 Date: 26 Mart 2013, 21:51:06
posto nejedem nista slatko vec godinama ovakve pite me odusevljavaju

Odg: Pite By: ellesar Date: 26 Mart 2013, 23:02:24
A u maternu

nikako da naucim to testo rastezati, uvek ili pukne ili ispadne debelo......ali nema predaje ovih dana cu opet pokusati

Svaka cast za pite.....

Odg: Pite By: pikeman Date: 26 Mart 2013, 23:06:36
Bitno je koje brašno koristiš, meko - tip 400...

Odg: Pite By: kico Date: 27 Mart 2013, 04:49:32
krompiruša majka

Odg: Pite By: Zeljkoru Date: 27 Mart 2013, 11:49:10
Ja koristim uvek brasno danubius tip 500 namenjeno za hleb i testeninu i nemam problema skoro nikada. Prvo moras da se naoruzas strpljenjem za razvlacenje , mora lagano dok ne osetis . Mora biti dobro brasno,moras potrefiti mekocu testa,mora biti dobro u meseno i mora da odmori pre razvlacenja.
Odg: Pite By: ellesar Date: 27 Mart 2013, 13:32:36
Znam, sve ja to znam, al bice da sam sa onim prvim delom (zivcima) deficitaran
