Vukovi sa DUNAVA Kulinarstvo
Pages: 1
Pite By: Zeljkoru Date: 26 Mart 2013, 21:21:50
Primetio sam da nemamo na forumu temu o pitama  :takoje:  Vrlo zanimljivo jelo na milion nacina. Pokazacu vam moj danasnji rad. Naravno,rastezane kore .



Sa sirom:



Sa krompirom:



A ovako izgleda kora

Odg: Pite By: alexdja Date: 26 Mart 2013, 21:42:35
Svaka čast! :clap2:

Ja sam kao klinac stalno jeo takve babine đakonije... :ok:

Jedino što je uvek razvlačila na čaršafu, mušemi ili sličnom, pa posle filovanja, kad treba da je zarola, samo podigne čaršav i kora se sama zamota...
Odg: Pite By: pedja81 Date: 26 Mart 2013, 21:51:06
posto nejedem nista slatko vec godinama ovakve pite me odusevljavaju  :takoje: :thumbup:
Odg: Pite By: ellesar Date: 26 Mart 2013, 23:02:24
A u maternu :veryangry: nikako da naucim to testo rastezati, uvek ili pukne ili ispadne debelo......ali nema predaje ovih dana cu opet pokusati :thumbup:

Svaka cast za pite..... :ok:
Odg: Pite By: pikeman Date: 26 Mart 2013, 23:06:36
Bitno je koje brašno koristiš, meko - tip 400... :ok:
Odg: Pite By: kico Date: 27 Mart 2013, 04:49:32
krompiruša majka smiley114 smiley112
Odg: Pite By: Zeljkoru Date: 27 Mart 2013, 11:49:10
Ja koristim uvek brasno danubius tip 500 namenjeno za hleb i testeninu i nemam problema skoro nikada. Prvo moras da se naoruzas strpljenjem za razvlacenje , mora lagano dok ne osetis . Mora biti dobro brasno,moras potrefiti mekocu testa,mora biti dobro u meseno i mora da odmori pre razvlacenja.
Odg: Pite By: ellesar Date: 27 Mart 2013, 13:32:36
Znam, sve ja to znam, al bice da sam sa onim prvim delom (zivcima) deficitaran :lol: :lol: :lol: :lol: