Vukovi sa DUNAVA Kulinarstvo
Pages: 12
Dimljeni pilići By: Debeli Šef Date: 05 Januar 2013, 16:29:30
Najbolji su genetski modificirani pilići uzgojeni na prirodan način. Istrčavani, ako ih nema mogu i ovi:



začini po želji. dobro posoliti.



piletinu malo prosušiti.



može i purica. patka. guska.



iznutra obavezno curry. ne štedjeti.



izvana crvena paprika. slatka ili ljuta.



malo kukati. tj. nataknuti piliće na kuke.



zagoriti panj.



postrojiti vojsku.



3 dima i 3 dana kasnije gotovo.



najbolji recept za pripremu ujedno je i najjednostavniji. u nauljenu posudu poslagati krumpir izrezan na ploške, gore staviti pile i kad je gotov krumpir gotovo je i jelo. oprez - ne soliti.


Odg: Dimljeni pilići By: Trksi Date: 05 Januar 2013, 16:42:17
Dimljenu ribu sam probao i to mi je  :ok:
A za dimljenu piletinu prvi put cujem  :eek: kod mene u okolici to niko neradi tako da neznam o tom nista, vjerujem da je super.
Treba probat smiley016
Odg: Dimljeni pilići By: Debeli Šef Date: 05 Januar 2013, 16:46:48
ne rade ni kod nas.
imao sam viška pilića i probao. podijelio malo po selu.
sad imam puno više prijatelja nego prije.  :thumbup:
Odg: Dimljeni pilići By: meda Date: 05 Januar 2013, 17:18:00

Steta sto nismo blize da se sprijateljimo :cheesy: Kako sve ovo lepo prikazete, tacno cete me naterati da napravim pusnicu. Dimljena piletina je  :ok: ja je kupujem na Bezaniskoj pijaci kod nekog lika i prezadovoljan sam nije previse slana, lepo osusena i odimljena uvek izbacuje svezu
Odg: Dimljeni pilići By: bladerizer Date: 05 Januar 2013, 17:27:17
ovo bas mocno izgleda obavezno cu probati,svaka cast  smiley033
Odg: Dimljeni pilići By: mailman Date: 05 Januar 2013, 17:27:52
jeo sam dimljenu curetinu a ovo mora da je jos bolje  :ok:
Odg: Dimljeni pilići By: ellesar Date: 05 Januar 2013, 18:03:55
Ja dimljenu curetinu-karabatak, bacim malo na rostilj,par minuta.....bude zakon :thumbup:
Sefe :tongue: :tongue: :tongue:
Odg: Dimljeni pilići By: vvuukk Date: 06 Januar 2013, 00:12:27
U specijalizovanim radnjama,gdje se prodaje samo piletina,imate kupiti i susenu.Kupovao pilece bijelo-dimljeno.Fantastican ukus...kako se samo lijepo sijece,onako za meze.Ne treba salamoreznica.
Odg: Dimljeni pilići By: Goachild Date: 06 Januar 2013, 00:31:49
Dimljeno pileće i ćureće belo meso je odlično!
Odg: Dimljeni pilići By: sale54 Date: 06 Januar 2013, 13:54:49
Dobro Sefe sve si rekao osim koliko stoji u presolcu.I koje drvo koristis

Odg: Dimljeni pilići By: Debeli Šef Date: 06 Januar 2013, 16:40:38
ma samo se nasoli na suho, nema pacanja.
neće se pokvariti jer temperature su oko nule a 2-3 dana dimljenja nije predugo.
inače, dimljenje niti nije cjelodnevno kao za kobasice, 5-6 sati.
drvo po mogućnosti voćka, šljiva je broj 1!
iako su stari koji su me učili dimili sa bilo kojim drvetom glatke kore. vrba, breza, bukva... nikako hrast, orah ili crnogorice.

btw, evo kako dim podnosi prasetina:

dovoljan je jedan cjelodnevni dim.

tehnike, taktike i tajne iste su kao i za piliće.

malo krumpirića i u rernu.

sjeća se netko gustog sa šlagom?

brzo i jednostavno.

možda netko dobije inspiraciju.

Odg: Dimljeni pilići By: ellesar Date: 06 Januar 2013, 18:28:45
Zasto, ali zasto..... nemam pusnicu :sad: smiley112

smiley037 Sefe!!!
Odg: Dimljeni pilići By: sale54 Date: 06 Januar 2013, 18:34:57
Dva bureta jedno na drugo pa imas.
Odg: Dimljeni pilići By: ellesar Date: 06 Januar 2013, 18:43:19
Ma kad zivim u zgradi, prokletinji smiley040 .....da imam dvoriste, lako bi ja sazidao sebi jednu :sad:
Odg: Dimljeni pilići By: alexdja Date: 06 Januar 2013, 22:42:23
Citat: sale54 poslato 06 Januar 2013, 18:34:57
Dva bureta jedno na drugo pa imas.

'aj pojasni za nas manje inteligentne...  smiley033