Vukovi sa DUNAVA Kulinarstvo
Pages: 1
Francuska/Ruska salata By: tomislav34 Date: 24 Decembar 2012, 10:05:42
Ne zaobilazna stvar zimskih praznika. Da li je volite i kako je pravite? Neko osim glavnih sastojaka (grašak, mrkva, krompir, kiseli krastavci, majoneza) stavlja šunku, neko kuhana jaja, neko to zove francuska, a neko ruska salata... meni je ne zamislivo da je ne jedem  smiley116
Odg: Francuska/Ruska salata By: kviskons Date: 24 Decembar 2012, 15:15:17
Može šunka a može i živinsko belo meso iseckano.
I dosta šargarepe, ne preterivati sa krompirom.

 :smiley:
Odg: Francuska/Ruska salata By: Slavic.Blood Date: 24 Decembar 2012, 15:44:49
Jeo sam na slavi prošle nedelje posnu rusku sa tunjevinom, meni je bila super. :ok:
Odg: Francuska/Ruska salata By: ellesar Date: 24 Decembar 2012, 16:02:01
Aaaa, ruska sa tunjevinom :ok:
Kod nas ako ubace sunkaricu u rusku, to postane francuska salata :smiley:   Nevidim neku razliku. Jedem je u svim kombinacijama i sa jajima i sa krastavcicima i bez njih i sa mesom belim ili prasetinom sitno seckanom unutra, cesto i kao glavno jelo, a ne kao prilog :takoje:
Odg: Francuska/Ruska salata By: meda Date: 24 Decembar 2012, 20:17:12

 Obavezno naseckam i pilece belo meso i prasku sunku, tako se pravi od kad ja znam za sebe i uvek se zvala RUSKA
Odg: Francuska/Ruska salata By: srxa Date: 24 Decembar 2012, 21:42:15
Sve je to u redu, ali nijedna opcija ne daje ni 20% kvaliteta i ukusa bez THOMY majoneza...
Odg: Francuska/Ruska salata By: ellesar Date: 25 Decembar 2012, 09:19:56
Jel` to onaj sto ima 2 godine rok trajanja :rlol:
Odg: Francuska/Ruska salata By: meda Date: 25 Decembar 2012, 09:43:30

  Uzivam da ga napravim svojeručno i ni jedan mu nije ravan, tako kažu ljudi
Odg: Francuska/Ruska salata By: juzba Date: 25 Decembar 2012, 09:47:53
Jel probao tko u francusku nasjeckati kiselu jabuku :ok:..........leglo ko budali šamar, bar meni :cheesy:
Odg: Francuska/Ruska salata By: ellesar Date: 25 Decembar 2012, 09:51:13
  Uzivam da ga napravim svojeručno i ni jedan mu nije ravan, tako kažu ljudi
He,he....Meda moj čo`ek :clap2:
Bravo!
Odg: Francuska/Ruska salata By: limovac74 Date: 25 Decembar 2012, 10:25:26
Domaći majonoz nema konzervansa pa mu je rok trajanja(a samim tim i ruskoj salati )oko pet -šest dana.Čim nema konzervansa samim tim je i zdraviji od kupovnih varijanti . Inače sa napravi za par minuta samo je bitno imati onaj dodatak za mikser i da jaja budu sveže i da se pre mućenja ostave jajca na sobnoj temperaturi par sati inače majonez neće uspeti .Umesto sirćeta ubaciti i tečnost iz pasterizovanih krastavca i dobiće lepši ukus  :takoje: (silom prilike sam radio posao koji je svakodnevno zahtevao po jednu meru -teglu majoneza pa sam ga se namutio ko mator  :rolleyes: ) .
Odg: Francuska/Ruska salata By: meda Date: 25 Decembar 2012, 10:44:06

 Pa meni (nama) ruska i ne traje nikad duže od  četiri dana i to je mnogo  :cheesy:

U majonez ne sipam ni sirće ni sok iz tegle sa krastavcima, već nešto oko pola soka od jednog limuna i bude  :ok:
Odg: Francuska/Ruska salata By: ellesar Date: 25 Decembar 2012, 17:00:39
Eventualno malo belog luka za ~ajoli~ šmek :thumbup: