Vukovi sa DUNAVA Kulinarstvo
Pages: 12
Pileća džiga "A la' Limofac" By: limovac74 Date: 22 Novembar 2012, 13:56:12
Recept koji mi je je došao iz glave ,uz predhodno neko iskustvo u kombinovanju ukusa .
Idemo ovaku na tihoj vatri se dinsta krupnije isečen crni luk normalno malo posoliti da lakše omekša

Dok se luk dinsta iseckam papriku iz turšije (obaveznu nju jer ona daje specifičan ukus), i sir - mladi,sitan,tvrdi,polutvrdi ko kako voli ili bolje šta ima pri ruci (ja sam upotrebio sir koji je opet odležao u turšiji  :rolleyes: ).



Kad luk pobledi dodati u tiganj papriku iseckanu i dinstati malo dodati i vode ili još bolje supe da se ne zahvati. Sir usitniti viljuškom.


Dinstanje i mešanje .E kad i paprika malo omekša dodati pileću đžigu , sjediniti , dodati malo ulja ako je potrebno spustiti temperaturu i krčkati (može lako da zagori pa treba često mešati ). Mešaj sine mešaj....



Dok se sve to krčka na laganoj vatrici spremiti začine :biber,alevu papriku slatku "Alevu" i mađarski začin ..ovaj na slici - ako nemate baš ovaj onda ste sve zeznuli  :lol: :lol: . Naša Vegeta ili Začin C  :takoje: . So je tu da bi bio pored bibera ko Adam i Eva .

Kad je jelo pri kraju sa termičkom obradom dodati sirić i začine i još malo držati na već isključenoj ringli.

Jelo izgleda ovako :


Pa ovako :

Prija sir uz ovu "ranu" a služiti uz suvo belo ili crveno vino ohlađeno na 17.5 stepeni C ...  :lol:
Prijatno !



Odg: Pileća džiga "A la' Limofac" By: alexdja Date: 22 Novembar 2012, 14:07:20
Aiii... smiley112

Mora se proba... :takoje:
Odg: Pileća džiga \"A la\' Limofac\" By: OLOVO Date: 22 Novembar 2012, 14:08:11
Ništa to ne valja , nemaš papriku. smiley112 smiley112

Koji je ono začin , sa mađarskim natpisom?
Odg: Pileća džiga "A la' Limofac" By: limovac74 Date: 22 Novembar 2012, 14:22:24
To je ko naša Vegeta samo u većim granulama (dobra za supe istopi se u vreloj vodi).Imaju Mađari odlične začine samo treba neko da proveri šta je zašta (prevod) i ukoliko se spremaju jela koja će i klinci konzumirati onda liznuti  :rolleyes: jer dosta koriste ljutu papriku pa čisto proveriti da ne bude  smiley326 . U pravu si za papriku trebao sam još dodati ali sam morao da smanjim količinu zbog ostalih kućnih konzumatora  :takoje:
Odg: Pileća džiga "A la' Limofac" By: ellesar Date: 22 Novembar 2012, 14:32:01
Ja uzeo kod čajniza vok, za ovakve stvari dušu je dao....ostane čista peć :cheesy: ,šamar manje od žene :takoje:
Inace vodim kevu sa sobom po madjarske zacine,jer ona priča, a bogumi i čita magyarski, jer ja samo znam da je čipoš-ljuto, a sajtos-sa sirom :lol:

Ovo odma sutra pravim, osto sam bez ideja :smiley:
Odg: Pileća džiga "A la' Limofac" By: zex.raseta Date: 22 Novembar 2012, 15:18:15
Limovac..jel ovaj pink tiganj samo tvoj ..mislim..dužiš ga ?  :lol:..
Ovo ne može da ne valja... :no:...samo malo paprike ..ljute..one što se duvaju Apatinci s njom da malo oznoji čelo i ... :thumbup:
Odg: Pileća džiga "A la' Limofac" By: limovac74 Date: 22 Novembar 2012, 16:04:33
Tiganj mi se slaže uz kecelju za kuhinju  :lol: :lol:
Odg: Pileća džiga "A la' Limofac" By: Sax Date: 22 Novembar 2012, 16:08:21
I meni se svidja ovako sa slike.Moram uskoro probati.Reci mi samo,mozes i na pp ako je off,nisam nikad ni probao ni cuo ni video sir iz tursije pa malo detalja oko toga,koji sir, kad,kako,jel utice na ukus povrca u tursiji itd...
Odg: Pileća džiga "A la' Limofac" By: limovac74 Date: 22 Novembar 2012, 16:24:07
To bi moju kevu morao da priupitam jer ona mi šalje te đakonije .Znam samo da ubacuje sir u turšiju onaj tvrdi  a ne mladi i to samo u čistu turšiju od paprike (znači ne u one druge kombinacije paprika-šargarepa-zeleni paradajz ,ili kupus-šargarepa-karfiol ...).Sir  može bilo koji u ovom receptu,ali paprika treba da je iz turšije .
Odg: Pileća džiga "A la' Limofac" By: Goachild Date: 22 Novembar 2012, 17:50:11
Džiga  :) :thumbup:
Odg: Pileća džiga "A la' Limofac" By: bladerizer Date: 22 Novembar 2012, 19:05:41
Volim pilecu dzigericu i spremao sam je na razne necine ali ovako nikad nisam ali za sve postoji prvi put ovo mi izgleda ekstra i cim potamanim tovne pilice oma cu da pravim!
Odg: Pileća džiga "A la' Limofac" By: ellesar Date: 22 Novembar 2012, 19:28:27
Jaaaa mislim......da ni svinjska dziga nebi imala primedbi na ovaj tretman :thumbup:
A sir, mislim da cu uzet sjenicki neki, ili zlatiborski..... onaj onako tvrd, slan i mrvi se....jel valja????
Odg: Pileća džiga "A la' Limofac" By: limovac74 Date: 22 Novembar 2012, 20:14:48
Sprema se i svinjska na ovaj način , samo mora malo više tečnosti zbog dužeg vremena krčkanja svinjske :takoje: . Obavezno jelo koje je keva spremala kad je svinjokolj ,a bude i malo mesa unutra kao kombinacija . Sir- ma valja ,i sjenički i šumadijski i zlatiborski ...
Odg: Pileća džiga "A la' Limofac" By: Goachild Date: 22 Novembar 2012, 22:36:23
Sad mi se jede džiga! Od gude, sa belim lukom i kiselo mleko sa strane.   :sad:
Odg: Pileća džiga "A la' Limofac" By: DakiNS Date: 22 Novembar 2012, 22:47:52
Volem i gudina plućica isečena kao šnicle i prežena zajedno sa džigom u maramici pa odgore beli lukac