Vukovi sa DUNAVA Dunavska birtija
Pages: 123456789101112131415161718192021222324
Odg: Kradja motora i ribolovnog pribora By: KOSAVA Date: 08 Januar 2011, 09:27:36
evo da se i ja pridružim klubu,u četvrtak su mi ukrali jamahu 15 to je već drugi motor bez kojeg sam ostao na neptunu,samo što su sada počeli ranije da kradu.

 svabo sta bi sa tvojim motorom  nema ga kao ni tebe na forumu :question:
Odg: Kradja motora i ribolovnog pribora By: sveta976 Date: 18 Januar 2011, 12:19:57
Blago vama vi pricate o priboru i takmicite se ciji je bolji.A meni su juce ujutru ispred kuce obili auto i ukrali pet stapova sa komplet kutijom gde mi je bio skoro sav sitan pribor.Ja sada moram sve novo da kupim JBG. :sad:
Odg: Kradja motora i ribolovnog pribora By: zex.raseta Date: 18 Januar 2011, 12:31:40
Žao mi je druže !
ja moj pribor ne držim u kolima a i čuo bi alarm pošto mi je ispod terase !
Odg: Kradja motora i ribolovnog pribora By: Sascha Date: 18 Januar 2011, 12:53:23
Žao mi je takođe...  :huh: Nauk za drugi put, ništa ne ostavljati u kolima, pogotovo na vidnom mestu. Džabe ti i najbolji alarm i brava koju je teško obiti, kada baraba razbije prozor i u sekundi ti odnese...  :no:
Odg: Kradja motora i ribolovnog pribora By: Panchester Date: 18 Januar 2011, 12:57:20
Jeste bedak zbog gubitka pribora, ali gledaj to sa vedrije strane. Sada si na slatkim mukama :takoje:
Ponovo trazis lep komplet, i garantovano ce biti bolji od prethodnog
Odg: Kradja motora i ribolovnog pribora By: Bakisan Date: 18 Januar 2011, 13:00:24
Džaba slatkih muka  :sad:
Odg: Kradja motora i ribolovnog pribora By: sveta976 Date: 18 Januar 2011, 13:35:05
Pa da sad cu sigurno kupiti bolji pribor nego onaj sto su mi ukrali.Ali sto kaze BAKISAN dzaba sve ja vec dva dana ne mogu da jedem.
 
Odg: Kradja motora i ribolovnog pribora By: ctpaba Date: 18 Januar 2011, 13:36:59
a ja mislio da je Vrsac raj na zemlji :(

Sad hitno pod pancevac pa gledaj da prepoznas nesto svoje, i kad prepoznas vadis "vaspitno popravnu palicu" i prvo umlatis barabu pa onda pitas otkud mu!
Odg: Kradja motora i ribolovnog pribora By: Sp1tF1re Date: 18 Januar 2011, 13:41:20
Mozes i ovde daj slike ili opisi sta je nestalo ,pa ako neko od Vukova vidi ili prepozna nek obavesti muriju i tebe ostavi fon.
  
Odg: Kradja motora i ribolovnog pribora By: ladikimre Date: 18 Januar 2011, 14:59:36
Nažalost,mentalitet nekih ljudi :grin:
Žao mi je,nije u redu,ali jedino ovako da sam otvorio novu temu ti mogu možda bar malo pomoći,biće uočljivije.  smiley033

Odg: Kradja motora i ribolovnog pribora By: sveta976 Date: 18 Januar 2011, 16:52:14
Ukrali su mi dva Shimano stapa TC ll 50-100gr.3metra duzine teleskope.Na njima su bile dve masinice Inter Fish sa bajt-runerom.I stapovi i masinice su bili plave boje.Jedan gold star od 3 metra 50-100 gr.na njemu je bila Shimano masinica metalna sive boje i dva takmicarca koji su mi sluzili za pecanje kedera.Kutija za pribor je bila formaksova donji deo je plav a gornji providan velika puna do vrha svim i svacim.Prijavite miliciji pa makar i ne moram da vidim nista od pribora.Pozdrav svim vukovima.
Odg: Kradja motora i ribolovnog pribora By: Vladimir Date: 18 Januar 2011, 17:41:16
Pogledaj na Limundu i na sličnim sajtovima, oglase u novinama, a obiđi i pijace, možda naletiš na opremu. Mogu misliti kako ti je, meni jednom jedan tamnoputi fizikalac digo tokom selidbe kutiju sa sitnim priborom (iako sam mu dao nešto opreme pre, reko ajd kad voli da peca da ga obradujem) , 60 evra sam morao da dam posle da opet sve kupim, da mi je đubre palo šaka ne bi više bio u stanju da krade!
Odg: Kradja motora i ribolovnog pribora By: profesor Date: 18 Januar 2011, 19:58:14


???: R I B O L O V
« Odgovor #5 poslato: 21, 01, 2009, 15:35:48 »
evo ga

http://www.kurir-info.rs/clanak/crna-hronika/kurir-07-11-2008/za-pecaroski-bol-3-000-dnevno

Za „pecaroški“ bol 3.000 dnevno!

Pecaroš Janoš Bodo svojevremeno izvojevao sudsku presudu koja mu je omogućila da papreno oglobi Ribolovački savez Vojvodine. Najskuplja nadoknada zbog izgubljenih štapova za pecanje

ZRENJANIN - Janoš Bodo, sportski pecaroš, uspeo je da ubedi sudije u Zrenjaninu i Novom Sadu da trpi ogroman duševni bol zbog tri štapa za pecanje koje mu je konfiskovao, a potom izgubio Ribolovački savez Vojvodine, pa mu je država patnju kompenzovala sa 3.000 dinara po danu. Janoš je najpre na sudu tražio da mu se vrate štapovi koje mu je Savez zaplenio, a kad se ispostavilo da su oni izgubljeni, zahtevao je paprenu novčanu nadoknadu za bol izazvan ovim gubitkom. Pravosnažnom presudom Okružnog suda u Novom Sadu s računa Ribolovačkog saveza Vojvodine skinuto je i njemu prebačenu oko pola miliona dinara, međutim, presuda je ukinuta, pa sad Bodo toliko treba da vrati.Bez svojih dragocenih štapova Janoš je ostao pre sedam godina, kad su ga čuvari Ribolovačkog saveza uhvatili kako peca bez dozvole. Kad mu je ponuđeno da kupi dnevnu dozvolu kako bi bez problema nastavio da peca, on je to odbio pa su ribočuvari bili prinuđeni da mu privremeno oduzmu opremu za pecanje, uz napomenu da u svako doba može da dođe u Savez, kupi dozvolu i pokupi svoj pribor.

- Janoš je tek posle mesec dana svratio u savez po svoje štapove. Nažalost, čuvar koji je preuzeo zaplenjenu opremu nije sastavio zapisnik o tome, pa se štapovima gubi svaki trag. U međuvremenu je taj radnik otpušten iz sasvim drugog razloga, što je dodatno otežalo pronalaženje pecaljki - rekao je Dušan Jovanović, predsednik Ribolovačkog saveza Vojvodine.

Odmah posle ovog incidenta Janoš je podneo tužbu opštinskom sudu u Novom Sadu, u kojoj je tražio da mu se bespravno otuđeni štapovi smesta vrate. Kako je Savez iscrpno dokumentovao da ta oprema više nije u njihovom posedu, Janoš se pozvao na duševni bol izazvan ovakvom neodgovornošću.

- Ponudili smo da mu kupimo tri nova štapa i tri mašinice, što je on odbio. Pred sudom je objasnio da je opremu za pecanje dobio od brata i oca, koji su radili u Nemačkoj, i da za njega ti štapovi imaju neprocenjivu sentimentalnu vrednost. Njegov advokat je tražio da Janošu plaćamo dve hiljade dinara dnevno dok mu ne vratimo štapove, koje više nemamo u posedu. Na naše zaprepašćenje, sudiji je to bilo dovoljno da presudi u njegovu korist, a okružni sud u Novom Sadu je globu povisio na čak tri hiljade dinara dnevno. Kako je Savez ovu presudu smatrao neozbiljnom i odbio da plaća naknadu Janošu, on se posle pola godine ponovo žalio sudu i s našeg računa prinudno je skinuto oko 500.000 dinara - ispričao je Jovanović.

Međutim, Janoševa radost je kratko trajala. Ribolovački savez je odmah po skidanju novca s računa uložio žalbu Vrhovnom sudu, koji je poništio presude nižih sudova, tako da je Janoš ostao bez pravnog osnova i bio prisiljen da vrati dobijeni novac.

Kako smo saznali, pre nego što je odlukom Vrhovnog suda bio upozoren da vrati novac, Janoš je polovinu koju je dobio na ime naknade štete dao svom advokatu, a drugu polovinu potrošio. Ukoliko uskoro ne bude razdužio dugovanja koja ima prema Ribolovačkom savezu, celokupna imovina će mu biti stavljena na doboš i prodata, dok će se iz te sume namiriti dug, objasnio nam je za kraj Jovanović.

SUD PREVIDEO OSNOVNI PRINCIP

Naš poznati advokat Sava Anđelković objasnio je da su u ovom slučaju prvostepeni i drugostepeni sud prevideli osnovni pravni princip jednakih davanja.
- Vrednost tri štapa za pecanje, ma koliku oni sentimentalnu vrednost imali za gospodina Janoša, ne može da dostigne dve hiljade dinara na dnevnom nivou. Gruba nesrazmera između štete koju je savez pričinio Janošu i paprene materijalne naknade za istu potpuno ruši elementarni pravni princip jednakih davanja, po kome se nastala šteta svodi na neku realnu novčanu vrednost koju je optuženi dužan da isplati - rekao je Anđelković i dodao da Janoš nije savesno postupio kad je potrošio skoro 500.000 dinara koje je dobio na ime odštete i da je trebalo da sačeka da prođu zakonom predviđeni rokovi u kojima Savez može da se žali Vrhovnom sudu, objasnio nam je advokat Anđelković.

A JANOŠ PECA LI, PECA

Kako bismo čuli i drugu stranu priče, pozvali smo porodicu Bodo iz Zrenjanina. Na telefon se javila Janoševa supruga Irena, od koje smo saznali da je njen suprug trenutno na pecanju. Upitali smo zbog čega je Janoš toliko emotivno vezan za te famozne pecaljke.
- To je uspomena na njegovog brata i oca, koji su mu poklonili tu opremu za pecanje. Istina je da su nam nudili nove štapove, ali mi smo hteli samo one stare. Sada, posle nekoliko godina, sve nam je jedno i želimo da se sve okonča - rekla Janoševa supruga Irena.
Odg: Kradja motora i ribolovnog pribora By: darko031 Date: 07 Mart 2011, 19:13:00
danas čuo , ukradena Honda 20ks 4t stara ni godinu dana , na Dravi kod karašice , Maverickov " šor " , jel neko čuo za to , bilo prije par dana
Odg: Kradja motora i ribolovnog pribora By: labuka Date: 07 Mart 2011, 19:27:48
Ja imam jako lijep čamac , vjerovatno naj ljepši te vrste na čitavoj Neretvi , na njemu solidna  Honda 2 ks . Nikad ga ne ključam , u njemu 3 štapa , 100 silikona , bar 10 Rapala , i nikad do sad nisam imao problema , ali sve do jednom . Vjerovatno im nije zanimljiv tako mali motor , ali kad čujem šta se sve krade  :sad: . Čemu išta zaključavati ??? ako je ne ukradu noćas , doći će sutra s pravim alatom , i nema je više .