Vukovi sa DUNAVA Kulinarstvo
Pages: 123
Pogača By: Hemingway Date: 27 Oktobar 2012, 14:12:17
Kao dijete sam je vec volio .. Pogaca.. za mene njahranljivija vrsta hljeba/kruha od svih ...
kad mi se god pruzi prilika obavezno nju uzimam uz jelo ... a najvise uz postan pasulj pred bozic ...

sta je sa vama ... volite li je vi kao ja i kako je vi pravite ili kod vas u kuci ?






Odg: Pogača By: da014 Date: 27 Oktobar 2012, 14:47:48
Vruća pogača sa mladim kajmakom i pršutom....
mmmm.. pođe mi voda na usta...
Odg: Pogača By: tomislav34 Date: 27 Oktobar 2012, 20:57:06
To i jest pravi kruh, a ne ove smjese aditiva i ko zna ćega...
Odg: Pogača By: DakiNS Date: 27 Oktobar 2012, 21:23:45
Obožavam kombinaciju  pogača-grožđe ili vruća pogača - topljeni sir
Odg: Pogača By: bladerizer Date: 28 Oktobar 2012, 07:49:57

kad je moja mama spremi dobra je uz sve a moze se jesti i sama,ova je sa slave inace cesto mesi ipravi pogace!
Odg: Pogača By: b.jovica Date: 28 Oktobar 2012, 08:04:14
Ja se secam vremena kad se hleb nije kupovao! A pekao se jednom ili dva puta nedeljno, povelika pogaca pa traje dva tri dana.. Secam se i onih vremena kad se hleb pravio od kukuruznog brasna jer psenicnog nije bas uvek bilo... :) :takoje:
Odg: Pogača By: vladas Date: 28 Oktobar 2012, 22:48:57
Dali neko zna kako da se napravi pogaca a da ima sto vece supljine u njoj ,kad se ispece. :bye:
Odg: Pogača By: alexdja Date: 28 Oktobar 2012, 23:43:42
(Klikni za prikaz.)

Ovo mi liči na presnu pogaču, ja je jedem jednom godišnje...

Kod mojih je običaj da se česnica lomi na badnji dan, sprema se upravo ova pogača i stavlja kovanica u nju, a domaćin je lomi i deli za zdravlje, kuću, ukućane...
Odg: Pogača By: ellesar Date: 29 Oktobar 2012, 08:42:49
Dali neko zna kako da se napravi pogaca a da ima sto vece supljine u njoj ,kad se ispece. :bye:
Hoces da bude kao one vasarske lepinje za cevape?
Odg: Pogača By: kviskons Date: 29 Oktobar 2012, 14:44:54
Ćevapi idu u somun, a on je sav šupalj.  :smiley:
Odg: Pogača By: Hemingway Date: 29 Oktobar 2012, 17:04:07
Dali neko zna kako da se napravi pogaca a da ima sto vece supljine u njoj ,kad se ispece. :bye:

Bijelo brasno naprimjer laganog ( finijeg kao za kolace) tipa 405 i  za jednu petinu manje brasna uzmes i malo vise germe nego obicno stavis i imat ces rupe u njoj ..
dok ona tvrda pogaca se ukuhava  ( mijesi se duze ) i time se dobija ona tvrda konsistencija bez rupa u njoj ...:) smiley033
Odg: Pogača By: heheo Date: 29 Oktobar 2012, 17:17:48
Dali neko zna kako da se napravi pogaca a da ima sto vece supljine u njoj ,kad se ispece. :bye:

Nadam se da nisam off topic, ovo je naime o hlebu, ali  izgubila se vremenom (dodavanjem kojekakvih aditiva) ta razlika. Priprema malo duže traje, ali vredi, pogotovo posle dva-tri puta kada prilagodite recept sebi:

Odg: Pogača By: ellesar Date: 29 Oktobar 2012, 17:47:55
Za te velike šupljine testo se sprema drugačije nego za hleb....sprema se kao testo za mekike, uštipke......samo se neprži u ulju,nego se peče kao hleb :takoje:
Somun se isto sprema,samo se nekoristi voda ni mleko,za tečnost,vec juneća/govedja supa :thumbup:

Mogu ja dati recept, ali je fora što nije do recepta, vec do načina pripreme, a to nemogu opisati.....Evo kako ja sad da opišem šta podrazumevam pod mlaćenjem testa :cheesy:
Odg: Pogača By: Panchester Date: 29 Oktobar 2012, 18:17:41
brate mili...
Mlatis  i snimas... pa na youtube :wink:
I gledas nekontrolisane izlive emocija u temi :clap2:

mlogo trazim, jelte :wink:
Odg: Pogača By: ellesar Date: 29 Oktobar 2012, 18:58:32
Mlogo.......rikno fotoaparat,a mobilnim da snimim vredelo bi bas koliko i da prepricam :cheesy: