Vukovi sa DUNAVA Kulinarstvo
Pages: 1
Ciganske pljeskavice By: Misha Date: 11 Oktobar 2012, 13:16:19
Moj kum Chichko Mitke, ovo cesto sprema kada smo na pecanju jer je brzo, lako, kaloricno, ukusno i ima dusu !!! U originalu on ih zove CIGANSKI CEVAPI!!!

Potrebni sastojci:
1. Bajati hleb
2. 200-300 grama mlevenog mesa
3. Biber
4.So
5.Aleva
6.Cesanj belog luka
7.Ulje

Nacin pripreme: Hleb iseci na kriske, meso dobro izmuljati da bude kao pasteta, dodati nagnjecen beli luk, zaciniti biberom , alevom i posoliti po zelji ! Na kriske bajatog hleba namazati zacinjeno mleveno meso u tankom sloju , prziti na tiganju ! Jesti dok je vruce , cim ga skinete sa tiganja i cekate sledece parce!!! Ladno pivo obavezno, kao jogurt uz burek !!!
 Prijatno !!!
Odg: Ciganske pljeskavice By: Goachild Date: 11 Oktobar 2012, 13:24:05
Pele i on su to spremali pre neki dan.  :cheesy: "Ciganski ćevapi" :ok:
Odg: Ciganske pljeskavice By: alexdja Date: 11 Oktobar 2012, 13:25:29
Jel se prži ko prženice?

Okrećeš ili... :question:
Odg: Ciganske pljeskavice By: Misha Date: 11 Oktobar 2012, 13:28:48
Samo onu stranu gde je meso , ali pozelji moze i ona druga !!! I da nemojte trositi mnogo ulja , bajat hleb moze puno da upije  :lol:

I Rade sta kazes , delikates ??? Spremao ih Mitke i pre neku nedelju u Golubcu , svi su se odusevili, jos on onako u svom stilu, kao da sprema Dzejmi Oliver !!!
Odg: Ciganske pljeskavice By: bladerizer Date: 11 Oktobar 2012, 20:36:53
a jel nece da odpadne meso od hleba tokom pecenja?
Odg: Ciganske pljeskavice By: Misha Date: 11 Oktobar 2012, 20:45:36
Ukoliko umesis meso kao pastetu ili priblizno tome ... Nema sanse !!!  :cool:
Odg: Ciganske pljeskavice By: DakiNS Date: 11 Oktobar 2012, 21:01:23
Koliko treba hleb da bude bajat? Onako tvrd kao kamen ili samo star dva tri dana?
Odg: Ciganske pljeskavice By: Misha Date: 11 Oktobar 2012, 21:17:21
Kako hoces pa da rucamo ... Salim se , nemam pojma , onako dva tri dana , ne kao kamen !!! Moze i onaj sto je ostao od juce ...