Vukovi sa DUNAVA Kulinarstvo
Pages: 123
Domaca proizvodnja iz saksije By: Pecaros Date: 19 Septembar 2012, 12:17:39
Kao nezaobilazni deo svakog mog jela je beli luk.Ali posto volim dosta ljuto a zeleo sam da sam nesto uzgajam trazio sam od drugara seme Tajlandske papricice.Nisam nista o njima znao ali kad sam video koliko su male mislio sam da nema nista od toga... dok prvi put nisam probao  :lol:




Takodje imam i bosiljak i jos neke "zacine".
Odg: Domaca proizvodnja iz saksije By: ellesar Date: 19 Septembar 2012, 12:27:38
Odlicno....ja takodje gajim papricice,bosiljak,origano i ruzmarin....a imao sam i ceri paradajzle,sve na terasi :thumbup:
Odg: Domaca proizvodnja iz saksije By: Pecaros Date: 19 Septembar 2012, 12:39:28
Ellasar Jel imas ovakve ili one okrugle?

Sto se tice ceri paradajza moja baba to sadi.Ima onaj crveni (okrugli) i zuti (u ubliku kruske)
Odg: Domaca proizvodnja iz saksije By: limovac74 Date: 19 Septembar 2012, 13:27:34
Ja planiram da čeri sledeće godine izbacim na terasi ,saksije mi ne trebaju -imam deo sa zemljom na teras  :thumbup:
Odg: Domaca proizvodnja iz saksije By: rašo Date: 19 Septembar 2012, 14:00:59
Ja imam plastenik, pa sve uzgajam u plasteniku.
Odg: Domaca proizvodnja iz saksije By: ellesar Date: 19 Septembar 2012, 14:31:40
Jem li ga imam neke sitnije su od tih tvojih,i crvene i zute,po obliku iste.Otrov`o se prosle godine,kad sam pojeo jednu sirovu 2 nedelje me stomak satirao :no:
Odg: Domaca proizvodnja iz saksije By: Nik21 Date: 19 Septembar 2012, 16:08:32
Evo moja skromna kolekcija ljutih papricica  :cheesy:

















[/quote]

Odg: Domaca proizvodnja iz saksije By: ellesar Date: 19 Septembar 2012, 17:22:20
 :tongue: :tongue:
Eeeeee,to se ceni.....jako lepo :thumbup:
Odg: Domaca proizvodnja iz saksije By: smuki Date: 19 Septembar 2012, 17:42:27
Mala Čili mexikanka
Jedna dovoljna za dvoje iako je ovako malena,jezik i usne bride 2 h al
kasnije no*problems.


Odg: Domaca proizvodnja iz saksije By: alexdja Date: 19 Septembar 2012, 18:33:03
Citat: Nik21 poslato 19 Septembar 2012, 16:08:32
Evo moja skromna kolekcija ljutih papricica  :cheesy:










Veoma lepo... :ok:

Vidim baš raznoliko... :thumbup:

Obožavam ljuto, a ne razumem se u te sorte :huh:...
Odg: Domaca proizvodnja iz saksije By: Pecaros Date: 19 Septembar 2012, 22:10:21
@Nik21 

Koje su ovo na prvo i trecoj slici ? i zanimame isto one gde ima jedna ljubicasta?

I gde bi mogao da ih nabavim ?
Odg: Domaca proizvodnja iz saksije By: heheo Date: 19 Septembar 2012, 22:27:08
ellesar
pre više godina sam (južno od Prokuplja) jeo slatko od čeri paradajza. Okus perverzija čista.
Da mi je neko pričao od toga slatko da se pravi....
Odg: Domaca proizvodnja iz saksije By: DakiNS Date: 19 Septembar 2012, 22:41:24
Nekoliko godina gajim chery paradajz. Količina je tolika da žena skuva svake godine stotinak litara. Razlika između običnog i chery je ogromna. Zbog pritiska ga nemilice tamanim a papričice sa sličica mislim da imam sve jedino sam ove godine malo okasnio sa sadnjom pa ću možda izvući za seme. Inače posadio sam  deset najljućih vrsta paprike na svetu , većinom su sa istoka a tamo je klima toplija pa kod nas sporo napreduju.
Odg: Domaca proizvodnja iz saksije By: limovac74 Date: 19 Septembar 2012, 22:48:49
Kad je najbolje da zasadim chery ?
Odg: Domaca proizvodnja iz saksije By: DakiNS Date: 19 Septembar 2012, 22:59:00
Isto sve kao i običan paradajz jedino obrati pažnju da li je niski ili visoki radi blagovremene pripreme oslonca. Inače chery je mnogo otporniji od običnog paradajza. I jedan savet ne kupuj domaći chery jer je presitan kao višnja ili čak grašak i nije tako aromatičan. Talijansko seme je fenomenalno.