Vukovi sa DUNAVA Bucov
Pages: 1234
Musice/Strimeri za bucova?!? By: EsoX Date: 03 Januar 2009, 23:15:42
Vidim da se u par navrata povela rasprava o lovu bucova sa sistemima u kojima se koriste i strimeri? Pa me interesuje koje strimere najcesce koristite, u kojim bojama, koja velicina?
Odg: Musice/Strimeri za bucova?!? By: pikeman Date: 04 Januar 2009, 13:18:20
Ja sam uglavnom bacao kozju bradu  :cheesy:.
Koje boje su izazovne za bucova?  :huh:
Odg: Musice/Strimeri za bucova?!? By: Bigash Date: 05 Januar 2009, 11:00:59
Zuti canadian jig mi je donio ubedljivo najvise dobrih bucova od svih musica, e sad sto mu je udica usrana i sto je ispravio svaki preko 2 kila to je druga prica  :help:
Odg: Musice/Strimeri za bucova?!? By: EsoX Date: 12 Januar 2009, 03:07:55
Kod nas je po svemu sudeci najpopularnija kozija brada, u sustini vrlo prost strimer i jednostavan za vezivati. Pored kozije brade tu i tamo se jos mogu sresti i zonkeri strimeri izradjeni od zecijeg krzna i to je odprilike sve sto se kod nas koristi. Medjutim zaista je veliki broj razlicitih strimera koji su i vise nego upotrebljivi za bucova. Otkako se musicarenje preselilo i na obale mora i okeana doslo je do velike evolucije u izradi strimera, razlog je jednostovan jer se u takvom okruzenju u 99% slucajeva peca upravo sa njima. Upravo medju ovim strimerima je i veliki broj imitacija sitne bele ribe tako da su prosto savrseni za bucova. Najveci deo strimera koje koristim za bucova su upravo takvi strimeri. Ne znam zbog cega ali ni nasi musicari ne prihvataju bas lako ovakve imitacije, a cesto su skloni i "izmisljanju rupa na saksiji ili tople vode" ...

Evo par strimer sa kojima sam imao dosta uspeha:


Clouser Minnow (jedan od najuniverzalnijih strimera)


ili jos jedna varijacija na temu clousera

Half and halfHollow FlyFlat Wing (minimalisticki pristup u vezivanju, odlicna silueta i zivahnost)Polarfiber Minnow (vrlo zivahan strimer)Surf Candy

Odg: Musice/Strimeri za bucova?!? By: dok2 Date: 13 Januar 2009, 23:35:35
hmm, lijep izbor, evo i moje dvije najuspješnije :

sa laganim otežanjem ovaj bijeli nobblernešto veći minnow također:


a ove boje su se uz bijelu najlovnije pokazaleno imam i jedan poseban favorit na barbles udici iz voodoo programa al to prvo moram fotkati
Odg: Musice/Strimeri za bucova?!? By: kole Date: 14 Januar 2009, 07:52:42
Interesuje me da li se bucov musicama lovi samo leti, ili hoce da dodje i u jesen i zimu?
Odg: Musice/Strimeri za bucova?!? By: EsoX Date: 15 Januar 2009, 03:11:26
Mozda malo skrenem sa teme posto cu ovaj post napisati iz ugla musicara..

Musicarenje je kao tehnika ribolova vrlo univerzalno i fleksibilno i samo po sebi jedna velika "igra bez granica" jer sve dok je moguce prezentirati imitaciju hrane ispred ribe (koja je manje ili vise raspolozena za hranu) u igri ste. Ista stvar je i sa bucovom.. i sve dok se hrani, a znate gde je moguce ga je uhvatiti i strimerom (ili nekim drugim tipom musice). Tako da ga je moguce loviti i u hladnijem delu godine. Strimeri su vrlo verne imitacije i u vodi se vrlo prirodno ponasaju, pogotovo ako se vode musicarskim priborom, jer musicarski pribor omogucava da se skoro beztezinski strimer plasira ispred ribe bez dodatnog otezanja koje bi diktiralo ponasanje laganog strimera. Kod nas takodje vlada zabluda da se samo sitni bucovi love musicama sto takodje ne odgovara istini... Da ne zalazim vise u detalje evo i jedan odlican text o musicarenju bucova, pa ako nekog interesuje nek ga procita:

http://www.musicarenje.com/index.php?option=com_content&task=view&id=68&Itemid=32&limit=1&limitstart=0


Pre par godina moji prijatelje su na Dunavu kod Bezdana vrlo uspesno lovilo bucova krajem novembra i pocetkom decembra upravo na sistem sa pilkerom i strimerima...

Odg: Musice/Strimeri za bucova?!? By: kockar Date: 15 Januar 2009, 10:57:35
Osim klasicnih strimera,za bucova su odlicni i sistemi za morski ribolov,sa perima i slamcicama.Ja sam ga odlicno lovio na Browningov Teaser-rig,kupljen na moru...To je sistem od 5 plasticnih slamki na paternoster sistemu,sa perlicama i par srbrnastih trakica na svakom.Jako se lepo ponasa pri vodjenu i na njega sam na Dunavu dobio i par stukica.
Naravno 5 musica na jednom sistemu je prevelik broj i treba ga bar prepoloviti.Inace sam sistem je bio fabricki vezan na monofil od 0,45mm,koji bucovima uopste nije smetao!!!
Sledeci put kad budete isli na more potrazite tako nesto po lokalnim ribolovackim radnjama,moze vas prijatno iznenaditi.
Ili nabavite preko nekog kolege iz primorja,da ne bi cekali leto!
Sto se tice strimera,ono sto se moze kupiti po nasim radnjama je obicno sitno i vezano na smesne udice...Iz tog razloga sam pre par godina uzeo i napravio sebi strimer od nekih 7 cm,na udici 4/0.Materijal je bio golubije perje... :cheesy: Izgledao je prilicno smesno :rolleyes:...Uhvatio je bucova preko kile u prvom zabacaju!!! :thumbup: Posle njega, je bilo jos par komada i nijedno spadanje!
Treba probati :cool:
Odg: Musice/Strimeri za bucova?!? By: pikeman Date: 26 April 2009, 21:48:53
Evo par komada, poklon od Kiće.  smiley033


Odg: Musice/Strimeri za bucova?!? By: ribolovac 021 Date: 27 April 2009, 18:24:00
 ovo izgleda  :ok: jako dobro a verovatno tako i radi posao
Odg: Musice/Strimeri za bucova?!? By: kico Date: 03 Maj 2009, 01:11:33
Samo ih treba umociti smiley001
Odg: Musice/Strimeri za bucova?!? By: ribolovac 021 Date: 03 Maj 2009, 22:01:45
ja verujem da ce ih gosn administrator umociti ako vec nije smiley001
Odg: Musice/Strimeri za bucova?!? By: pikeman Date: 03 Maj 2009, 22:29:10
Hoće, čim voda malo opadne...  :cheesy:
Odg: Musice/Strimeri za bucova?!? By: Hemingway Date: 18 Novembar 2009, 10:16:00
...I.... sta bi ..umocili ? :cheesy:
Odg: Musice/Strimeri za bucova?!? By: pikeman Date: 18 Novembar 2009, 13:45:21
Bilo je letos par trkača, ništa krupnije...