Vukovi sa DUNAVA Kulinarstvo
Pages: 1
Pečeni terpani By: da014 Date: 07 Jul 2012, 10:43:42
Naravno, prvo urediti ribu.
Tepsuju nauljiti po dnu, poređati ribe po dnu tepsije, po njima staviti 2-3 lista lorbera, malo začina C i posoliti. Ukoliko imaš još ribe, poređati u drugi nivo i isto uraditi sa lorberom i začinima. Kada se završi sa ređanjem, naliti ulja u tepsiju toliko da prekrije svu ribu. Preliti sa jednim decilitrom sirćeta. Staviri u rernu i peći.
Odg: Pečeni terpani By: ellesar Date: 07 Jul 2012, 16:00:46
Aha,pa to je kao ona sardina,mislim da ima tema....samo se stavlja u tegle i onda u rernu :takoje: nesto se dugo pece 10ak sati na lagano,jel to????
Odg: Pečeni terpani By: da014 Date: 07 Jul 2012, 23:55:06
Bas tako... recept je za sardinu. Za jedan red ribe je dosta oko 2 sata na laganoj vatri da se pece.
Odg: Pečeni terpani By: Sa_le Date: 24 Novembar 2014, 16:42:46
 Fotografisao na sjeveru Italije



Odg: Pečeni terpani By: misoo83 Date: 24 Novembar 2014, 17:49:13
Ove sve ribe sa slike su morske vrste a cverglan je recna riba a cena skuplja skoro od vecine morske ribe a reprodukuje se 10 puta brze od nje...
Dok se mi kod nas razbacujemo sa cverglanima talijani ih uvaljuju za paprenu cenu :P.
Odg: Pečeni terpani By: Sa_le Date: 25 Novembar 2014, 19:46:49
U 3 razlicite prodavnice cijena za terpana je bila ista, neki restorani imaju sliku terpana na reklami.... evo jos jedne slike sa stukom izmedju ostalih riba radi poredjenja


Odg: Pečeni terpani By: ibanezi Date: 25 Novembar 2014, 20:31:57
Talijani ko talijani....njima su te morske običan meni, a terpani i žabe delikates  :shocked:
Odg: Pečeni terpani By: laki22 Date: 26 Novembar 2014, 00:59:18
i Tinca Tinca im je u ponudi  smiley114
Odg: Pečeni terpani By: Sax Date: 14 Decembar 2014, 19:29:01
Cuo sam da na pijaci u Ns ima da se kupe cvergli. Ako neko zna neka napise na kojoj i zna li cenu.