Vukovi sa DUNAVA Štuka
Pages: 123456
Štuka posle mresta By: dushann Date: 28 Mart 2012, 12:42:17
Evo za koji dan nam se otvara sezona na štuku, pa dok ne izadje smudj iz zabrane ima da probam štuku varaličariti. :ok:
E sad pitanje koje sve muči zasigurno je šta joj ponuditi naj efikasnije posle mresta i gde je tražiti?  :huh:
Da li je aktivna odma posle mresta i koliko? smiley205 :huh:
Odg: Štuka posle mresta By: Zmaj Strasni Date: 28 Mart 2012, 12:50:10
Ima mnogo sitne bele ribe. Kao i prosle godine. Sumnjam da ce biti nekih masovnijih ulova. Sva je u koritu
Odg: Štuka posle mresta By: rašo Date: 28 Mart 2012, 13:10:58
ja ću probati na silikon i  pogotovo na velike Idrine kašike i miševe.
Primjetio sam da je u limanima počela ganjat kedera.smiley033
Odg: Štuka posle mresta By: ellesar Date: 28 Mart 2012, 14:46:10
Bome dule zadnjih godina je mrka kapa sto se tice štuke.....bar ovuda oko grada.....a jos se ove godine ni voda nije izlila :no:
U svakom slučaju mislim da je plićak sa vegetacijom najizglednije rešenje :takoje: 
Sto se tiče aktivnosti.....štuka je uvek aktivna,uvek gladna....pogotovo će sada vijati sve živo ,malo da nadoknadi snagu.
Probaj klasičan arsenal.....kašike,leptiri......možda se i neko somče zezne :cheesy: mislim da ti nebi smetalo :wink:
Odg: Štuka posle mresta By: tomislav34 Date: 28 Mart 2012, 23:58:12
Idrine varalice su stvarno prekrasne, oni novi leptiri su remek dijelo, ali skupi i kad ga negdje zakačim dođe mi da se rasplačem  :sad:
Odg: Štuka posle mresta By: orka Date: 29 Mart 2012, 11:39:23
prolecna sezona lova stuke(posle mresta),zna da bude veoma promenljiva i krace traje nego ona jesenja..,postoji mnogo faktora koji uticu na njen rad ili nerad a jedan od glavnih je uspesnost mresta..ukoliko se izmresti u potpunosti,realne su sanse da prolecna sezona bude jako dobra..,suprotno tome,nepotpun,delimican mrest ili njegov potpun izostanak mogu uticati na los rad stuke..,pa i do toga da se prakticno uopste ne moze upecati(izuzimajuci nedorasle primerke koji se nisu mrestili)..,sto se mesta tice(gde je traziti)..,to su prakticno ista mesta kao i s jeseni,s tim da bi ipak vise trebalo forsirati plica mesta sa preprekama,na kojima se i kederi okupljaju u vecoj meri...
Odg: Štuka posle mresta By: Urtelja Date: 01 April 2012, 21:07:47
Meni se zemo posle mresta na nasim terenima silikon najbolje pokazao, i to sa zastitom, nesto tipa texas montaze, samo na udicu stavim olovo kako bi mogao na sajlu da vezem. Olova do 3g, i sedtvister 15, pa uz lokvanj, grane, travu i sl. Imao sam prosle godine puno akcije, odmah po prolasku mresta, ali mnogo promasaja na ovaj sistem, stuka je tu najnezahvalnija. Nadam se da sam pomogao. Evo i slike sistema:


Odg: Štuka posle mresta By: OLOVO Date: 02 April 2012, 10:30:29
...eeee to je dobar sistem , iako može klizeće olovo kroz sajlu , no nema veze , a što je najbitnije , treba mnogo duže odložiti kontru iako napada kao sumanuta , te instiktivno se lupa odmah...znam za muku , milion puta sam se lupio sa sistemom po čelu kad me iznenadi a ja kontram kao sivonja..
Odg: Štuka posle mresta By: dushann Date: 02 April 2012, 10:46:23
Ovaj sistem mi se baš nekako svidja, ima da ga probam idućih par dana :takoje:
Odg: Štuka posle mresta By: Urtelja Date: 02 April 2012, 11:06:33
Da, treba sacekati za kontru, al cak i kad sam usao u stos, davao odlozenu kontru, imao sam gubljenje ribe. Nekoliko puta bih vukao stuku par metara, pa bi otpala, i kad pogledam, nije sistem ni promenjem, nije se zakacila. Svakako najnezahvalnija je stuka kad je texas u pitanju zbog tog oblika usta, al za prolece super stvar za lokvanj i grane.
Odg: Štuka posle mresta By: OLOVO Date: 02 April 2012, 11:24:56
Ima jedna fora , ali i nju je teško usvojiti ako si verziran na "običnu" kontru (štap u vis).. , a to je konriranje sa strane ..nešto kao što rade grabuljaši.
Odg: Štuka posle mresta By: Urtelja Date: 02 April 2012, 11:55:00
Jes bogte, nisam se toga setio, a ima logike kad je stuka u pitanju... Olovo, varalicar virtuoz :tongue:.
Odg: Štuka posle mresta By: KoDar Date: 04 April 2012, 00:52:10
Dobar savjet, skidam kapu smiley033!
Odg: Štuka posle mresta By: OLOVO Date: 04 April 2012, 04:46:15
..no najbitnije je odrediti dobru vormulju ...znam da idem u off...ali tako je sad , pa da samo kažem da se upotrebljava malo veća vormulja 5/O ..6/0 ..i to prvenstveno offset modeli jer je veliki "razdor" između ušice i vrha udice , a samim tim se povećavaju šanse , jer ima više prostora za ubod ,..no kako ja retko poslednjih godina lovim štuku po takvim terenima , lovim je uglavnom noću .. nisam nešto ni verziran, samo se prisećam kako sam radio..
Odg: Štuka posle mresta By: vvukovo1 Date: 10 April 2012, 11:22:36
Ha ova godina mi je ok. kolega 7 kg pa 4,5 a ja drugi dan 2,3 joj kaj sam sretan a malih  stukica nekih pet komada , normalno da su vracene da pošalju mamu. Hranio  sam skoro  mjesec dana da navucem ribu ....isplatilo se je. lovio sam u limanu i pedeset metara prije limana. nema trave u limanu pa  sda nema kederrrra ulazi tek pred noc   na hraniliste.
Da vas pitam da li vi bacate hranu za kedere da bi privukli štuku (bacam stari kruh ,traper šećerec i lignje otpad iz ribarske kuhinje šta imam   kako kada ) poz:) :showoff: