Vukovi sa DUNAVA Dubinka & feeder
Pages: 12345
Mamci i arome za deveriku na stajacim vodama By: KRATKI Date: 18 Mart 2012, 17:45:39
Da malo razmenimo iskustva za mamce i arome za deveriku na stajacim vodama,moje licno iskustvo kaze da su slatkaste arome najbolje,posebno jagoda,med i cokolada,a od mamaca crvi i  kukuruz.Mada i skopeks daje dobre rezultate,da cujuem vas kolege.
Odg: Mamci i arome za deveriku na stajacim vodama By: shallow_runner Date: 18 Mart 2012, 18:05:18
Sto se mene tice,ja sam nekako sa anisom naj bolje prolazio...dobra je karamela i med a drugi mirisi su mi se pokazali maltene podjednako...mamac broj jedan - secerac iz konzerve  :takoje:  :bye:
Odg: Mamci i arome za deveriku na stajacim vodama By: darkonedeljkovic1981 Date: 18 Mart 2012, 22:50:54
Sto se deverike tice i njenog pecanja po meni  pihrana treba biti raznovrsna od mlevenog keksa, mrvljenog starog hleba, u primamu ubacujem kastere/ucaurene crve/,seckane gliste, sameljem osusen izmet od golubova, ubacujem aromu anisa, karamele, med, titi-fruti, naravno ne sve, kako kad, menjam arome, cimet, riblje brasno, kuvan kukuruz, uz sve ovo ide i neka feeder kupovna hrana. A pecam isto tako kombinujem ruzu hleba, crvici jedan obavezno da je crven, zut, zelen, glista, secerac kukuruz, oblanda.

Neka neko od kolega napise svoje primame i metode pecanja deverike...  koje plovke koristi, debljinu osnovnog najlona, debljinu podveza, velicinu udice itd... svako ima neku svoju caku, pa ako je ko voljan neka to podeli sa nama.... :help:
Odg: Mamci i arome za deveriku na stajacim vodama By: srdjan 019 Date: 21 Mart 2012, 10:52:10
Mamci : 1. larva - ver de ves
             2. pinki   
             3. tanka glista
             4. mesnati crvici
Ovi mamaci su moji favoriti za deveriku na stajacim vodama-jezerima , normalno nekada najbolje rezultate dobijam na kombinaciju pomenutih mamaca , hrana sladunjava i kombinacija za srednje slojeve vode i za dno , stap mec ,tanak najlon , vegler i mala udica i uzivancija !   
Odg: Mamci i arome za deveriku na stajacim vodama By: RiSb0 Date: 21 Mart 2012, 11:28:54
Kako se snalazite sa primamom za tekuću vodu  :question: Konkretno, pecao sam je na Dunavu, vožnjom plovka, ali nikako sa primamom da se snadjem, uvek mislim da je voda odnese pre nego sto padne na dno  :sad:  Imate li neke trikove/savete kako najbolje grupisati jato deverike na takvoj vodi??
Odg: Mamci i arome za deveriku na stajacim vodama By: KRATKI Date: 22 Mart 2012, 11:19:02
Sto se tice primame na tekicim vodama za deveriku,najboje sam prolazio kada primamu pomesam sa teskom zemljom,ubacim crve,i ostale zive mamce,sve to umesam na tvrdje i obavezan kamen u sredini,da brze stigne na dno,gde se i zadrzava odredjeno vreme.Mozes i samo crve vezati lepkom za crve i opet obavezan kamen.Mad sam video i sistem sa dzakom od paprika oni manji gde ubace nekoliko kamena,napune hrane pa bace na mesto gde ce pecati,vredi pokusati.

Sto se plovkaroskog pribora tice kod nas na jezeru Gazivode,ja koristim bolonjezu od 5 metara ili mec stap 4,5 metara,najlon osnoni 0,16mm ,predvez 0,14 mm,plovak obicno klizeci do 5 grama,pecamo na dubinama od 5 do sedam metara.a najbolja prihrana je stari hleb,mamci crvi i ruza hleba.
Odg: Mamci i arome za deveriku na stajacim vodama By: srdjan 019 Date: 22 Mart 2012, 23:34:26
Za Dunav i pecanje na plovak - voznjom koristim bolonjez od 7 m i hranilicu napravljenu od dzaka za paprike , najlona debljine 1,5 do 2 mm i plasticna boca veca ( 2l) koja sluzi kao marker tj. da bi znali gde je riba ako je legla na hranu . Hrana za punjenje dzaka je sacinjena od nekoliko vekni hleba ( 10-tak pa i vise ) , prekrupa , dehidrirana krv VND , crvena a moze i zuta X 21 i naravno crvcici .
Crvena X 21 daje vise mrenu i skobalja , dok zuta bolja za protfisa i deveriku . 

Ovaj sistem sa dzakom i hranom koristim i kada pecam fiderom , zabacaji idi tik ispod bove ( plasticne flase ) gde se nasa hranilica sa predvezom i udicom zaustavi na neki 1,5 m od dzaka gde riba vrlo lako pronadje ponudjeni mamac .

Da napomenem da ovaj sistem prihranjivanja ribe koristi se samo sa brzim protokom vode i gde voda vrlo brzo ispere dzak tj. izduva hranu , gde je nemoguce na bilo koji drugi nacin spustiti hranu na dno i zadrzati je neko vreme u mestu . Pozdrav !
Odg: Mamci i arome za deveriku na stajacim vodama By: darkonedeljkovic1981 Date: 23 Mart 2012, 14:29:38
Kolege, kako je najbolje postaviti hleb na udicu, da nebi brzo spao sa nje.... mislim na ruzu..ja u tome imam problem...  ako neko ima neku sliku kako bi to izgledalo bio bih zavhalan..
Odg: Mamci i arome za deveriku na stajacim vodama By: SladjanNis Date: 23 Mart 2012, 15:49:44
Ja kada pecam na hlabnu ruzu, koristim Ownerove udice sa hranilicom. Dosta puta mi se desavalo da u toku malo jace kontre hleb ostane na udici.
A mozes isto da napravis hlebne kruzice sa spricom. Nabijes hleb u spric, stim sto donji deo od sprica gde se stavlja igla iseces. Posle toga od te "kobasice" ostrim nozicem pravi kolutice.
Odg: Mamci i arome za deveriku na stajacim vodama By: zex.raseta Date: 23 Mart 2012, 16:20:15
Slađan misli na ovaj sistem kod kojeg se u vodi isečci naduvaju i izgledaju kao ruža što nije loše



Moj predlog ti je da kupiš hleb namenjen za stavljanje na udicu koji mnogo teže spada sa udice pri kontri i jedno pakovanje od 100gr može dosta da traje. Hleb je nekako žilaviji i dosta duže ostaje na udici . Ima u skoro svim radnjama .  smiley033

               
Odg: Mamci i arome za deveriku na stajacim vodama By: tomislav34 Date: 23 Mart 2012, 17:54:35
Kad se otvori ambalaža, koliko može da izdrži da se ne osuši? Tj. pokvari?
Odg: Mamci i arome za deveriku na stajacim vodama By: darkonedeljkovic1981 Date: 24 Mart 2012, 16:08:31
. Ima li neko posebnu taktiku prilikom prihrane deverike.... ?
Odg: Mamci i arome za deveriku na stajacim vodama By: RiSb0 Date: 24 Mart 2012, 18:47:00
Nije deverika neka zahtevna riba... Mislim da je najbitnije dobro uraditi par najosnovnijih stvari, a to su po meni, mesto gde se peca i doba dana u koje jede, i naravno eksperimentisati sa mamcima, da znamo šta joj ponuditi tog dana... Ona je jatna riba, i kada se napipa jato, ulov ne bi smeo da izostane..   smiley033
Odg: Mamci i arome za deveriku na stajacim vodama By: darkonedeljkovic1981 Date: 24 Mart 2012, 22:18:26
Po tebi u koje doba dana deverika najbolje grize... Imas li neki poseban sistem prilikom pecanja npr na stajace vode...
Odg: Mamci i arome za deveriku na stajacim vodama By: matrix357 Date: 25 Mart 2012, 04:06:56
deverika voli da mamac sto sporije putuje ili uopce ne putuje,govorim o tekucici.za primamu mozete koristiti stari kruh tako da se namoci dan ranije i onda se skroz ocijedi i prosije na sito za hranu.u takav prosijani mokri kruh mozete dodati ttx i dehidriranu melasu a da ju otezate ubacite krticnjak koji takode prosijete na sito.ne preporucam u hranu za tekucu vodu nikakvo dodavanje zivih,mrtvih crva i kastera.oni ce hranu razbiti i prebrzo ce otici sa mjesta lova.ako zelite crve poljepite zajedno sa malim kamencicima i takve ih bacajte na mjesto lova.deverika ce uzeti bilo koji mamac za ciprinide.preferiram laksi  pribor,osnovu 0,12 i predveze 0,10 osim ako se ne radi o exemplarima preko 2-3kg tezine i udice do broja 10.nakon obilnog prvog hranjenja preporucljivo je svakih malo baciti po jednu kuglu da se riba zadrzi na mjestu hranjenja.od gotovih hrana najcesce koristim milo vip sa dodavanjem milo vip rivera u omjeru 2-1.ako je struja snazna omjer mjenjam u 1-1.