Kiflice By: ellesar Date: 21 Decembar 2011, 22:46:47
Sveze,pa punjene sa suvim vratom,kiselim krastavcima i mladim sirom,kud ces lepse na ovaj minus.
48 komada planulo,8 ljudi sve pojelo i popilo 12 lowenbraua....

da je bilo jos......
Daklem sta za rodjendan da spremim,znam da ce doci 8 smrznutih gladnih ljudi....kiflice,punjene...izes prazne...guse nekako
Dakle,ajde kontam bice dosta od kile brasna....neizgleda puno....

...ali vidi sta je to kad kvasac pocme da sutira....

zarolaj na brzinu...malo suvi vrat...mladi sir...krastavcici...zumance...susam i kim...pa u rernu....iiiii

Ikebana....prava ikebana....

Mene samo jedna zapala....a i za tu sam se morao rvati sa zenom

neka,sit vuk....ovce na broju....sta ces vise
Odg: Kiflice By: dushann Date: 21 Decembar 2011, 23:06:49
Oseti se miris do ovden......
Citat: ellesar poslato 21 Decembar 2011, 22:46:47
48 komada planulo,8 ljudi sve pojelo i popilo 12 lowenbraua....
da je bilo jos......
Ovo se verovatno odnosi na lowenbrau
Odg: Kiflice By: ellesar Date: 21 Decembar 2011, 23:11:54
Da ne poverujes,neko je cak i ostrugao onaj susam i kim sto se zapekao na dnu tepsije
Nije cudo sto su popili svo pivo
Odg: Kiflice By: alexdja Date: 21 Decembar 2011, 23:14:24
Fenomenalno izgleda
Odg: Kiflice By: Srki996 Date: 21 Decembar 2011, 23:17:14
ellesar duze moj sto ti ne otvoris neku pekaru u Apatinu il restoran haha salim se svaka cast za kiflice

izledaju
Odg: Kiflice By: tomislav34 Date: 21 Decembar 2011, 23:40:35
Evo našeg kuhara
Odg: Kiflice By: dushann Date: 22 Decembar 2011, 02:24:46
Daj bachi recept za testo bre sta nas mucis

bas lepo izgedaju
Odg: Kiflice By: ellesar Date: 22 Decembar 2011, 11:21:40
Kilo brasna tip 400
4 kasikice secera
4 kasikice soli
100 gr putera(margarin,mast)
jedna kocka svezeg kvasca se izmrvi po tome
6 deci vode....e sad to zavisi i od brasna,ako se lepi dodati jos malo brasna jer ce se masnoca rastopiti.
Mesis svom snagom 15-20 minuti,dok nedobijes lagano,ali zilavo testo....koje je na dodir,pa najbolje cu ga opisati,ako kazem da je te cvrstine kao sisa....pipo si sisu nekad
Idealno testo za kiflice,lepinje,hleb.....i ako odstoji 2 dana u frizu,za picu
Odg: Kiflice By: tićo Date: 22 Decembar 2011, 11:30:06
Da li domaća ili silikonska
Odg: Kiflice By: rašo Date: 22 Decembar 2011, 11:32:26
Pošalji busom da probamo

Odg: Kiflice By: ellesar Date: 22 Decembar 2011, 11:33:41
Domaca fala bogu....neprskana
Silikonka je tvrda....bile bi kiflice ko kamen
Odg: Kiflice By: alexdja Date: 22 Decembar 2011, 11:55:22
Citat: ellesar poslato 22 Decembar 2011, 11:21:40
Kilo brasna tip 400
4 kasikice secera
4 kasikice soli
100 gr putera(margarin,mast)
jedna kocka svezeg kvasca se izmrvi po tome
6 deci vode....e sad to zavisi i od brasna,ako se lepi dodati jos malo brasna jer ce se masnoca rastopiti.
Mesis svom snagom 15-20 minuti,dok nedobijes lagano,ali zilavo testo....koje je na dodir,pa najbolje cu ga opisati,ako kazem da je te cvrstine kao sisa....pipo si sisu nekad
Idealno testo za kiflice,lepinje,hleb.....i ako odstoji 2 dana u frizu,za picu
Čekam testo da nadođe kad ga zamesim, ili ?
Odg: Kiflice By: ellesar Date: 22 Decembar 2011, 13:02:43
Zamesiš sve sastojke(slika 1)
Pustiš da naraste(slika 2)
Premesiš i ...udri ....valjaj,seckaj,puni,roluj,maži,pospi....peci ...uživaj
Odg: Kiflice By: Panchester Date: 22 Decembar 2011, 13:12:38
Ne vredi, majstore, mora i neki video tutorijal. Na primer, nikad mi nisu ispale ovako profi, mislim oblikom.
Moras i to da prodas ekipi
Odg: Kiflice By: alexdja Date: 22 Decembar 2011, 13:22:57
Citat: ellesar poslato 22 Decembar 2011, 13:02:43
Zamesiš sve sastojke(slika 1)
Pustiš da naraste(slika 2)
Premesiš i ...udri ....valjaj,seckaj,puni,roluj,maži,pospi....peci ...uživaj
Hvala majstore !!!
Probam, koliko večeras...