Vukovi sa DUNAVA Kulinarstvo
Pages: 1
Ako vam ostane pohovane ribe By: ellesar Date: 20 Decembar 2011, 23:33:21
Kao meni od jucerasnjeg nikoljdana.....4 lepa parceta odlicno pohovanog tolstolobika.
Keva me podsetila na recept koji je majstorski spravljao njen deda,inace lik koji nije dana radio,nego je stalno visio na Dunavu i pecao,ne ribario,nego bas pecao.....dolazio kuci samo da donese ribe  :smiley: eeeee na koga li sam povukao :lol: :lol: :lol:
Znaci ovo vam je potrebno,prosto i dostupno i jeftino....limun i persun je moj dodatak,ali mislim da deda nebi imao primedbe :cheesy:


znaci luk se isece na rebarca,limun na kolutobe ,malo belog luka i persuna...



na taj krevet stavite ribu...



pa opet luk,b.luk,limun,persun



eto,skontali ste jel....slazete dok ne  zavrsite sa ribom i lukom na njoj....onda prelijete sa uljem i rastvorom sirceta kiselom po volji :takoje: ja sam stavio 3 deci sirce i pola litre vode i malo soli.


lepo izgleda jel :cheesy: ??????     eeee,sad bar dan u frizideru...mada sto duze stoji to je smek bolji,jede se sve zajedno,riba i ovo ostalo kao salata uz nju :ok:



Prijatno :bye:
Odg: Ako vam ostane pohovane ribe By: tomislav34 Date: 21 Decembar 2011, 09:20:13
Ti si pravi gurman, voliš ove teme sa kulinarstvom.  :ok:
Odg: Ako vam ostane pohovane ribe By: ellesar Date: 21 Decembar 2011, 09:43:00
Ma da vidis sto sam juce napravio svarcvald tortu :lol:
Ma volim jesti,piti,ali najvise volim kuvati.........i pecati :thumbup:
Odg: Ako vam ostane pohovane ribe By: rašo Date: 21 Decembar 2011, 09:55:42
Sad znamo tko će bit mali od kuinje na sljedećom okupljanju
Odg: Ako vam ostane pohovane ribe By: Srki996 Date: 21 Decembar 2011, 10:29:37
Lepo izgleda svaka cast  :smiley: a za svarcvald mogu ti reci da je najbolja torta  :cheesy:
Odg: Ako vam ostane pohovane ribe By: ellesar Date: 21 Decembar 2011, 13:25:29
Raso,uopste se nebunim,ja sam pored vatre i najsrecniji :wink: nezurim na pecanje ako ima dobrog drustva,vina i klope smiley033
A u ostalom vidim da se i moze upecati ribe odmah tu pored :takoje: i sa obale. :cheesy:
Odg: Ako vam ostane pohovane ribe By: Hemingway Date: 21 Septembar 2012, 10:11:47
ako budem restoran otvarao ti ces mi biti kuhar ... pljata po dogovoru  :lol:
 svaka cast za taj recept ... ovdje u svabiji ima nesto slicno ...riba na kiselo ...

u sustini Haringe u kajmaku luku par zrna bibera malo mirodjije i sirceta i kiseli krastavci
i to sve u jednu vrstu pihtije sa napravi .. pogledajte ... ja volim jesti ovo ...



Odg: Ako vam ostane pohovane ribe By: ellesar Date: 21 Septembar 2012, 10:23:43
Pihtija od ribe :cheesy: ih deda moj to pravio i tukao u nevidjenim kolicinama,kiselo i slano+haringa(mislim usoljena) :takoje:

Inace ovaj recept sam sad izmenio pa nestavljam vise sirce nego nacedim 2 limuna i jednu narandzu i prelijem tim sokom.......opako dobro :thumbup: