Vukovi sa DUNAVA Dunavska birtija
Pages: 1
Prvi pribor za Vučiće i njihovo ribolovačko obrazovanje By: limovac74 Date: 26 Avgust 2011, 10:35:24
Da ne zaboravimo na naše najmlađe  smiley297 . Šta kupiti detetu koje je zainteresovano za ovaj hobi, sport ili kako ga ko doživljava  :question: .
Pod ovim"ribolovačkim obrazovanjem" treba shvatiti odnos prema prirodi, i odnos prema drugim ribolovcima. 
Odg: Prvi pribor za Vučiće i njihovo ribolovačko obrazovanje By: Raskoljnikov Jr. Date: 26 Avgust 2011, 20:05:59
Mislim da decu najpre odbije pretežak štap. I naravno stalno ućutkivanje.

Znači, za početak najbolje neki trometarski direktaš sa što laganijim plovkom (idealan je onaj koji  obično koristimo za hvatanje kedera kad idemo na štuku).
A što se tiče ućutkivanja: deca baš ne vole apsolutnu tišinu, vole da podele vriskom svoje oduševljenje sa drugima; znači, prvih nekoliko pecanja voditi ih na neke lagane terene gde ima puno kauglera, sunčica, sitnih babuškica... ako odvedete klinca na neki revir gde  je dnevna dozvola 500+ din, a prosečan ribolovac je uložio 50€ za boile i primamu i očekuje kapitalca, svima će biti mučno, a klincu predosadno.
Odg: Prvi pribor za Vučiće i njihovo ribolovačko obrazovanje By: limovac74 Date: 26 Avgust 2011, 21:16:58
Prvi štap koji je moj sinak koristio sa 4 god. je direktaš od 3.5m i nije mu bio težak mada je fiber bio u pitanju , kasnije je dobio i 4-ku od fibera i još je koristi .Ponesem mu obavezno držač za štap da se ne zamara.Fiber teleskopi su jeftini i žilavi pa ako i dođe do loma nema veze  :takoje:  .Osnovni najlon sam mu u početku stavljao malo deblji dok nije naučio da pravilno zabacuje.Obično idemo na mesta gde ima kedera dosta i to su pecanja od nekoliko sati.Prvih godina namerno nismo nosili čuvarku jer svaku ribu koji je upecao je vratio u vodu  :ok: Ove godine je izrazio želju da peca dubinski,i odma su krenuli prvi krupniji ulovi babuški,deverika a pao je i prvi smuđ (doduše nije bio u meri ali je za njega bio najveći  :thumbup:  i bio je jako ponosan na njega).Taj smuđ je slikan i odma natrag u vodu .Skleptao sam mu i njegov lični dubinac od stare metalne mašinice Silstar ET 35 i osetljive(ali lake) Germine od 1,95 koju sam ja produžio na 2,25m . On je toliko bio sretan da je jedva čekao da isproba svoj novi štap. smiley190


Komplet je prilično jak(neuništiva Germina  :takoje: ), a ne preterano težak .Gledam kako ljudi greše pa kupe one kineske teleskopske štapove (od kartona,ili šta li već)i najeftinije kineske mašinice i to daju detetu ,neka oni pecaju sa tim .....m :no:
Odg: Prvi pribor za Vučiće i njihovo ribolovačko obrazovanje By: ladikimre Date: 26 Avgust 2011, 22:40:05
Deca su čudo,moj stariji klinac je sa 6 godina sa malim direktašem od 3 metra nas odrasle ubio u mozak ,
iz zezanja pecali na malom kanalu sitne babuške..
ako detetu legne štap i još radi riba,odmah se zaljube u pecanje..

uhvatio je više nego mi odrasli....
sad je završio osnovnu školu ,retko peca ,peca sa feederima i jako dobro mu ide...
ali ne mogu nikako da ga ubedim da se oproba na takmičenju..
Odg: Prvi pribor za Vučiće i njihovo ribolovačko obrazovanje By: Goachild Date: 27 Avgust 2011, 00:52:07
Kupite deci neke kvalitetne knjige prvo, pa onda pecarošku skalameriju... (to ću ja da uradim kad se budu rodili)
Odg: Prvi pribor za Vučiće i njihovo ribolovačko obrazovanje By: Lomnica_city Date: 27 Avgust 2011, 01:23:26
Ja sam nasao 4m teleskop na obliznoj vodi i cuvam ga dok mi cera malo poraste pa da se uci, ima 100-inak grama i super balans i nece joj biti tezak, jos samo da ove suse ne isuse sve, a kad malo ojaca cuvam joj svoj prvi varalicarac DAM Seahawk 2,4m 10-40gr i DAM Microlite A718 masinicu, da i ona uhvati prvog klena na pribor na koji je to uradio njen taja, koji sad juri neke druge ribe nekim drugim priborom...
A za prvi rodjus za koji mesec dobija ribolovacku dozvolu da kao i taja bude od starta po PS-u, pustanje nedoraslih i primeraka koje ne nameravamo pojesti ubrzo, a jedemo ih triput godisnje, se podrazumeva!
Pozdrav :cool:
Odg: Prvi pribor za Vučiće i njihovo ribolovačko obrazovanje By: limovac74 Date: 27 Avgust 2011, 09:40:36
Citat
Kupite deci neke kvalitetne knjige prvo, pa onda pecarošku skalameriju... (to ću ja da uradim kad se budu rodili)


Škola je na prvom mestu  smiley279  . A ribolov i boravak u prirodi je nezamenjivo za klince u odnosu na pošasti od  smiley356 smiley051   :no: .


Nego da se vratim na temu .Klinac je za dan naučio da zabacuje dubinac.Stavio sam mu samo olovo na osnovni najlon (bez udice) i onda obuka - kako da drži štap,gde da gleda, našta da pazi . Letelo je olovo na sve strane  :cheesy:  ali posle par neuspešnih zabacivanja počelo je muški da leti i da završava gde treba  :thumbup: