Vukovi sa DUNAVA Dunavska birtija
Pages: 1
Postavljanje pontona - zakon By: gnenad69 Date: 08 Avgust 2011, 21:06:44
Pozdrav Vukovima

odavno me vec drzi neka luda zelja da negde na mirnoj vodi mogu postaviti mali ponton i kucicu na njemu gde se moze pobeci od zene koja se dere i dece koja se....u...... :)

predivno mesto za takve stvari je Mrtva Tisa kod Backog Gradista. Na obali koja vodi za Biserno ostrvo postoji veliki broj mesta gde bi se ponton mogao postaviti a da nikome ne smeta.


Da li neko zna kako i na koji nacin je to izvodljivo i da li je uopste izvodljivo, koliko to zadovoljstvo kosta, mislim na dozvole i kod koga uopste da se informisem.... :)

napominjem sa ako to sve moze svi ste pozvani na pecanje i sve ostalo :)
Odg: Postavljanje pontona - zakon By: sremac13 Date: 08 Avgust 2011, 22:53:19
Ako se ne varam trebao bi da odeš u Opštinu na kojoj se nalazi voda da tražiš dozvolu za postavljanje splava.
Odg: Postavljanje pontona - zakon By: dedak Date: 09 Avgust 2011, 15:05:01
 smiley033

Vodom koja ima status zaštićenog podrućja gazduje  JP "Komunalac" Bećej, pretpostavljam da kontakt možeš ostvariti preko:     http://www.komunalacbecej.com/onama.php
pa ako saznaš nešto, javi i nama  smiley015
Odg: Postavljanje pontona - zakon By: gnenad69 Date: 09 Avgust 2011, 21:12:00
Danas sam razgovarao sa opstinarima i naravno samo su me slusali.
Nakon toga sam se pismeno obratio ombudsmanu opstine Becej da mi razjasni moze li ili ne i kako moze...... a sad sam se zainatio....

Naravno objavicu svima rezultate pregovora pa ako sve stima ima da napravimo pecarosku oazu samo takvu jer ono tamo je predivno za pecanje.
Odg: Postavljanje pontona - zakon By: ladikimre Date: 09 Avgust 2011, 21:31:04
jest ono predivno mesto kolega ali ga ubiše cverglani...
Odg: Postavljanje pontona - zakon By: gnenad69 Date: 11 Avgust 2011, 23:00:34
prosle godine je bio tek po koji....
nakotilo se izgleda mada sam svega par puta bio a pecao pa ih nije bilo....

sve u svemu istrajacu u nameri da se tu naselim na vodi pa kako bilo :)

obecah izvestaj o pokusaju postavljanja pontona ...... pa da obecanje i ispunim

Nadleznost za Backo Gradiste ima lokalna samouprava odnosno opstina Stari Becej. Sve sa zakon je naravno u redu ili kad dodje do primene nastaju problemi o mitu i korupciji....

Resenje problema koje je manje vise primenjivo i na dosta drugih mesta je dogovor sa komsijama kao i ribolovackim drustvom koje je nadlezno za kontrolu voda na svojoj teritoriji.
U neposrednom divanu sa istima uz placeno pivo i kotlic dobio sam odgovor da se se prvo dogovorim sa komsijama a nakon toga ce oni ( udruzenje ribolovaca ) meni dati precutnu dozvolu da postavim ponton i kucicu na mestu koje sami zeleo.

Ako pratim i postujem neke norme i pravila ponasanja i odrzavanja a budala nisam jer vodu volim vise od zene , nece biti nikakvih problema niti ce me iko pitati zasto sam to stavio bas tu.

sve u svemu zarad dobrog uzivanja u pecanju i odmoru ja od jeseni krecem sa postavljanjem pontona i kucice na Mrtvoj Tisi u Backom gradistu koji ce do proleca i pecaroske sezone biti gotovo a sve vas vukove kad i zvanicno objavim kraj radova pozivam u posetu, pecanje, uzivanje, pice i klopu....