Vukovi sa DUNAVA Kulinarstvo
Pages: 1
Jegulja By: riba ribi grize rep Date: 06 Avgust 2011, 18:45:08
Dakle vec sam vidio 2 teme, ali mene manje vise zanima ciscenje, a moze i pokoji recept, ne znam dali sam fulo temu :huh:
Odg: Jegulja By: labuka Date: 30 Decembar 2011, 15:29:36
Nisi ti fulao temu nego ja . Ja sam pisao o jegulji pod temom " peka " . Čisti se vrlo jednostavno raspori se i izvadi utroba , opere i to je sve . Sprema se na sljedeće načine - one krupne preko 700 g. se kuvaju s zelenim kupusom ( raštikom ) , a mogu se i sušiti na dimu pa poslje spremati kao bakalar . Nešto manje su naj bolje ispeći na ražnju . A one od 200 - 300 grama se koriste za neretvanski brudet ( fiš ) U svakom slučaju ne možeš pogriješiti - delicija .
Odg: Jegulja By: Bigash Date: 30 Decembar 2011, 16:46:26
Ne derete joj kozu?To je OK ako se sushi, ali za ostalo spremanje brrrrrrr.......
Odg: Jegulja By: labuka Date: 30 Decembar 2011, 20:08:00
Ne gulimo joj kožu . Koža je naj slađa kad se jegulja ispeče na ražnju . Lijepe se prsti , nešto slađe nisam jeo . Jegulja se izreže na komade oko 10 cm i nabije na ražanj . Ražanj je napravljen od čelične žice debeljine oko 7 mm koja se kovanjem spljošni , dužina je oko 70 cm . Takav se ražanj koristi samo za pečenje jegulje . Probaj . :takoje: :thumbup: :tongue: :ok: smiley033
Odg: Jegulja By: zex.raseta Date: 30 Decembar 2011, 20:16:09
Ovo mi je nešto novo...moj drug  Dejan je ulovio i bilo je guljenje.....tako smo čuli da ide...treba probati  :takoje: