Hlebna - krušna peć By: r-t Date: 11 Jul 2011, 09:38:48
Krušna peć se loži cca 2 sata s tankim komadima tvrdog drveta, kada strop pobijeli-nestane čađi, peć je ugrijana. Izvadi se preostali žar i pomete pepel.

Piletina nasječena na komade se malo posoli i namaže sa senfom, a krompir se samo dobro posoli. U posudu posložite na način da je meso u potpunosti prekriveno krompirom. Nakon 20-tak minuta meso se izvadi na površinu i peče s jedne strane cca 25 min i još toliko s druge strane.

Nakon sat i desetak minuta počinje gozba. Sočno a ujedno hrskavo pečeno i sačuvani svi sokovi.

Odg: Hlebna - krušna peć By: retfala Date: 11 Jul 2011, 09:44:42
znam da imaš kvalitete kao ribolovac , ali si me sad iznenadio

svaka čast ovo izgleda odlično

morat ću doći na edukaciju
Odg: Hlebna - krušna peć By: Goachild Date: 11 Jul 2011, 10:03:54
Uh, a kad bi piletinu zamenio jagnjetinom...
Odg: Hlebna - krušna peć By: zex.raseta Date: 11 Jul 2011, 10:33:33
U ovoj kombinaciji se teleće kolenice Leeeppeeee za prste ko super lepak.............
Peć ti je

.
Odg: Hlebna - krušna peć By: ellesar Date: 11 Jul 2011, 11:33:49
Ah,furuna

,prava stvar,nezamenjiva stvar nekad i secanje na stare dane kad je hrana imala ukus
Odg: Hlebna - krušna peć By: dushann Date: 11 Jul 2011, 13:02:01
I mi u kampu kod batana imamo sličnu, zovemo je Buba Mara a u stvari joj je pravi naziv Ciganska peć

opisana je već na forumu i već je rečeno da je pravio jedan član vukova iz subotice
Oš za piletinu, oš za jagnjetinu, oš za hleb da pečeš, univerzalka


Odg: Hlebna - krušna peć By: darko031 Date: 11 Jul 2011, 13:47:42
odlično , samo mi prasetina , janjetina ili teletina bolje paše
Odg: Hlebna - krušna peć By: r-t Date: 18 Jul 2011, 11:40:10
Citat: retfala poslato 11 Jul 2011, 09:44:42
znam da imaš kvalitete kao ribolovac , ali si me sad iznenadio
svaka čast ovo izgleda odlično
morat ću doći na edukaciju
Ma ti i Mario još ne znate, sve je već dogovoreno! Tamo na jesen kada malo splasnu temperature dolazite na degustaciju, a nakon toga timu iz snova priuštiti ćemo edukaciju iz smuđolova.
Odg: Hlebna - krušna peć By: maverick Date: 18 Jul 2011, 11:55:54
drzi se ti peci za svaki slucaj
Odg: Hlebna - krušna peć By: Slaven Date: 29 Jul 2011, 20:04:52
Kao prvo hvala za smajliće, evo pojavili se

a kao drugo nije uredu da ovakav naslov teme ima samo 8 odgovora, nema veze, frend i ja smo na njegovom ranču napravili jednu pećicu i sad ju ložimo već peti dan, strah nas je da se oladi da nebi ispucala

Uglavnom radi se i evo par slika od neki dan






Ovom prilikom na repertoaru su se našli balini. Prvo se dobrano naloži furuna da bude dobre žege, 3 4 kg krumpira izrezanog na ploške i par riba 2 3 kg ubace se u dobrano namazanu tepsiju uljem i masti, sve se začini tajnim začinom tzv. začimbom, prekrije al folijom i ubaci u paklenu mašinu. Nakon pola sata ili za one koji nemaju sat, 4 5 rundi gemišta prvi put se otvara i nakon skidanja al folije i utvrđivanja da je stanje ok roba se vraća nazad u pakao. Odradi se još 3 4 runde gemišta al malo brže ( 15 min) i to je to.
Odg: Hlebna - krušna peć By: kviskons Date: 29 Jul 2011, 22:02:29
Ooooo, dobri ste.
Odg: Hlebna - krušna peć By: retfala Date: 29 Jul 2011, 22:41:23
Slavene svaka čast kako si sve organiziro jer te ne vidim ni na jednoj slici
Odg: Hlebna - krušna peć By: maverick Date: 29 Jul 2011, 22:45:58
pa on je upecao ribu

a koliko je dugacka ta tepsija
Odg: Hlebna - krušna peć By: Slaven Date: 30 Jul 2011, 13:17:36
E pa s obzorom na trenutnu situaciju odnosno posto nemam metar pri ruci I komplicirano mi ga je nabavit, velicinu tepsije cemo odredit zajedno, a to znaci da je potrebna jedna ekipa vukova da dode u orahovicu I da se to odradi.
Ps. ozbiljno govorim, samo se treba pojavit cuga klkopa spavanje gratis I min 5 6 vukova treba
Odg: Hlebna - krušna peć By: Perisha09 Date: 30 Jul 2011, 14:57:45
Ovakvu furunu imaju moji u selu, napravljena je pre šezdesetak godina i danas se u njoj peče !!!! Kod njih se hleb ne kupuje već se peče svake subote a naravno tada se uz hleb peče i nedeljni ručak. Nema lepšeg hleba od somuna iz te peći.