Vukovi sa DUNAVA Kulinarstvo
Pages: 12
Fašir od bucova By: bladerizer Date: 08 Jul 2011, 09:10:16
Godinama sam vatao bucova onako u prolazu i uvek pustao ,sta da spremim od njega kad je pun kostiju i skoro pre jedno mesec dana kolega mi da recept za njega,sta i kako da spremam.
Pa reko da podelim sa kolegama a i da vidim dali i oni tako spremaju.
   Par vecih bucova ocistim i prokuvam u vodi jedno 3 minuta,zatim se odvoje krupnije kosti(kicma i rebra).Kada je meso odvojeno od kostiju,sameljem ga 2 ili 3 puta na masini za mlevenje mesa po mogucstvu na resetku od 4 do 6 milimtera,zbog sitnh koski.zatim u to samleveno meso,tacnije na kilogram tog mesa dodamo 2 kriske hleba ne deblje od 2 cm(hleb pre dodavanja pokvasimo tako da se raspada i iscedimo od vode).Dodajemo 1 kasiku mlevene paprike(slatke,ko zeli moze i malo ljute). Biber,so po ukusu i kada dobro izmesimo tu smesu,pravimo pljeskavice precnika 7,8 cm i da nebudu deblje od jednog cm jer se za vreme przenja naduju i ako su predebele,desava se da sa strane izgore a unutra da ostanu sirove.Ko zeli moze da ih posle pecenja prelije limunovim sokom.PRIJATNOps ja sam probao i mnogo su dobre. :cheesy:
Odg: Fašir od bucova By: tićo Date: 08 Jul 2011, 09:18:07
Jedan važan sastojak si zaboravio, a to je domaća dimljena slanina, ja kada pravim fašir uglavnom stavljam i beli luk i sveže jaje, nestavljam hleb, nema teorije da se primeti od čega je pljeska.  smiley033 :bye:
Odg: fasir od bucova By: zankiki Date: 08 Jul 2011, 10:02:44
ja umesto hleba stavim prezlu, ali to je to.....

tićo, kako stavljaš dimljenu slaninu?
Odg: Fašir od bucova By: ellesar Date: 08 Jul 2011, 10:19:48
Isti princip,samo stavim prezlu,jaje,sitnog luka,dimljene slanine na kockice secene i sira na kockice :thumbup:
jedino sto ih uvaljam malo u tucanu papriku pre pecenja :takoje: ,bucov je zakon riba,meni je bolji za jesti nego smudj :takoje:
Odg: Fašir od bucova By: tićo Date: 08 Jul 2011, 12:16:10
Slanina se samelje zajedno sa ribom, Ellesar je upravu bucovov je odličan i kuvan i pečen i u faširke :ok:
Odg: Fašir od bucova By: maverick Date: 08 Jul 2011, 12:20:04
ja neznam sta da radim vise s njim pa mi ovaj recept dobro dosao...ali nije mi jasno s prokuhavanjem od 3 minute....jel ga ubacis u kljucalu vodu na to vrijeme ili je konstantno u vodi dok ne prokuha....
Odg: Fašir od bucova By: tićo Date: 08 Jul 2011, 12:24:39
Ništa ja ne prokuvavam pošto ga ima ko go..na isečeš ceo file onako svežeg i pravac mašina za meso.
Odg: Fašir od bucova By: zex.raseta Date: 08 Jul 2011, 12:31:31
I ja ga ne kuvam . Slaninica je obavezna da pljeske ne budu suve . Ko ima male klince koji se ne igraju sa čišćenjem kostiju ostale pečene ribe ovo je idealna klopa.  smiley033
Odg: Fašir od bucova By: maverick Date: 08 Jul 2011, 12:48:47
sutra cu nalupati par friskih pa probati ..znaci moze bez prokuhavanja i moze za djecu ako dva puta prodje kroz cetvorku
Odg: Fašir od bucova By: Bigash Date: 08 Jul 2011, 12:53:42
Mnogo ste vi razmazili tu djecu  :cheesy:
Odg: Fašir od bucova By: zex.raseta Date: 08 Jul 2011, 13:01:40
Ma šibaj kroz mašinu dok nisi siguran da se sve kosti nisu usitnile.  ( mada ako ih nakokaš - cepaj samo filete a ostalo mačka  :takoje: ) Moji kad su bili mali samo cepali te pljeske......... :cheesy: . Lakše mi ovo nego da  :eek: kad će da se zagrcnu  :wink: . Ja sam pravio kao normalno začinjene pa kada se deci napeče ja za starije u smesu dodam malo ljute aleve ili šta volite.... smiley033
Odg: Fašir od bucova By: ellesar Date: 08 Jul 2011, 13:52:58
Cepaj ove vece ako mozes,3-4 kile.Veca riba vece koske,pa ih lakse isfiletirati :thumbup:
Odg: Fašir od bucova By: limovac74 Date: 08 Jul 2011, 14:06:33
Odvojim dva fileta(bez rebara) i onda obavezno se skida koža ,koža mu daje loš ukus.I bez ikakvog kuvanja ,lepše je meso živo ispečeno,i normalno tek onda u mašinu za mlevenje sa ostalim dodacima  :thumbup: 
Odg: Fašir od bucova By: bladerizer Date: 08 Jul 2011, 14:15:26
ja ga ubacim u kljucalu vodu na jedno 3 minuta  onda ga lakse ocistim od velikih kostiju ako se filetira puno bude otpada a kada ga rucno cistim tj prokuvanog,samo kosti ostanu na jednoj gomilici :takoje: . i zaboravio sam da dodam u gore navedeni recept da ide jedno jaje.
Elesser koji sir stavis?
Odg: Fašir od bucova By: ellesar Date: 08 Jul 2011, 14:34:58
ovaj kao na picu sto ide, kackavalj,ili trapist,onako fino da se topi,nije lose i da se nariba u smesu,ali ja stavljam tako kockice pola cm,a tako i slannicu isecem :ok: