Vukovi sa DUNAVA Kulinarstvo
Pages: 1234
Labudovi nisu "garant" By: Hauba Date: 22 Maj 2011, 10:40:43
Dal je neko spremao labuda????

Odg: LABUDOVI NISU "GARANT" By: OLOVO Date: 22 Maj 2011, 10:45:39
Da hoće to Bosanci u EU od 2 metra.





Odg: LABUDOVI NISU "GARANT" By: Hauba Date: 22 Maj 2011, 11:06:00
Sve je to lepo, ali jagnje je jagnje i nabijanje na kolac nije neki zlocin, bar kod nas.
Ako ne nabijas na kolac, mozes imat poteskoce u braku-tako kazu stariji i iskusniji ljudi smiley033
Pitam za recept za labuda. Valjda ga je neko probao????
Odg: LABUDOVI NISU "GARANT" By: OLOVO Date: 22 Maj 2011, 11:08:59
Budi prvi..kod tebe ih ima..možeš li ga skokati?
Ja sam jeo sve barske ptice i kormorana sam jeo ,a li labudića ne bih mogao ....
Ni rodu eto nisam probao.

Odg: LABUDOVI NISU "GARANT" By: Goran Dubravac Date: 22 Maj 2011, 11:14:49
Ma labud je malko veća guska. smiley075

P.S.

pozz. za legendu  smiley033
Odg: LABUDOVI NISU "GARANT" By: Hauba Date: 22 Maj 2011, 11:18:24
Imam friskog mladog labuda.
Pre neki dan je radio samoubistvo i pao mi direktno u dvoriste.
Sve sam video vlastitim ocima, majke mi!!!
Jato od 6 labuda se diglo sa Zbiljskog jezera i uputilo se prema gornjem jezeru.
Jedan se sudario sa zicama od dalekovoda i umro.
Pao mi direkt pod noge u dvoriste :sad: :sad: :sad: :eek:

Gorane, duboki naklon smiley033
Odg: LABUDOVI NISU "GARANT" By: OLOVO Date: 22 Maj 2011, 11:20:25
Druže Gregore, :lol: , pa šta je to sa vama?
Legenda se vraća?
Haložan - drago mi da te vidim!!
Odg: LABUDOVI NISU "GARANT" By: profesor Date: 22 Maj 2011, 11:23:08
Malo smrdi na mulj,ali kada odstoji u PACU moze da se jede.Samo bela luka malo vise,u njega dimljene slanine,zalivaj sa razblazenim soja sosom........i prijatno.
Odg: LABUDOVI NISU "GARANT" By: OLOVO Date: 22 Maj 2011, 11:25:19
Alpski labudovi ne smrde..vraćaju se isposnički..

ja bi ga ko što što kaže dubrovnik tretirao kao veću gusku.


Odg: LABUDOVI NISU "GARANT" By: Goran Dubravac Date: 22 Maj 2011, 11:26:55
Možda ga spremati kao divlju patku a za to ima recepata krš.

Uglavnom kao divljač, pac pa sve ostalo.
Odg: LABUDOVI NISU "GARANT" By: Hauba Date: 22 Maj 2011, 11:28:44
Dragi moj, ljubim te u visoko celo :tongue: :tongue:
Daj neki usrani recept za to belo "gofno". :help: :help: :help:
Ptica je ogromna!!!









Nema nekog mirisa snaznog, ali ja mislim da mu je meso pusto ko drvo.
Mozda bih bilo najbolje, da ga spremim u paprasu a?????
Odg: LABUDOVI NISU "GARANT" By: OLOVO Date: 22 Maj 2011, 11:32:36
au prike , ja bih to lopatu u šake i  sahranio...hahahahaha :rlol:
Odg: LABUDOVI NISU "GARANT" By: Hauba Date: 22 Maj 2011, 11:36:27
I ja sam to prvo pomislio, ali nema kise i zemlja je tvrda ko beton.
Ko ce da kopa, auuuuuuuuu.....
Odg: LABUDOVI NISU "GARANT" By: Goran Dubravac Date: 22 Maj 2011, 11:40:51
Punjeni labud na moderniji način

Potrebito je:
1 labud,(velik ko HAUBA) sol, papar,
1 glavica luka,
60 g svinjske masti,
250 g šampinjona,
100 g mljevene svinjetine,
peršin, 0,125 l vode,
3 žlice vrhnja,
brašno za zgušnjavanje (približno 10 g).

Očišćenog i opranog labuda posolimo i popaprimo. Za nadjev popržimo sitno nasjeckani luk na 20 g biljne masti. Dodamo 100 g šampinjona narezanih na listiće i naglo ih propržimo.
Umiješamo mljevenu svinjetinu i nasjeckani peršin. Posolimo i popaprimo. Tim nadjevom napunimo labuda. Raspor sašijemo. Labuda stavimo u posudu za pečenje i prelijemo je mašću.
Labuda pečemo u zagrijanoj pećnici približno 50 minuta, a u toku pečenja više je puta prelijemo masnoćom koja se skuplja u tepsiji. Ako treba, masnoću zalijemo s malo vode. U posudu stavimo preostale narezane šampinjone. Pečemo još 10 minuta.

Labuda stavimo na toplo. Umak u posudi zgusnemo brašnom. Ako je umak mastan, mast oberemo. Za poboljšanje okusa umiješamo vrhnje. Po ukusu još začinimo. Labuda obložimo kriškama domaće naranče i višnjama. Poslužimo s poprženim kockama kruha.


Labud u umaku od suhih smokava

1 labud
sol, papar
mljevena paprika
20 dag celerova lista
1 šalica masti
2 šalice crvenog vina

Za umak:
2 šalice nasječenih suhih smokava
sol, papar
sok 1 naranče
2 šalice bijelog vina
1 isjeckana labudova jetrica
2 žlice soka od pečenja

Labud se očisti, opere, osuši i natrlja solju, paprom i paprikom i ispuni celerovim lišćem. Zatim se prelije mašću i peče oko 1 sat u pećnici na srednjoj vatri. Ako postoji mogućnost da izgori, treba ga pokriti namašćenim pergamentnim papirom. Kad je labud gotov, izreže se u komade i stavi na pladanj za serviranje.

U međuvremenu se pomiješaju narančin sok i usitnjene smokve s bijelim vinom, maslacem i labudovom jetrom, solju i paprom; sve se to stavi na štednjak i uz stalno miješanje 3 minute kuha. Gotovim umakom prelije se pečeni labud i servira vruće.

Sa suhim smokvama
Odg: LABUDOVI NISU "GARANT" By: Hauba Date: 22 Maj 2011, 11:59:35
Hvala ti Gorane, ali mislim da ovakvog celog necu moci strpati u pecnicu.
I jos moje misljenje: guska pecena mi je nikakva. To je tolko pusto ko drvo.
Isto je sa patkom ili fazanom.
mislim, da cu da napravim neki ragu od njega uz komadic svinjskog mesa.