Labudovi nisu "garant" By: Hauba Date: 22 Maj 2011, 10:40:43
Dal je neko spremao labuda????
Odg: LABUDOVI NISU "GARANT" By: OLOVO Date: 22 Maj 2011, 10:45:39
Da hoće to Bosanci u EU od 2 metra.
Odg: LABUDOVI NISU "GARANT" By: Hauba Date: 22 Maj 2011, 11:06:00
Sve je to lepo, ali jagnje je jagnje i nabijanje na kolac nije neki zlocin, bar kod nas.
Ako ne nabijas na kolac, mozes imat poteskoce u braku-tako kazu stariji i iskusniji ljudi

Pitam za recept za labuda. Valjda ga je neko probao????
Odg: LABUDOVI NISU "GARANT" By: OLOVO Date: 22 Maj 2011, 11:08:59
Budi prvi..kod tebe ih ima..možeš li ga skokati?
Ja sam jeo sve barske ptice i kormorana sam jeo ,a li labudića ne bih mogao ....
Ni rodu eto nisam probao.
Odg: LABUDOVI NISU "GARANT" By: Goran Dubravac Date: 22 Maj 2011, 11:14:49
Ma labud je malko veća guska.

P.S.
pozz. za legendu

Odg: LABUDOVI NISU "GARANT" By: Hauba Date: 22 Maj 2011, 11:18:24
Imam friskog mladog labuda.
Pre neki dan je radio samoubistvo i pao mi direktno u dvoriste.
Sve sam video vlastitim ocima, majke mi!!!
Jato od 6 labuda se diglo sa Zbiljskog jezera i uputilo se prema gornjem jezeru.
Jedan se sudario sa zicama od dalekovoda i umro.
Pao mi direkt pod noge u dvoriste

Gorane, duboki naklon

Odg: LABUDOVI NISU "GARANT" By: OLOVO Date: 22 Maj 2011, 11:20:25
Druže Gregore,

, pa šta je to sa vama?
Legenda se vraća?
Haložan - drago mi da te vidim!!
Odg: LABUDOVI NISU "GARANT" By: profesor Date: 22 Maj 2011, 11:23:08
Malo smrdi na mulj,ali kada odstoji u PACU moze da se jede.Samo bela luka malo vise,u njega dimljene slanine,zalivaj sa razblazenim soja sosom........i prijatno.
Odg: LABUDOVI NISU "GARANT" By: OLOVO Date: 22 Maj 2011, 11:25:19
Alpski labudovi ne smrde..vraćaju se isposnički..
ja bi ga ko što što kaže dubrovnik tretirao kao veću gusku.
Odg: LABUDOVI NISU "GARANT" By: Goran Dubravac Date: 22 Maj 2011, 11:26:55
Možda ga spremati kao divlju patku a za to ima recepata krš.
Uglavnom kao divljač, pac pa sve ostalo.
Odg: LABUDOVI NISU "GARANT" By: Hauba Date: 22 Maj 2011, 11:28:44
Dragi moj, ljubim te u visoko celo

Daj neki usrani recept za to belo "gofno".

Ptica je ogromna!!!



Nema nekog mirisa snaznog, ali ja mislim da mu je meso pusto ko drvo.
Mozda bih bilo najbolje, da ga spremim u paprasu a?????
Odg: LABUDOVI NISU "GARANT" By: OLOVO Date: 22 Maj 2011, 11:32:36
au prike , ja bih to lopatu u šake i sahranio...hahahahaha

Odg: LABUDOVI NISU "GARANT" By: Hauba Date: 22 Maj 2011, 11:36:27
I ja sam to prvo pomislio, ali nema kise i zemlja je tvrda ko beton.
Ko ce da kopa, auuuuuuuuu.....
Odg: LABUDOVI NISU "GARANT" By: Goran Dubravac Date: 22 Maj 2011, 11:40:51
Punjeni labud na moderniji način
Potrebito je:
1 labud,(velik ko HAUBA) sol, papar,
1 glavica luka,
60 g svinjske masti,
250 g šampinjona,
100 g mljevene svinjetine,
peršin, 0,125 l vode,
3 žlice vrhnja,
brašno za zgušnjavanje (približno 10 g).
Očišćenog i opranog labuda posolimo i popaprimo. Za nadjev popržimo sitno nasjeckani luk na 20 g biljne masti. Dodamo 100 g šampinjona narezanih na listiće i naglo ih propržimo.
Umiješamo mljevenu svinjetinu i nasjeckani peršin. Posolimo i popaprimo. Tim nadjevom napunimo labuda. Raspor sašijemo. Labuda stavimo u posudu za pečenje i prelijemo je mašću.
Labuda pečemo u zagrijanoj pećnici približno 50 minuta, a u toku pečenja više je puta prelijemo masnoćom koja se skuplja u tepsiji. Ako treba, masnoću zalijemo s malo vode. U posudu stavimo preostale narezane šampinjone. Pečemo još 10 minuta.
Labuda stavimo na toplo. Umak u posudi zgusnemo brašnom. Ako je umak mastan, mast oberemo. Za poboljšanje okusa umiješamo vrhnje. Po ukusu još začinimo. Labuda obložimo kriškama domaće naranče i višnjama. Poslužimo s poprženim kockama kruha.
Labud u umaku od suhih smokava
1 labud
sol, papar
mljevena paprika
20 dag celerova lista
1 šalica masti
2 šalice crvenog vina
Za umak:
2 šalice nasječenih suhih smokava
sol, papar
sok 1 naranče
2 šalice bijelog vina
1 isjeckana labudova jetrica
2 žlice soka od pečenja
Labud se očisti, opere, osuši i natrlja solju, paprom i paprikom i ispuni celerovim lišćem. Zatim se prelije mašću i peče oko 1 sat u pećnici na srednjoj vatri. Ako postoji mogućnost da izgori, treba ga pokriti namašćenim pergamentnim papirom. Kad je labud gotov, izreže se u komade i stavi na pladanj za serviranje.
U međuvremenu se pomiješaju narančin sok i usitnjene smokve s bijelim vinom, maslacem i labudovom jetrom, solju i paprom; sve se to stavi na štednjak i uz stalno miješanje 3 minute kuha. Gotovim umakom prelije se pečeni labud i servira vruće.
Sa suhim smokvama
Odg: LABUDOVI NISU "GARANT" By: Hauba Date: 22 Maj 2011, 11:59:35
Hvala ti Gorane, ali mislim da ovakvog celog necu moci strpati u pecnicu.
I jos moje misljenje: guska pecena mi je nikakva. To je tolko pusto ko drvo.
Isto je sa patkom ili fazanom.
mislim, da cu da napravim neki ragu od njega uz komadic svinjskog mesa.