Vukovi sa DUNAVA Plovkarenje
Pages: 123
Odg: Krkuša By: pop Date: 29 Mart 2013, 00:48:47
Potočna mrena ima dva para brkova, a sve krkuše imaju po jedan par brkova. Razlika u veličini koju dostižu je još drastičnija. Sve te ribe od 100+ grama su potočne mrene, ne krkuše.


Odg: Krkuša By: Svenko Date: 29 Mart 2013, 08:47:13
Na rijeci Bosni ovog Govedarca zovu Krkan :lol: :lol:...A vašu krkušu iz teme zovemo potočna mrena :lol: :lol: sad j....a...Veoma su rijetke na udici...prošle godine sam pecajući mrenu imao jednu lijepu oko 200 gr.......zaista krupnu...ne sjećam se da sam nekada veću ni upecao...Pustio sam je nazad u vodu jer je poslednjih godina retka na udici smiley033
Odg: Krkuša By: gillespie Date: 24 Oktobar 2013, 12:29:12
I pored pregleda ove teme nisam u stanju da odgonetnem koja je ovo riba od dve ponudjene :), pa molim za pomoć.





slikano je telefonom, pa su lošije slike...
Odg: Krkuša By: Alex_Nis Date: 01 Novembar 2013, 15:37:49
Ja sam krkusu oko 300 grama dobio na Nisavi, pecao sam na crvice, moram da napomenem, mozda nekom bude cudno ali mi je komsija prodao tu foru. Crvice sam drzao u kutijici sa mlevenim kimom, neverica, kao da ih taj miris privlaci. Probajte..
Odg: Krkuša By: Svenko Date: 01 Novembar 2013, 18:03:37
 :takoje: :takoje: :takoje: Da ubaci se kari sa izrendanim gauda sirom..pa ces vidjeti kako rade na to smiley033
Odg: Krkuša By: savke85 Date: 03 Januar 2014, 11:54:01
Ja sam uzivao pecajuci krkusu na Rasini u okolini Krusevca, ali zadnje 2-3 godine je vrlo malo ima dali zbog suse ili su je mrezama istrebili. Ja sam je pecao na "amerikance", stap od 4m(direktas), dve udice 12 i olovo od 15-20 gr stap drzim u ruci i kad udari neka veca izbija stap iz ruke.

Послато са GT-I9070 користећи Тапаток 2


Odg: Krkuša By: DARE014 Date: 08 Januar 2014, 12:31:41
Kod nas u Valjevskom kraju pravu krkušu (govedarca) zovemo Šljivak...A Potočnu mrenicu zovemo Krkušom mada je neko zove i sapača....Najbolje ide na larvu vilinog konjica,u čauri koju napravi od drveta ili kamenčića i peska a nalazim ih ispod kamenja ili granja koje je u vodi...Imam jednu malu reku,Jablanicu gde je ima baš dosta i pecam je na tzv.''čekanje'' a to je : Štap teleskop najobičniji od 3 m,plovak 0.5 do 0.8 gr,najlon 0.10-0.12,klizeće olovo koje pravim od isčenih olovnih traka tako da mogu da ga skinem (odmotam) sa najlona ako želim da pecam na ''šetanje'' i udica 10 -12 (sa dugim vratom),jer se desi da larva ponekad bude velika i debeljuškasta,kao što se nalaze na reci Gradac..Rastojanje od sačme i udice od 15-20 cm..Pravo je uživanje pecati Krkušu na ovako fin pribor jer kada se naleti na jato bukvalno bude JEDNA LARVA-JEDNA KRKUŠA....Divota je osetiti njene udare koji prolaze kroz štap a ako neka malo krupnija oseti žutu larvu bukvalno 'otima štap iz ruku'..Dobro uzima i glistu (više u mutnijoj vodi),crvice malo slabije ali mamac No.1 i u bistroj i u mutnoj vodi je L A R V A... :ok:
Odg: Krkuša By: Goci Date: 08 Januar 2014, 12:47:00
Citat: gillespie poslato 24 Oktobar 2013, 12:29:12
I pored pregleda ove teme nisam u stanju da odgonetnem koja je ovo riba od dve ponudjene :), pa molim za pomoć.
Krkuša (govedarka, govedarac) Gobio gobio

Ima ih, inače, 4 vrsta kod nas, ali ova je najverovatnije obična krkuša, Gobio gobio
Odg: Krkuša By: IlijaBrcko Date: 13 Mart 2015, 22:33:38
Ja sam ove obicne krkuse peco ko lut u potoku, bore se ko lude iako mi do sad najveca bila max 15cm, dok ovu s druge slike sam peco na vecim rekama al sve malo ispod 10cm, meni su nekako ruzne ove obicne krkuse iako su stvarno ukusne kad se res isprze.
Odg: Krkuša By: pikeman Date: 13 Septembar 2016, 13:31:42
Gocijev tekst iz Spin&Fly magazina (za uveličan prikaz kliknite na njega).