Vukovi sa DUNAVA Kulinarstvo
Pages: 1
Lazagne-lazanja By: ellesar Date: 24 Januar 2011, 23:47:03
Posle pice,najpoznatiji italijanski specijalitet.
Garfildove omiljene :cheesy:
Pocinjemo ovako,sitno naseckamo 2 glavice luka i 2-3 cena belog luka i stavimo dinstati...
Dalje,meso-mleveno 600gr, pola-pola,svinjetina-junetina,sama svinjetina pusti mnogo masti,sama junetina je jako suva.
Stavimo na dinstanje i zalijemo vinom,pivom ili vodom.Ja preferiram pivo,uvek cim ima malo junetine :ok: .Ubije kiselost junetine i da nenadmasan ukus,pogotovo crno pivo.

Pusticemo ovo da se malo dinsta i po malo dolivati piva,malo vama,pa malo mesu,ima za sve :cheesy:
Sad pravimo obican besamel sos,ili poznatiji kao beli sos na ovim prostorima.
Daklem,otopimo malo masnoce(putera,margarina i sl),dodamo kasiku brasna i lepo to izmesamo,bez grudvica,molim.
Dodamo mleko po litre,so,biber,beli luk u prahu i kopar daju poseban ukus :ok:

Vratimo na ringlu i pazimo da ne pokipi,cim pocne da se zgusnjava,dobar je.Tada u dinstano meso dodajemo kuvani paradajz(ili pelat,ili svez oljusten,ma sta ima samo nek je paradajz) i jedan bolonjeze ili lazanja sos iz kesice,napravljen prema uputstvu.
Taman dok bude besamel bice i meso,nemora biti mnogo gusto upice testo dosta.

Postoje dve vrste testa,sveze(preferiram...lakse se sece i kroji prema tepsiji) i suvo.

Ulazimo u finale...U namazanu dublju tepsiju(zemljana je idealna),obavezno dole ide meso,

pa testo,iskrojeno po meri,

pa oba sosa,

i tako dok se ne potrose sosovi,obavezno oba sosa na vrhu,

I neizostavni sastojak italijanske kuhinje,ribani sir odgore :thumbup:

Pece se... neznam dok ne ispadne otprilike ovako.

Obavezno je ostavite malo da odlezi,da se ohladi,dok testo ne povuce visak tecnosti.
Lepse se sece. :takoje:
U suprotnom cete dobiti nesto sto se jede kasikom,a ne...

Buon appetito ragazzi :bye:


Odg: Lazagne-lazanja By: Caky Date: 25 Januar 2011, 00:02:03
aaaaaaa uuuuu!!! Svaka čast majstore... pa ovaj forum osim što je odličan za ribolov recepti su još bolji! a tek sve u slikama... ma nema take kuharice... svaka čast na trudu, da se postavi gore!  :tongue: :tongue:
Inače ih isto pravim, nešto malo drugačije. Ne stavim pivo u meso(probat cu obvezno), i kad stavljam u tjesto među kore, onda idem naizmjenično meso, bešamel sos, meso, bešamel sos, meso... i tako dok imam... ne mješam ih skupa
Ovo ljudi ne da vam je fino nego prefino... probajte...
Odg: Lazagne-lazanja By: zex.raseta Date: 25 Januar 2011, 00:03:54
To je to  :ok: !   :tongue: za recept !
Ja dolivam vino , sir  ( izrendam ) i stavim pred kraj odozgo , iz razloga što hoće da se prepeče i gorči !  smiley033
Odg: Lazagne-lazanja By: OLOVO Date: 25 Januar 2011, 10:29:59
aaaaaaaaaaaaaajjjjjjjjjjaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaahhhhhhhhhhhh
NeČu ni pod razno više da gledam ovu temu..nehumano..!!!!!!!! :rolleyes:
Odg: Lazagne-lazanja By: Goachild Date: 25 Januar 2011, 10:34:24
 :tongue: ijaoooooj  :rolleyes:
Dobro je što sam pojeo burek pre čitanja ove teme  :takoje:
Gastronomija nauka najmilija  :wink:
Odg: Lazagne-lazanja By: OLOVO Date: 25 Januar 2011, 10:36:24
rekao sam da neČu a opet slinim...AAAAAAAAAAA
Trk po po kile bureka  smiley075  smiley142 smiley142
Odg: Lazagne-lazanja By: emo vasilev Date: 25 Januar 2011, 10:37:13
Lele brate , odlicno izgleda  ! Bravo !  :clap2:
Odg: Lazagne-lazanja By: Goachild Date: 25 Januar 2011, 10:41:26
Ne znam dal' su bolje kad su mlake ili hladne iz frižidera sa 0.5l jogurta  :rolleyes:
Odg: Lazagne-lazanja By: tićo Date: 25 Januar 2011, 11:06:46
Ovo je festival od klope  :ok:
Odg: Lazagne-lazanja By: Bakisan Date: 25 Januar 2011, 19:35:48
Sjajno izgleda.  smiley038
Odg: Lazagne-lazanja By: josip Date: 29 Januar 2011, 15:24:25
To je savršeno,eto sad moram ič ponovo jest, nije fer :lol: :rolleyes:svaka čast sutra ima da pravi za ručak.Do sad se izvlačila da nezna, e sad sam joj pokazao u slikama .
Odg: Lazagne-lazanja By: Duma96 Date: 01 Februar 2011, 20:58:46
Mmmmm...obozavam lazanje,hvala na receptu!  :cheesy: Zanimljiva tema ovo kulinarstvo. :ok:
Odg: Lazagne-lazanja By: samer Date: 03 Februar 2011, 21:51:27
Odlican recept, tako nesto i ja pravim samo nisam koristio pivo moracu da probam.