Vukovi sa DUNAVA Štuka
Pages: 12345
Odg: Prihvatanje stuke By: orka Date: 24 Januar 2011, 14:24:58
svako neka prihvata kako hoce,zeli i kako misli da je najbolje,ali... mogu na bilo koji nacin da je prihvatim ali za oci nikad...spit..nije kostana duplja,nego ocna duplja u kojoj se nalazi oko...svakako da je boli i udica,a jos vise je boli kad se nadje na suvom,i kad ne moze da dise,ili kad je mlatnes nekim batom po glavi da bi je usmrtio,ako je nosis kuci...itd
na jezeru joci,neki su prihvatali stuke za oci,pa kad je neko ponovo uhvati,oci naduvene ko kifle,ispale iz lezista,nije lepo za videti,a mislim da nije lepo nikome gurati prste u oci,pa makar to bila i riba(stuka)..

takav nacin prihvatanja kao na slici je u redu,ali tako se mogu ostetiti i skrge,sto je bitno,ako se riba misli vratiti nazad u vodu,ako je vec vracamo da je vratimo u sto boljem stanju...
Odg: Prihvatanje stuke By: Bigash Date: 24 Januar 2011, 14:40:31
Prihvatanje štuke u slici i reči:

1. Otvorite škržni poklopac prstom, vodeći računa da vam prst ne završi u duboko u škrgama.


2. Potom gurnite prst prema "bradi" štuke.


3. Podignite prst i štučija usta će se pod sopstvenom težinom otvoriti...


4. ...što će omogućiti nesmetani pristup udicama.

Odg: Prihvatanje stuke By: ellesar Date: 24 Januar 2011, 14:45:05
Pre,dok je bilo stuke ovde u okolini,vatao je ispod skrga,al` samo tri dana,dok nisam svu kozu odrao zbog onih zubica na skrgama.
Rukavica bi bila resenje,al` ko ce je(naci) navuci jednom rukom,dok je druga zauzeta besnom stukom :takoje:
Jedino da je stalno na ruci,al to.... :no:
Najbolje je nasukati u plicak,glavom ka obali pa je za vrat,ako je veca odlozis stap,pa sa obe ruke.

Odg: Prihvatanje stuke By: orka Date: 24 Januar 2011, 14:46:54
pa ovo nije prihvatanje,stuka je vec prihvacena, ovo je vadjenje udice iz usta..
Odg: Prihvatanje stuke By: maki Date: 24 Januar 2011, 14:51:50
Upotrebi maštu...  :wink:
Odg: Prihvatanje stuke By: ellesar Date: 24 Januar 2011, 15:15:42
E bas tako sam radio,ali  ako je malo zivlja riba,zacas te izgrebe skrgama ili isece zubima.

Odg: Prihvatanje stuke By: josip Date: 24 Januar 2011, 16:13:11
Ma iza glave za "vrat"i to je to bez puno filozofiranja!!!
Odg: Prihvatanje stuke By: Sp1tF1re Date: 24 Januar 2011, 17:04:22
Orka nema sanse da bude buljava posle prihvata za ocnu supljinu(to sam mislio ali sam se izgleda pogresno odrazio),te koje si video mozda su stvarno prihvatali za oci,i za kraj prihvatajte kako hocete a ja cu se vec snaci  :lol:
Odg: Prihvatanje stuke By: Sahib Date: 24 Januar 2011, 17:19:03
ma ljudi ja  nesto neznam gde vi to lovite stuke koje mirno cekaju da ih vi uhvatite tj prihvatite kako vam je zgodno... Moja najveca je bila ona od 5 kg i izvadio sam je dosta brzo ali pomocu meredova. posto ja brzo vadim ribu ne bavim se zamaranjem i slicnim aktivnostima nemogu da zamisli da je ikako bilo moguce ovoliku stuku (5kg) izvaditi drugacije. Kad mi je u camcu onda vec stavri idu drugim tokom i chovek moze da se namesti kako hoce, tu moju kapitalnu sam pritisnuo kolenom, drugar imao oprugu i spicanglama izvuko jig glavu. Bila je dovoljno nepovredjena da mi je probila metalnu cuvarku i pobegla  :grin: al mi nije nesto preterano zao
Odg: Prihvatanje stuke By: Draya Date: 24 Januar 2011, 17:41:25
Ovo hvatanje štuke za oci nebi komentirao previše (to neka naknadne generacije komentiraju)...

...ugl. rukom pod š. poklopac ili gripom (manje se jednostavno uhvati "iznad glave") je najbrže i najsigurnije i za ribica i ribu ako se zna šta i kako se radi, ova pricanja da je grip mesarsko orudje uglavnom pricaju oni koji ga neznaju koristiti i oni koji ga nisu koristili, meredov nije najbolje riješenje jer ribi skida masovno sluz i jel moram spominjati situaciju kada se vobler sa jedne strane zakaci na štukinim ustima, a sa druge u meredovu, tada baš nije zgodno da se krene ritati (malo bi si proširila smiješak), uostalom nekontam zašto neke muci hoce se riba ozljediti ili ne kada se ionako štuka nosi u 90% slucajeva...no ajd, zdravi i veseli bili :bye:
Odg: Prihvatanje stuke By: sale55 Date: 24 Januar 2011, 17:52:18
Jeste druze nosi se u 99% slucajeva ali ovu temu je KELTAN pokrenuo jer spada u onih 1% koji hoce da je vrate u vodu sto manje ozledjenu pa zato hajde da mu pomognemo koliko mozemo. Ja je gotovo uvek prihvatam za ,,vrat,, tj prvo je zamorim koliko je moguce a potom je scepam za vrat i nema bezanja. Pozdrav
Odg: Prihvatanje stuke By: mi-ne Date: 24 Januar 2011, 18:11:53
Upravo tako,prvo je zamorit sto je moguce vise.Kada vise ne pruza otpor onda se spontano odlucim,onako kako mi dodje na ruku,kako da je izvadim iz vode (kada mi meredov nije pri ruci). :smiley:
Ako nisam zainteresovan da ribu nosim kuci pokusam samo sa klestima da izvadim udicu iz usta,ako je moguce,tako da i nema kontakta sa ribom.  :ok: Prethodno popustim strunu i gledam da se otkaci sama,ali kako to obicno biva,kada ja hocu ona nece. :huh:
Odg: Prihvatanje stuke By: OLOVO Date: 25 Januar 2011, 10:43:20
Veće mi uvek pregrizu :smiley: a manje ni ne prihvatam nego ih štopujem kao fudbaler loptu na grudi(pritom izdahnem vazduh iz pluća da se nebi odbila) i spustim je put volea..
Odg: Prihvatanje stuke By: Urtelja Date: 25 Januar 2011, 11:55:39
Teska rabota vaditi stuku bez meredova, a radio sam to godinama. Uvek sam komade preko kila hvatao iza vrata, sto mislim da je najlakse, s obzirom na to kakvu epilepsiju stuka ima. A sto se tice povredjivanja stuke, imam iskustvo da na nju trokuka najgore deluje od svih riba. Za godina prenamnozenja stuke na dunavu, vidjao sam na desetine mrtvih penkalica za dan, tako da sam tih godina preskako pecanje stuke u zimovnicima gde se skupljaju gloce. Ako joj pogodis jezik kukom, umire najverovatnije, tako da je to veci problem od povredjivanju pri prihvatanju.
P.S. Zivo me zanima koliko mrtvih stuka nalaze na joci, kad na pola slika stuka do pola krvava.
Odg: Prihvatanje stuke By: dus Date: 25 Januar 2011, 12:34:53
a nije baš svejedno golom rukom pod škrge štuki od cca 8kg, i ako je uhvatiš pod škrge ked je podigneš ako se ritne od težine pucaju škrge do prednjih zubi,to i nije rješenje. za manje štuke je ovo prikazano na slikama odlična stvar!