Vukovi sa DUNAVA Sistemi & tehnike pecanja
Pages: 12345678910111213
Odg: Ribolov amura By: Djuka86 Date: 16 April 2017, 13:28:19
Amura na Tamišu ima malo, uglavnom dodje slučajno šarandžijama na kukuruz, a to su obično komadi 10+. Na primer ja pecam šarana na Tamišu 15 god a imao sam samo jednog amura od 12kg. Mislim da ga ne vredi ciljano pecati. :bye:

Odg: Ribolov amura By: Ivandm Date: 16 April 2017, 13:31:50
Meni je prosle godine dosao na kukuruz od 17kg ali vidjam ih na povrsini ozbiljni komadi pokusacu nesto ove godine sa podizacima vecom kolicinom kukuruza pa cu videti
Odg: Ribolov amura By: dravski pecaros Date: 16 April 2017, 13:43:37
ako ti se javlja i siguran si da je amur samo obilato hrani i ulov je zagarantiran..samo da to nisu tostolobici ako su na samoj površini...
Odg: Ribolov amura By: Oliverikus Date: 16 April 2017, 13:45:07
Ima ga na Tamišu. Malo bogatiji teren je od Botoša do Boke. Pecaju ga uglavnom na kukuruz kao kolateralnu štetu. Aroma belog luka je favorit svima koji ga pecaju sa namerom.
Odg: Ribolov amura By: Djuka86 Date: 16 April 2017, 13:46:06
Što sam ja video i čuo da je neko uhvatio amura na Tamišu, sve je to bilo uhvaćeno na kukuruz.
Odg: Ribolov amura By: Ivandm Date: 16 April 2017, 14:08:52
Amuri su sigurno dodju u samu obalu na par metara ja hranim i pecam sarana iskljucivo na stari kuvani kukuruz pomesan sa semenkama raznim ali samo jednog amura sam upecao.

Spojene poruke: 16 April 2017, 14:16:32

Da li neko zna koja temperatura vode mu najvise odgovara i koje doba godine
Odg: Ribolov amura By: no names Date: 16 April 2017, 14:35:17
Ispod 14 stepeni ne uzima hranu, a odgovara mu veća nego šaranu. Leti dok maltene voda ključa on se hrani sasvim normalno. Nisam siguran ali mislim da sam negde pročitao da mu za mrest odgovara temp vode od 28 srepeni, pa se zbog toga kod nas ne mresti...ovo sa rezervom uzmite jer nisam siguran da je baš tako.
Odg: Ribolov amura By: mihabg Date: 16 April 2017, 14:58:11
Jedan nas kolega ima recept za jezero koji je saznao od starog lokalca... Peca ga na kukuruz u koji narenda svez krastavac. Ima logike, nisam probao...
Odg: Ribolov amura By: djmisha77 Date: 16 April 2017, 15:57:34
Jede on vec na 12 stepeni. Ne mnogo al jede. Pored tih domacinskih recepata sa krastavcima lepo uzima Cukkov kukuruz sa jagodom. Grasak je isto tako mnogo dobar za amura samo treba graskom i hraniti.

Sent from my GT-I9300 using Tapatalk 2


Odg: Ribolov amura By: Ivandm Date: 16 April 2017, 15:59:34
Mogu li hraniti obicnim kukuruzom a pecati na cukovu jagodu?
Odg: Ribolov amura By: milan ns Date: 16 April 2017, 16:04:57
Može.I još staviš neki podizač da ga odigne malo od dna.

Послато са GT-I9060I уз помоћ Тапатока


Odg: Ribolov amura By: no names Date: 16 April 2017, 16:11:17
Druže....amur je svinja i jede nemilice kukuruz...očisti ga za čas. Nemaš potrebe da mu titraš nešto posebno, dovoljna su ti tri zrna kukuruza i neki podizač čisto da bude izbalansiran mamac kad dodje da se hrani i počne da uzburkava vodu, da mu taj mamac malo zaigra ispred nosa i uzima ga.
Generalno najbolji mamac za amura je tigrov orah...jednostavno obožava ga na svim vodama, samo je skupa to igra da se prihranjuje sa njim.
Količina je presudna za njega i baš zbog toga je kukuruz zakon. Samo treba grupisati u sto manji prostor...bukvalno istresti kantu u vodu...čamac je od ogromne pomoći tu.
Odg: Ribolov amura By: Ivandm Date: 16 April 2017, 16:14:12
Ja pecam na tamisu par godina na istom mestu na nekih 7-8m od obale ima jedan kanal i u njega plasiram kukuruz hranim danima ima tu dosta kukuruza ali slabo amura.
Odg: Ribolov amura By: marina1983 Date: 16 April 2017, 16:27:49
Nađi sljivu džanariku nad vodom u sezoni njenog zrenja kad počnu da opadaju pecaj na istu . Ako ga na istu ne  dobiješ računaj da ga nema kilometrima u krug  :takoje:
Odg: Ribolov amura By: djmisha77 Date: 16 April 2017, 16:32:23
Ili dud.

Sent from my GT-I9300 using Tapatalk 2