Vukovi sa DUNAVA Kulinarstvo
Pages: 1
Fijaker gulaš By: Barjak Date: 27 Decembar 2010, 14:13:24



Potrebno

    1 kg goveđeg mesa
    100 g masti
    700 g crnog luka
    3 kašike  paprike
    2 čena belog luka
    po 1 kašičica kima i majorana
    4 jajeta
    8 kiselih krastavaca
    2 para frankfurtskih kobasica ili viršli
    2 kašike ulja
    so
    biber

Priprema

Na masti propržiti sitno seckani crni luk, dodati izgnječeni beli luk, kim, majoran i HORGOŠKU PAPRIKU. Naliti sa malo vode i prokuvati. Meso iseći na kocke, pomešati sa začinjenim i prodinstanim lukom, posoliti, pobiberiti i dinstati oko dva sata. U međuvemenu, kuvati jaja 5 minuta, staviti ih u hladnu vodu, oljuštiti i uzduž prepoloviti. Kobasice ili viršle iseći na komade od 4-5 cm i ispržiti na ulju. Od kiselih krastavaca napraviti lepeze. Gotov gulaš služiti sa kobasicama, jajima i krastavcima.