Fijaker gulaš By: Barjak Date: 27 Decembar 2010, 14:13:24
Potrebno 1 kg goveđeg mesa
100 g masti
700 g crnog luka
3 kašike paprike
2 čena belog luka
po 1 kašičica kima i majorana
4 jajeta
8 kiselih krastavaca
2 para frankfurtskih kobasica ili viršli
2 kašike ulja
so
biber
PripremaNa masti propržiti sitno seckani crni luk, dodati izgnječeni beli luk, kim, majoran i HORGOŠKU PAPRIKU. Naliti sa malo vode i prokuvati. Meso iseći na kocke, pomešati sa začinjenim i prodinstanim lukom, posoliti, pobiberiti i dinstati oko dva sata. U međuvemenu, kuvati jaja 5 minuta, staviti ih u hladnu vodu, oljuštiti i uzduž prepoloviti. Kobasice ili viršle iseći na komade od 4-5 cm i ispržiti na ulju. Od kiselih krastavaca napraviti lepeze. Gotov gulaš služiti sa kobasicama, jajima i krastavcima.