Vukovi sa DUNAVA Kulinarstvo
Pages: 1
Pot Au Feu (Lonac na vatri) By: ctpaba Date: 27 Decembar 2010, 09:35:37
Evo jednog tradicionalnog francuskog recepta koji je 100% po ukusu jednog Balkanca :)

Za 8 osoba (citaj 4 gurmana) :

   * 3 kg govedine (plecka, rep, kolenica, koske...).
   * 8 komada sargarepe
   * 8 komada praziluka
   * 8 srednjih krompira
   * 1/2 glavice kupusa
   * 4 rotkve
   * 2 glavice crnog luka i 4 cesnja belog
   * zacin : lovor, celer, list persuna...
   * 15 zrna bibera

1. Iseckati meso na krupnije komade.
2. staviti meso, glavice crnog luka i zacin u lonac hladne vode
3. Zagrejati di kljucanja a zatim smanjiti vatru da se polako krcka jedno 2 sata
4. dodati ostalo povrce
5. poklopiti lonac i ostaviti jos najmanje sat vremena na laganoj vatri (povremeno skidati penu)
6. desetak minuta pred kraj dodati soli, najbolje ako ima krupne (nikako Vegeta).

Servirati toplo



Ako se ne pojede sve pa ostane za sutradan mogu se od corbice i ostalog napraviti odlicne pihtije (ladnetina).


Odg: Pot Au Feu (Lonac na vatri) By: voja Date: 27 Decembar 2010, 09:49:09
To su neke fensi pihtije
Odg: Pot Au Feu (Lonac na vatri) By: OLOVO Date: 27 Decembar 2010, 09:53:11
to nisu pihtije , to je pervezna pi.darija .

Odg: Pot Au Feu (Lonac na vatri) By: voja Date: 27 Decembar 2010, 10:05:14
 Organizovacemo Pot Au Feu VS Piktija le grok
Odg: Pot Au Feu (Lonac na vatri) By: ctpaba Date: 27 Decembar 2010, 10:09:21
Ma nije uopste ni fensi ni pi.darija, mogu ti reci da u ovim hladnim danima pashe "ko budali shamar" jos uz neki crni Buzole ;)
Odg: Pot Au Feu (Lonac na vatri) By: OLOVO Date: 27 Decembar 2010, 10:12:02
 :cool:
Da ovo vidi moja pokojna baba Jela , dobio bi ti malo aleve...ode čovek i već se profancuzo.. :lol: :lol:
Odg: Pot Au Feu (Lonac na vatri) By: voja Date: 27 Decembar 2010, 10:31:46
Ma salu na stranu Francuzi su ipak smekeri sto se tice klope,to jelo mora da je jako dobro,pogotovo sto je govedji aspik u pitanju.
ctpaba je inace u Francuskoj dvadeset i koju godinu
Odg: Pot Au Feu (Lonac na vatri) By: ctpaba Date: 27 Decembar 2010, 10:33:45
he he he ma mogu ti reci da sam se vrlo lako uklopio u nacin ishrane. Klopa im je dobra i raznovrsna skoro pa ko i kod nas  :cheesy: ali su zato nase zene 100x bolje
Odg: Pot Au Feu (Lonac na vatri) By: kviskons Date: 27 Decembar 2010, 13:06:55
Ovo ja zovem govedja supa, a ostatak "sosa i mesa",
iliti Rinflajs. Ko razume shvatice.
Izmisljeno je to davno, i jede se obavezno nedeljom
posle supe, a pre pecenja i kolaca (u ovom periodu bundevare). :tongue: :tongue:
Odg: Pot Au Feu (Lonac na vatri) By: emo vasilev Date: 29 Decembar 2010, 13:31:28


Mi koristimo svinjsko meso i zove se pača