Kruh ispod peke By: PANONSKI MORNAR_1 Date: 26 Decembar 2010, 12:05:07
Pošto prvi puta pečem kruh pod pekom nemojte zamjerit što je u tepsiji i da li je neko pravio kruh pod pekom neka malo opiše kako šta i zašto?
Za prvi puta mislim da je
.
Odg: Kruh ispod peke By: KOSAVA Date: 26 Decembar 2010, 12:48:00
Da , samo mi je posle onih "pejzaza" sa pusnicom jos i to trebalo .Sad jos da @Slaven ponudi nesto iz asortimana Orahovackih vina i onda sam gotov ,prekidam dijetu .
Ovde mi je sad zagonetka sta je ispod peke
,eh to nesmem da gledam baz obzira na karakter
odoh da setam pored lepog plavog Dunava.
Odg: Kruh ispod peke By: darko031 Date: 26 Decembar 2010, 16:32:17
Dare , nadam se da je bio odličan
Odg: Kruh ispod peke By: pikeman Date: 26 Decembar 2010, 17:02:24
Vidi se da je dobar.
Odg: Kruh ispod peke By: profesor Date: 26 Decembar 2010, 18:05:16
Panonski pa ovo je extra.
Moj prvi hleb si mogao da nalozis za drugi
sve je stvar osecaja da ugrejes peku kako valja.Dole da bude toplije jel temperatura odozdo podize testo da hleb bude vazdusast,a odozgo da ga zapece.I obavezno posle u mokru krpu da mu se vrati mekoca da i sutra bude mek.ima jos tu caka i ja ucim.NPR da testo bude malo redje da bi bio vazdusasti il skroz retko ako hoces da ispadne kao somun bosanski.
Odg: Kruh ispod peke By: PANONSKI MORNAR_1 Date: 26 Decembar 2010, 19:41:50
Ma daleko od toga nije bio dobar samo me žena smuvala stavi u tepsiju pa tepsiju drugi puta ide na pepeo pa šta mu bog da
Odg: Kruh ispod peke By: UCHA Date: 26 Decembar 2010, 20:23:04
Nije lose poredjati desetk punih cigli, preko njih založiti vatru a kad ostane žar skloniti u stranu, testo na cigle i dalje uobičajeni postupak.
Ako je vec dole ozidano ciglom gde stoji peka,
direkt na ciglu, jedino ce donja kora biti deblja i hrskava.
Odg: Kruh ispod peke By: PANONSKI MORNAR_1 Date: 26 Decembar 2010, 20:52:47
Dolje je šamotna cigla temperature ima na pretek
Odg: Kruh ispod peke By: emo vasilev Date: 26 Decembar 2010, 21:25:51
Ova tehnologija i kod nas je ista !
Na ovo sta je odgore kazemo
vrsnik , a ovo sta je izpod njega -
podnica
Odg: Kruh ispod peke By: zex.raseta Date: 30 Decembar 2010, 11:38:11
Hleb ispod peke je moji ribolovci najbolji kad se DIPUJE u neki dobar gulaš !
Odg: Kruh ispod peke By: voja Date: 30 Decembar 2010, 11:41:46
Kako znate kad je pecen,mislim da ne izgori,nije rerna pa se nemoze otvarati svaki cas?
zex.raseta,probaj domacu mast i alevu na vruce.
Odg: Kruh ispod peke By: Slaven Date: 30 Decembar 2010, 13:07:37
Ako nisi siguran kad je pečen, odigneš peku malo, polako pa pogledaš i poslje vratiš žegu nazad
Odg: Kruh ispod peke By: zex.raseta Date: 30 Decembar 2010, 14:10:37
Vojo brate misliš da bi mi bilo prvi put ?
Hleba, masti ( još ako je od pečenja ) aleve i luka ! (al posle šišti u ušima i priziva
)
Odg: Kruh ispod peke By: zivko_89 Date: 30 Decembar 2010, 18:54:36
ziveo holesterol...
...
...salim se...