Vukovi sa DUNAVA Kulinarstvo
Pages: 1
Kruh ispod peke By: PANONSKI MORNAR_1 Date: 26 Decembar 2010, 12:05:07
Pošto prvi puta pečem kruh pod pekom nemojte zamjerit što je u tepsiji i da li je neko pravio kruh pod pekom neka malo opiše kako šta i zašto?

Za prvi puta mislim da je :ok:.


Odg: Kruh ispod peke By: KOSAVA Date: 26 Decembar 2010, 12:48:00
Da , samo mi je posle onih "pejzaza" sa pusnicom jos i to trebalo .Sad jos da @Slaven ponudi nesto iz asortimana Orahovackih vina i onda sam  gotov ,prekidam dijetu . :lol: :ok:  Ovde mi je sad  zagonetka sta je ispod peke :question: ,eh to nesmem da gledam baz obzira na karakter :lol: odoh da setam pored lepog plavog Dunava. smiley033
Odg: Kruh ispod peke By: darko031 Date: 26 Decembar 2010, 16:32:17
Dare , nadam se da je bio odličan :ok:
Odg: Kruh ispod peke By: pikeman Date: 26 Decembar 2010, 17:02:24
Vidi se da je dobar. :takoje: :ok:
Odg: Kruh ispod peke By: profesor Date: 26 Decembar 2010, 18:05:16
Panonski pa ovo je extra.  :tongue: Moj prvi hleb si mogao da nalozis za drugi  :lol: :lol: sve je stvar osecaja da ugrejes peku kako valja.Dole da bude toplije jel temperatura odozdo podize testo da hleb bude vazdusast,a odozgo da ga zapece.I obavezno posle u mokru krpu da mu se vrati mekoca da i sutra bude mek.ima jos tu caka i ja ucim.NPR da testo bude malo redje da bi bio vazdusasti il skroz retko ako hoces da ispadne kao somun bosanski.  :takoje:
Odg: Kruh ispod peke By: PANONSKI MORNAR_1 Date: 26 Decembar 2010, 19:41:50
Ma daleko od toga nije bio dobar samo me žena smuvala stavi u tepsiju pa tepsiju drugi puta ide na pepeo pa šta mu bog da  :takoje:
Odg: Kruh ispod peke By: UCHA Date: 26 Decembar 2010, 20:23:04
Nije lose poredjati desetk punih cigli, preko njih založiti vatru a kad ostane žar skloniti u stranu, testo na cigle i dalje uobičajeni postupak.
Ako je vec dole ozidano ciglom gde stoji peka,  :ok: direkt na ciglu, jedino ce donja kora biti deblja i hrskava.

Odg: Kruh ispod peke By: PANONSKI MORNAR_1 Date: 26 Decembar 2010, 20:52:47
Dolje je šamotna cigla temperature ima na pretek
Odg: Kruh ispod peke By: emo vasilev Date: 26 Decembar 2010, 21:25:51
Ova tehnologija i kod nas je ista !



Na ovo sta je odgore kazemo vrsnik , a ovo sta je izpod njega -podnica
Odg: Kruh ispod peke By: zex.raseta Date: 30 Decembar 2010, 11:38:11



Hleb ispod peke je moji ribolovci najbolji kad se DIPUJE u neki dobar gulaš !  :ok:
Odg: Kruh ispod peke By: voja Date: 30 Decembar 2010, 11:41:46
Kako znate kad je pecen,mislim da ne izgori,nije rerna pa se nemoze otvarati svaki cas?
zex.raseta,probaj domacu mast i alevu na vruce.
Odg: Kruh ispod peke By: Slaven Date: 30 Decembar 2010, 13:07:37
Ako nisi siguran kad je pečen, odigneš peku malo, polako pa pogledaš i poslje vratiš žegu nazad
Odg: Kruh ispod peke By: zex.raseta Date: 30 Decembar 2010, 14:10:37


Vojo brate misliš da bi mi bilo prvi put ?

Hleba, masti ( još ako je od pečenja ) aleve i luka ! (al posle šišti u ušima i priziva  smiley081 ) :bye:
Odg: Kruh ispod peke By: zivko_89 Date: 30 Decembar 2010, 18:54:36
ziveo holesterol... :lol: :lol: :lol:... :rolleyes:...salim se...