Na koje sve mamce se može upecati šaran? By: TopMix Date: 18 Decembar 2010, 18:14:49
U temi o mamcima za sarana spominju se razne stvari, pa evo prilike da se to na ovom mestu dopuni.
Predlazem da se mamci sortiraju po poreklu, na primer:
a) mamci biljnog porekla: kukuruz, zito, tigrov orah, kikiriki, dud, tresnja, sljiva...
b) mamci zivotinjskog porekla: gliste, durboci,crvi, ribice, rovci, skoljke, puzevi...
c) pravljeni mamci: nokle, boile, paste, pelete...
d) vestacki mamci: tvister, shed, musica...
Eto, ja sam zapoceo, a postovane kolege vi nastavite.

Odg: Na koje sve mamce se moze upecati saran? By: Hemingway Date: 19 Decembar 2010, 12:57:51
Biljnoga porijekla
Grah,Grasak,Leblebija,Kandirana ili suha Kajsija..
Zivotinjskoga ...
Skakavac,
ja vise nisam isprobavao ..
Odg: Na koje sve mamce se moze upecati saran? By: bladerizer Date: 19 Decembar 2010, 14:21:56
cuo sam da ga hvataju i na stiropor,ja nisam probao ali kazu da oce i na to

Odg: Na koje sve mamce se moze upecati saran? By: vulp Date: 20 Decembar 2010, 22:44:02

Uploaded with
ImageShack.us
Uploaded with
ImageShack.us
Uploaded with
ImageShack.usNa ove plastične stvarčice riba stvarno grize....

Odg: Na koje sve mamce se moze upecati saran? By: bladerizer Date: 21 Decembar 2010, 00:52:11
moguce ,hranis kukuruzom on ide dole i skuplja ko koka kad kljuca kukuruz ,usput pokupi i plasticno zrno a da i neprimeti

Odg: Na koje sve mamce se moze upecati saran? By: VooDoo_CHEtnik Date: 21 Decembar 2010, 11:00:27
Otkud na plastike i stiropore da se peca, pa zar šaran ne prepoznaje hemijski sastav mamca pre nego što ga uzme u usta!?

Odg: Na koje sve mamce se moze upecati saran? By: limovac74 Date: 21 Decembar 2010, 11:20:25
Parce dinje,hlebna ruza,naduveni pirinac,stirodur...

Odg: Na koje sve mamce se moze upecati saran? By: VooDoo_CHEtnik Date: 21 Decembar 2010, 11:25:53
Čitao sam da u Engleskoj pored soma i šarana pecaju na lignju (parče). Kod nas verovatno ne bi moglo zbog cverglana na većini voda...
Odg: Na koje sve mamce se moze upecati saran? By: MIF Date: 21 Decembar 2010, 11:38:19
Momci,jel ima neko dokumentiran ulov na šljivu.Jako me to zanima!
Odg: Na koje sve mamce se moze upecati saran? By: limovac74 Date: 21 Decembar 2010, 11:46:13
Ja se lovim na dobru sljivu

ali je nisam turao na udicu ,a na parce dinje sam lepo lovio narocito nocu
Odg: Na koje sve mamce se moze upecati saran? By: VooDoo_CHEtnik Date: 21 Decembar 2010, 12:04:24
U sledeću turu boila stavljam domaću šljivu i to jedno decilitar na kilo miksa!

Odg: Na koje sve mamce se moze upecati saran? By: TopMix Date: 21 Decembar 2010, 12:05:18
Citat: VooDoo_Chile poslato 21 Decembar 2010, 11:00:27
Otkud na plastike i stiropore da se peca, pa zar šaran ne prepoznaje hemijski sastav mamca pre nego što ga uzme u usta!? 
Nemoj da se pravis naivan

Pa kako da prepozna hemijski sastav mamca ako ga jos nije metno u usta?

Mozda bi te plasticne mamce mogli da namazemo tako da im popravimo i miris i ukus, al, to bi valjalo raditi u vise slojeva. Bas kao sto neki mazu gume za smudjarona.
Odg: Na koje sve mamce se moze upecati saran? By: tićo Date: 21 Decembar 2010, 12:10:58
Topmix je čini mi se nabrojao sve moguće mamce, tako da memam šta da dodam, možda ruža hleba za zimski period.
Odg: Na koje sve mamce se moze upecati saran? By: OLOVO Date: 21 Decembar 2010, 12:12:22
a engleza na tubeu ko kineza..

guglen tuben malo..

Odg: Na koje sve mamce se moze upecati saran? By: VooDoo_CHEtnik Date: 21 Decembar 2010, 12:28:46
TopMix, naravno da sam bio ironičan (na temu hemije u mamcima i preterivanja upotrebe čula šarana)!