Riba s Jabukama By: Barjak Date: 09 Decembar 2010, 19:32:23

[potrebno]
SastoJci za 4 osobe800 g Jabuka
150 g luka
700 g bakalara (4 odreska)
lovorov list
sol
biber
4 kašike maslinovog ulja
300 g krompira
150 g šargarepe
Za posluživanje:1 Jogurt
[priprema]
1. Jabuke ogulite, očistite i isecite na kriške. Polovinu Jabuka složite na dno vatrostalne posude.
2. Luk iseckaJte na tanke kolutove i polovinu količine iseckanog luka poslažite po Jabukama.
3. Po luku složite bakalar, list lovora te posolite. Opet poslažite luk, odreske bakalara i na kraJu završite ploškama Jabuka. Posolite, pobiberite i poprskaJte maslinovim uljem.
4. Pecite u rerni zagreJanoJ na 180 ° C 40 minuta.
5. U međuvremenu skuvaJte krompir i šargarepu. Krompir oljuštite i isecite na tanke kriške, a kuvanu šargarepu isecite na kolutiće.
6. Na tanjir za posluživanje složite pečenu ribu i kuvano povrće.
PosluživanjePoslužite s Jogurtom.
SavetBakalar možete zameniti i odrescima neke druge bele ribe.