Vukovi sa DUNAVA Kulinarstvo
Pages: 1
Punjene skuše By: Barjak Date: 09 Decembar 2010, 19:30:05



[potrebno]

- 4 skuse,
- pola pakovanja smrznutog povrca za djuvec
- malo origana i ruzmarina, limun,
- 500 g krompira
- 2 kasike maslaca,
- ulje,
- svez paradajz,
- listici bosiljka
- so, biber

[priprema]

Krompir oljustiti i staviti da se kuva u slanoj vodi. Povrce kratko prodinstati na malo ulja, zaciniti origanom i solju po ukusu. Ociscenu ribu spolja i iznutra nakapati limunovim sokom, zatim napuniti povrcem, poredjati u suda za pecenje preliti uljem i u rerni zagrejanoj na 220 stepeni ispeci. Ispecenu ribu staviti na tanjir, premazati odozgo maslacem i posuti isitnjenim ruzmarinom, a okolo poredjati kuvan krompir preliven maslacem i posut listicima bosiljka, kao i seckan paradajz.
Odg: Punjene skuse By: dushann Date: 09 Decembar 2010, 19:31:11
MMmmmmmm ovo ukusno izgleda smiley113 smiley116
Odg: Punjene skuse By: zex.raseta Date: 09 Decembar 2010, 19:35:01
brate ti si shampion za 1h 18min na forumu postavio si 6 tema u 7 poruka!  :clap2: :clap2: :clap2:
Odg: Punjene skuse By: Slaven Date: 09 Decembar 2010, 19:37:38
... a neznaš koja bolja od koje :ok:
Odg: Punjene skuse By: vuk sa cibuklije Date: 09 Decembar 2010, 19:46:24
Ja jedem nesto slicno, ne punim, a na kraju stavim preliv od sitno seckanog belog luka i persuna..
Probacu i na ovaj nacin  :thumbup:
Odg: Punjene skuse By: marina1983 Date: 08 Februar 2020, 16:50:56
Dunavske   :cheesy:






Odg: Punjene skuše By: DuleN Date: 08 Februar 2020, 17:53:16
Marina1983,
Iako cenim tvoj trud, moram ti napisati jednu primedbu:
Skusa je divna suva riba i jedna od naj idealnijih za rostilj, ali nju nikada ne treba nadrezivati, jer ce time izgubiti i ono malo socnosti koje ima, a bice je nemoguce okrenuti jer ce se raspasti sva koza i zalepiti za rostilj.... Isti slucaj je sa oradom, brancinom....
Da ne bude da pisem gluposti, evo postavljam dve slike iz moje radionice, ribe pecene na rostilju na ugalj. Radi se o brancinu i oradi, ali na isti nacin pravim i skusu, samo ne mogu d anadjem ni jednu sliku....






Odg: Punjene skuše By: marina1983 Date: 08 Februar 2020, 18:14:54
Nemam problem neki preterani sa kozicom a ribu drzim u pacu i po 2-3 sara pre pecenja.


Odg: Punjene skuše By: DuleN Date: 08 Februar 2020, 18:31:37
OK, ja cisto da napisah moje misljenje.
Naravno, bez drzanja u pacu, tesko je ribu ispeci na rostilju, pa i ja to isto praktikujem i uvek ispadne super...
Ovu bi skusu ja jos malo pekao, al kolko ljudi toliko i ukusa...