Vukovi sa DUNAVA Meteo
Pages: 12345678910111213141516
Odg: Poplava By: vradojicic Date: 22 Maj 2014, 13:07:59
Sad videh da ste pitali i za mene.
Dobro sam, kuca mi nije bila ugrozena jer je na uzvisenju iako je odmah pored Kolubare. Sreca je da je na unutrasnoj strani krivine jer je spoljasnja strana tj. leva strana gledajuci nizvodno napravila cuda.
Da je neko u cetvrtak pricao da ce Valjevo dobro proci ne bismo mu verovali.
Kolubara je i ranije ludela ali kao sad nije nikada, prelila mostove, poplavila centar Grada, 2 naselja.
Totalno slomila kej.
Odg: Poplava By: kimi Date: 22 Maj 2014, 19:07:51
Da iskoristim temu da se zahvalim momcima iz Kupinova,ne znam im ni imena,koji su svojim camcima spasili moju majku u blizini TENTa.
Ako je neko na Vukovima vole bih kad sve ovo prodje da se -KONKRETNO_ZAHVALIM.

Spojene poruke: 26 Maj 2014, 07:28:14

Da iskoristim temu da se zahvalim momcima iz Kupinova,ne znam im ni imena,koji su svojim camcima spasili moju majku u blizini TENTa.
Ako je neko na Vukovima vole bih kad sve ovo prodje da se -KONKRETNO_ZAHVALIM.
Napravih grešku,spasioci su iz Progara.
Odg: Poplava By: zex.raseta Date: 30 Maj 2014, 14:55:19
Oni koji su bili na ovom terenu prepoznaće  :shocked: . Ovako izgleda koliko je naišla Sava u Sr. Mitrovici prošlih dana pakla....


Odg: Poplava By: damjan Date: 30 Maj 2014, 18:15:12
Evo konačno sam u mogućnosti da se javim,tek danas su nam proradili fiksni telefoni i net u Obrenovcu.
Prvo želim da se zahvalim svim kolegama i drugarima sa foruma koji su zvali i nudili pomoć,a neki su i lično dolazili svojim čamcima u Obrenovac i učestvovali u spasavanju.
Moja porodica i ja smo za vreme poplave bili na sigurnom pošto je moje naselje među retkima koje nije poplavljeno,voda je dolazila veoma blizu i veoma malo je hvalilo da i do nas dođe,međutim dolma na Savi je iznenada pukla i usisala vodu kojom je Kolubara poplavila grad,tako da je se voda naglo počela povlačiti. Na žalost mnogi nisu bili te sreće te su im domovi bili poplavljeni.
Neko vreme mobilna telefonija skoro uopšte nije bila u funkciji pa je bilo veoma teško dobiti signal,a uz to i baterije na telefonu je trebalo štedeti pošto nismo imali gde dopuniti pa sam morao često gasiti tel i štedeti bateriju i zato me mnogi drugari sa foruma nisu mogli dobiti na tel,ali sam se sa nekim i čuo u međuvremenu.
Voda je u gradu napravila haos,Obrenovac trenutno nije mesto za normalan život,ništa ne radi i trebaće vremena da se stanje dovede u normalu. Od pre neki dan su nam pustili struju i vodu u određenim delovima grada. Neki delovi grada su još uvek pod vodom,a veliki deo poljoprivrednog zemljišta je i dalje potopljen i liči na more i tako će čini mi se ostati još neko vreme,na sreću sava se povlači pa će valjda usisati svu tu vodu. Grad je u jednom momentu po povlačenu vode bio pust,bili su prisutni samo organi reda i pojedini civili. Sada se radi na rašćišćavanju,ceo grad je bukvalno prepljavljen smećem,ljudi izbacuju stvari koje su bili potopljene i koje više nisu za upotrebu,kao i mnogi lokali,sve to deluje apokaliptično kao i sama poplava. Na žalost mnogi se nemaju gde vratiti jer su ostali bez svojih domova. Konačna procena štete će se tek utvrditi za koji mesec. Na žalost bilo je i nastradalih jer je grad bio nespreman na ovakvu nezapamćenu poplavu.
Pozdrav iz pustog Obrenovca.
Odg: Poplava By: alexdja Date: 30 Maj 2014, 18:42:40
Pozdrav Damjane smiley033
Odg: Poplava By: pikeman Date: 08 Jun 2014, 13:24:24
Kakvi nasipi nas štite od poplava? smiley318

Posle katastrofalnih poplava, osim kuća i puteva, potrebno je što pre obnoviti nasipe i rečna korita, upozoravaju nadležni. U suprotnom, jači pljusak mogao bi da izazove nove poplave. Osim "zečijih" stručnjaci predlažu i postavljanje metalnih nasipa.
Odg: Poplava By: didapatak Date: 08 Jun 2014, 23:10:12

..Damjane..tebi i svim tvojim sugrađanima želim što brži oporavak od ove katastrofe..
..čuvajte zdravlje..ostalo će se prije ili kasnije riješiti..ovako ili onako...
.. smiley033
...p.s...kad je počela ova tragedija po Hrvatskoj,Bosni i Srbiji prvi put u svom životu sam požalio što nisam neki tajkun ili mafiozo pa da mogu pomoći stradalim obiteljima ...
Odg: Poplava By: srdjan72 Date: 12 Jun 2014, 12:01:30
Evo i ja da se javim posle potopa.Danas sam poceo da radim i dodjoh do interneta.Prekjuce sam dobio struju kod kuce pa se sad malo lakse funkcionise,malo.
Odmah cu da predjem na meni najvaznije vezano za forum.
Nema reci kojima bih iskazao zahvalnost nasem kolegi sa foruma BOLE 78 na ponudjenoj pomoci i brizi za moju porodicu i mene u onakvoj situaciji.Mislim da ce biti dovoljno jedno veliko HVALA jer ljudima velikog srca vise i ne treba.Posto je usko povezano sa prethodnim ZAHVALJUJEM i ribocuvarskoj sluzbi Grocke ciji je Bole clan a koji su takodje aktivno ucestvovali u svemu.Osim pomenutih ZAHVALJUJEM i svim ljudima velikog srca.
Kasnije cu otvoriti temu i malo vise pisati o svemu.Nisam jos pod vinklu i ne mogu jos da funkcionisem pa cim pododjem sebi i realnom svetu pisem.Za sada samo gledam kroz ekran.
Odg: Poplava By: TopMix Date: 12 Jun 2014, 13:05:05
veliki pozdrav za Damjana i Srdjana   smiley033
Odg: Poplava By: alexdja Date: 13 Jun 2014, 20:40:55
Srđane  smiley033
Odg: Poplava By: pikeman Date: 16 Jun 2014, 11:26:46
RHMZ: Prete nova izlivanja reka

Na dvadesetak reka u Srbiji od sutra do 20. juna očekuje se porast vodostoja. Od utorka 18. juna moguća su i lokalna izlivanja, upozorio je Republički hidrometeorološki zavod.

Vodostaji će biti u porastu sa približavanjem granici upozoravajućih nivoa na Kolubari, Ubu, Tamnavi, Ljigu, Drini, Limu, Jadru, Jasenici, Kubršnici, Resavi, Lugomiru, Moravici, Bjelici i Ibru.

Slično se očekuje i u gornjem toku Zapadne Morave, na Toplici, Jablanici, Veternici i gornjem toku Južne Morave, na Nišavi i na Vlasini, naveo je RHMZ u upozorenju na svom sajtu, prenosi Tanjug.

Na vodotocima bujičnog karaktera ovih reka očekuju se kratkotrajni nagli porasti vodostaja sa pojavom lokalnih izlivanja tokom 18, 19. i 20. juna, dodaje se u upozorenju RHMZ-a.

Za danas se ponegde prognoziraju nepogode s jakim pljuskom, gradom i vetrom.

Izvor: RTS

Odg: Poplava By: Zmaj Strasni Date: 16 Jun 2014, 13:04:05
Sreca pa Dunav pada ispd 200 kod Apatina od vikenda
Odg: Poplava By: tonac Date: 16 Jun 2014, 13:10:05
Posto ja  nisam to pratio, koji je regularni vodostaj Dunava?
Odg: Poplava By: feedermaster Date: 16 Jun 2014, 13:15:38
Hahah, nije mi jasno šta pitaš... svaki vodostaj je regularan a ako pitaš koji je najbolji vodostaj za pecanje (što predpostavljam) onda je odgovor da to zavisi od lokacije.
U svakom slučaju evo ti link pa prati, sam ćeš na kraju skapirati:
http://www.hidmet.gov.rs/ciril/prognoza/prognoza_voda.php
Odg: Poplava By: tonac Date: 16 Jun 2014, 15:25:39
Ne ne, mislio sam sta je regularni (uobicajeni) vodostaj dunava leti, da li je oko 300 ili sta ( mislim na beograd)